torsdag 28 oktober 2010

Soffan
Ganska ofta när jag har varit ute och slarvat på egen hand får jag sova på soffan. Jag vet liksom att det är priset jag går betala. Och tycker det är ok.

Senast nu i tisdags hände det igen. Jag kom hem halv två. Tog tre djupa andetag utanför dörren. Samlade mig. Koncentrerade mig. Jag tänkte: "Den här gången ska jag se till att slippa soffan". Välte skohyllan i hallen och stapplade in. Trasslade omedelbart in mig i konstigheter när Anitha frågade om hur kvällen var. Rörde ihop saker och sa fel och sluddrade som en 95-åring. "Sov gott på soffan" sa hon. Och jag gick. Med avansen mellan benen.

Nästa gång ska jag... smula ned sömntabletter i hennes middag så jag kan sova i sängen. Ja. Så får det bli. Jag ska LURA henne!

5 kommentarer:

 1. Nästa gång Anita är full så förpassa henne till soffan!

  Så gör man ju inte ens med en hund. Stackars dig som är så duperad av Anita. Hon verkar bestämma över dig, och du ser upp till henne och vill tycka som henne om saker och ting.

  Hoppas att du skämtar! Fast inte ens kul som skämt?

  SvaraRadera
 2. fan va härligt att ha dig tillbaks calle :D

  SvaraRadera
 3. Fan Calle. Förklara det här med soffan för en som aldrig upplevt det. För mig låter det som en dålig amerikansk sitcom typ Roseanne eller nått. VARFÖR ska du sova på soffan?

  För mig låter det som... "Nu har du varit ute och svirat din drummel och jag har varit hemma heeela kvällen. Då blir det soffan för din del"

  Men så jävla töntigt kan det väl inte vara?

  Jag fattar inte riktigt... Förklara!

  SvaraRadera
 4. Självklart ska fyllo sova på soffan! Oavsett vem det är som är (jätte) full. Hur kan ni ifrågasätta en så självklar grej? Den enes fylla ska ju inte gå ut över den andres skönhetssömn. Alla vet hur det är att sova bredvid en bardisk när man e nykter själv. Dessutom spelar det ju ingen roll eftersom fyllegubben/gumman skulle kunna sova på hallmattan utan problem.

  SvaraRadera
 5. men vad sjukt! varför är någon sur på den andra för att den är full i ett förhållande!?

  SvaraRadera