Jag har möten hela tiden. Alltså HELA tiden. I morse när jag satte mig i bilen satt jag på allvar och funderade ut när jag skulle ha tid att bajse. Ja, jag vill skriva så. Bajse. Uttalas på gotländska.
Så kom jag på att jag nog har en lucka mellan Viktor Barth Kron på Stureplan och Sven-Erik på Karlbergsvägen.
Gött det. Ska laga middag till den som jag älskar mest av ala. Vad ska jag laga? Ni bestämmer! Jag redovisar.
torsdag 1 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Gör en hemlagad pizza!
SvaraRaderaLasagne. Och så rött vin till förstås. /susan
SvaraRaderaBasic, lasange (halvfabrikat), men med ett glas rött i såsen. Satsa på morgondagen.
SvaraRaderaFlygande Jakob!!!
SvaraRaderaKöp kräftor, de verkar ni ju digga och det är mysigt att sitta och pyssla med tillsammans. Surt bara att ni får nöja er med insjökräftor, här nere har vi the real deal. :)
SvaraRadera- Marinerad Lövbiff med Kokosris.
SvaraRaderaLika enkelt som att bajse!
Gör en marinad på en lagom dos "vanlig" soya(inget kikkoman-skit, enkel och billig ska den va!) , pressa ner 2 vitlöksklyftor, riv ner en liten ingefärsbit, finhacka en chili, krydda med peppar, häll i några skvättar olja, blanda ihop och sedan ner med lövbiffen och låt stå någon timme! - Glöm inte att torka av lövbiffen så du slipper all trådig ingefära på köttet när du steker.
Till detta gör du kokosris, mät upp 2 portioner jasminris, lite salt, ta 1 dl vatten och ersätt resten med 1 burk kokosmjölk (4 dl), den ska va FET! låt detta koka ihop tills riset är färdigt (observera att det SKA vara kladdigt, så koka inte för hårt), pressa ner en lime i riset någon minut innan du ska servera).
Strö över kokosflingor på riset precis innan du servar din Lady.
Glöm inte något grönt till detta (typ grönsaker).
Rött vin till detta!
-Mumma!
Heppåre!
//JIMBOEH
Koldolmar! Ett roligt ord och en rätt man äter alltför sällan. Gött med svensk mat.
SvaraRaderaGör en Birro, servera din egen avföring!
SvaraRaderakör lite wok. mums.
SvaraRaderaFläskfile, potatis i ugn med morötter och rödvinsås!
SvaraRaderaNaj diu.. Gör så här va.. Diu fresa ein fiinhacked löik och ein röid paprika i lit olje. Sen opnna diu två burka tonfisk å hiva i. Efta, ja, sej fem miniuta så hellar diu pa ein krem fresh me smak av chili å paprika. Kanske lit matlagningsgrädde också. Å salt å peppar. Kansk lit vitlöik om de gilles. Låt de puttre i ett par miniuta å server sen me pasta å färske tomata. De e gutt få sorka de. Gör de niu alex.
SvaraRaderatigerräkor för bövelen!
SvaraRadera12-15 råa tigerräkor, utan skal
2 msk rapsolja
2 tsk garam masala
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
2-3 chili, urkärnade och hackade
2,5 dl vatten
1 msk fisksås
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
2-3 krm salt
Ok Calle! :D
Fräs olja och garam masala ca 2 minuter i en stor stekpanna under omrörning. Rör ner lök, vitlök, ingefära och chili och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt vatten och fisksås och koka upp. Lägg ner tigerräkorna och koka på svag värme 4-5 minuter. Tillsätt kokosmjölken och värm. Smaka av med salt.
Servering:
jasminris
färsk koriander! <3
Naj vent niu.. Diu är ju brorsan hans diu..
SvaraRaderaflygande jakob.
SvaraRaderaeller kycking överhuvudtaget.
eller tomatsoppa med aioli. å hembakt bröd.
KÖRVKÖRVKÖRV!!!!!
SvaraRaderawraps!
SvaraRaderaskön övergång från bajs till mat där!
SvaraRaderapizzaa
SvaraRaderaGivetvis en riktig dubbelpanerad kalvschitzel med ärtor, kapris och en citronskiva som kronan på verket. Till detta potatis, helt enkelt.
SvaraRaderaPenne Al Forno alt. Ziti Al Forno med ett Amarone eller ett Ripasso till..
SvaraRaderaStarkt kryddad köttfärslimpa med spaghetti och brunsås.
SvaraRaderaFyllda isterband! Jag skämtar inte.. Det är supergott
SvaraRaderasjömansbiff, eller coq au vin. alltså det är ju höst nu, lasagne my ass. grytor ska det vara!
SvaraRaderaLammstek fylld med chevreost och rosmarin gärna även lite vitlök i...
SvaraRadera/Marie
Jag har ett förslag på en ganska enkel men MYCKET god maträtt du kan servera. Du kan börja med att koka tillräckligt med ris för er båda och sätta ugnen på 200 grader. Medan du kokar riset så tar du fram trattkantareller (i nödfall kan du använda någon annan svampsort, men det är svårt att ersätta trattkantarellen i det här receptet) som du bryner i rejält med smör. När du har brynt svampen ett tag så blandar du i grädde och reder det hela (med lite vetemjöl, majsstärkelse eller vad du nu brukar reda med). När du nu fått en lite tjockare stuvning så passar det perfekt att smaka av med salt och peppar. Nu har du en himmelsk svampstuvning färdig och då blir det dags för köttet. När jag själv lagar rätten brukar det oftast bli fläskfilé eftersom det går att få tag i till ett rimligt pris, men jag kan tänka mig det mesta passar. Stek köttet och krydda efter behag. Om ni tycker om köttet välstekt så kan det ändå vara bra att korta ner stektiden lite eftersom anrättningen ska in i ugnen också. Nu borde riset vara färdigt så då tar du en smord ugnsform som du fördelar riset jämnt i, lägg sedan köttet över riset och häll stuvningen över alltsammans. Innan du skickar in det i ugnen så kan du gärna strö lite ost över schabraket. Låt detta stå i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun och servera det sedan med en fin sallad till, underbart!
SvaraRaderaSkäggbiff. Bara för nöjet att se när du redovisar resultatet.
SvaraRaderaÅ bajse borde du skriva då. Tid Å bajse.
SvaraRaderaArgh!
SvaraRaderaSåg frågan för sent.
Denna suppen körde jag ikväll, fantastisk!
-> http://tinyurl.com/yc6tfyw
Herre min skapare vilka värdelösa förslag...
SvaraRaderaFlygande Jakob? Kanske den äckligase rätt som har skapats...
Och koka tigerräkor i 4-5 minuter? Bättre att köpa räkpudding direkt...
Det är sannerligen inga kockar som kommenterar i bloggen...
Köttfärslimpa med spaghetti?
FET kokosmjölk? det använder man inte i matlagning överhuvudtaget, och med lime i riset blir det en stabbig massa...inte gott eller fint...
Men hoppas att det blev nåt gott tillslut...
tårta såklart!
SvaraRadera