fredag 4 december 2009

De nya reglerna!

Tänkte bara lite på det där med överviktiga som flyger. Och är så glad över att jag måste godkänna alla kommentarer numera.

Anledningen till att jag har börjat med det är inte att jag blir ledsen över elaka påhopp. Jag tar gärna skit. Grejen är att negativa och elaka kommentarer som publiceras och blir läsbara skapar en rå känsla på bloggen i stort. Det blir feel bad istället för feel good. Jag vill inte ha det så.

Därmed inte sagt att det gärna får vara vilda diskussioner! Alla kommentarer som tillför något publiceras. Alla kommentarer som enbart bidrar med negativitet raderas. Gillar att det är så.

Jag får min beskärda del av skit i vilket fall som helst - grejer jag inte publicerar. Så de här nya reglerna är inte till för mitt egos skull utan för stämningen på bloggen.

Så har ni något att tillföra - skriv en kommentar. Vill ni bara spy skit - skriv en kommentar. Bara en kategori publiceras.

Nu gör vi helg!

25 kommentarer:

 1. HEJ CALLE!
  Det finns en klubb mellan 5e och 6e avenyn her i NYC som heter Schulman. Ska forsoka leta fram min kamera, ta en bild och skicka den till dig. DU HAR FANS OVERALLT! Fred pa jorden!

  SvaraRadera
 2. Calleeee, snälla få Anitha att börja blogga! Det är dags nu, tiden är inne...

  SvaraRadera
 3. Tja!
  Ur ett humanitärt perspektiv är det kanske en god tanke och bjuda på en plats till överviktiga men ekonomiskt sett håller det inte. Flygbranschen är den bransch som har sämst marginaler av alla och de går definitivt inte att bjuda på platser hit och dit speciellt inte i Usa där det finns så många fetton.
  Men visst den perfekta världen vore väl trevlig och leva i. Antar att du inte heller skulle vilja halvera priset åt en betydande andel av dina kunder på grund av en anledning de själva har ådstakommit.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. En biljett/säte. Punkt slut.

  Men nu tar vi helg gott folk. Har en flaska O.P i frysen som åker ut om några timmar. Fint ibland!

  SvaraRadera
 5. schpamma.

  Jag anser verkligen inte att detta är dåligt av flygbolagen, det är ju inte direkt så att feta får större portioner på resturanger.

  SvaraRadera
 6. Om överviktiga - Självklart ska inte överviktiga få betala mer för att dem behöver mer plats. Övervikt är, enligt mig, en handikapp. Ska blinda som flyger ensamma betala mer för att dem behöver hjälp i planet? Köpa två bussbiljetter för de behöver veta när deras hållplats kommer? Nej, tycker jag.
  Det kan te sig mycket osmakligt att skämta om tjocka, blinda etc. men ack så roligt!

  SvaraRadera
 7. Ja, jag vet inte vad jag ska säga ang. överviktiga på flyget.
  Tung fråga..
  Men...ja..dumt betala för två säten, det tycker jag.
  Det är nog få jätteöverviktiga som behöver ha just två st. säten.

  Kanske mna kan ha två platser längst fram med extra breda säten som reserveras för extra breda till ett högre biljettpris.
  Blir dessa inte reserverade av..ja..tungt folk så får andra boka dem..

  hmm..svårt..

  SvaraRadera
 8. Väl valda ord Calle, inga konstigheter på den fronten.
  Nu ska jag se ifall jag kan fixa lite smuggel öl som jag kan ha till Idol ikväll, man känner sig så mycket mer involverad i programmet och jävlar och annamma när man är på lyset. Sitta och dundra med nävet i bordet och skrika ''BRA GJORT CALLE!'' GE DOM VA DOM TÅL!!'' Sen blir det inomhus rökning ikväll, det är man värd en efter en tung arbetsvecka.
  Och en sak till, man blir väldigt ofta på glatt humör i dina bloggar Calle!

  Ha en trevlig kväll allihopa!

  Skål!

  SvaraRadera
 9. Heja Calle! Ingen som har gått och tittat runt i butiker på kläder som man VET inte finns i ens storlek men ändå hoppas att man skall kunna få på sig, fått spänna ut bältet i planet till max för att kanske kunna knäppa det, eller måste förnedra sig vid skiduthyrningen när vikten på skidorna skall ställas in kan förstå hur ONT det gör. Fetma är en sjukdom, ibland genetisk och ibland självförvållad. På samma sätt som lungcancer är självförvållat om man rökt sig till det. Men vi kan ju inte sluta behandla lungcancersjukapga. cigarettberoende, därför bör vi också försöka hjälpa den som lider av fetma att slippa bli påmind om det förakt som bevisligen finns i samhället.

  Längre bälten på flygplan, kanske rabatt på platser med bredare säten för den som lider för fetma, kanske till och med samma pris som för andra. Värst är dock att se era föraktfulla blickar. Mycket vore vunnet om dessa försvann.

  Kära hälsningar

  En tjockis

  SvaraRadera
 10. Men för fan, hallå herr diktator? Kul med censur alltså, tryckfrihetslagen kom till sverige under 1700-talet, antar att du står kvar vid dom idealen?

  blir jag censuerarad nu för att jag är negativ till vad herr diktator bestämt?

  SvaraRadera
 11. Jag har nyligen börjat läsa din blogg, älskar den och din tanke om att det ska vara en feel good blogg!
  Det är inte ofta man hittar bloggar som är genuina, ärliga och samtidigt riktigt underhållande!
  Tack :)

  SvaraRadera
 12. Mmm, flygbolagen låter säkerligen inte anorektiker åka två för en, men samtidigt kan jag säga att det är INTE KUL att hamna på flygen bredvid en människa av den storleken att de tar upp mer än ett säte och med tanke på de små marginaler många flygbolag leker med idag så är det inte konstigt att de tar ut priset för två säten. Fast var går gränsen? På vikt, midjemått eller vad? Hur gör de med extremt långa personer?

  SvaraRadera
 13. Kör man på och är dryg och elak i flera år tar det inte en höst att bli snäll, men ett bra försök gör du. Kanske blir man aldrig snäll om man varit elak tidigare?
  Det elaka försvinner nog aldrig, du kan bara tygla det just nu kan jag tänka mig. En snäll och trevlig person har nog alltid varit just snäll och trevlig i hela sitt vuxna liv. Elaka barn kan nog däremot bli snälla som vuxna.

  SvaraRadera
 14. Hittade en kul tråd från en blogg för extremfeta amerikaner. Det är väldigt intressant att se hur de ser på saken själva:

  www.mybigfatblog.com/fly-next-fat-person-get-250

  SvaraRadera
 15. Vilken karriär du har gjort calle!
  http://www.youtube.com/watch?v=aWfUAaTvloM

  SvaraRadera
 16. en gång när jag reste fick en överviktig sitta längst fram där vid nödutgångarna, vilket är helt okej, men sen att personen ifråga knaprade lugnande och var helt "död" hela resan kändes mindre okej. Tänk om det hade hänt något? Det kan jag däremot inte förstå hur det kan vara okej, självklart hade det inte heller varit okej om det var en normalviktig som tog lugnande och sov hela resan.. men eftersom vi nu pratade om överviktiga..

  SvaraRadera
 17. jag tycker det är jättebra att du valt och göra som du gör, som du säger, det blir bättre stämning och ja, your blog - your rules!

  SvaraRadera
 18. vad hände med kärleksråden??? jag vill ju ha svar :( snyft. /Caroline

  SvaraRadera
 19. Vad som publiceras och ej.

  Jag tycker din blogg är skitbra och följer den maniskt, du är en gud och du har en vacker kvinna, hälsa henne förresten. Din bror är otrolig också! Samtidigt så gör du skit ibland, du kan vara direkt otrevlig, de som läser din blogg är fula och din bror har tappat stinget där han sitter och glor ut mot gatan.
  Hur gör du nu då? Alltså med denna kommentar?
  Kommer den att publiceras eller ej? För den är ju både anus och pussytiv.
  Dilemma.
  Eller skall du gå in och ta bort spyan och bara det behålla det braiga? Redigera. Svarta streck över mina åsikter? Vänta här nu, håll dina hästar, brukar inte det göras redan?
  Det funkar väl? Eller inte.

  SvaraRadera
 20. jag håller med, all negativism skapar en aggrostämning på bloggen och det är ju trist. Jag är fascinerad över hur extrema människor blir i skydd av anonymiteten. Civilisation är verkligen bara ett tunt skal som bygger på social kontroll, så snart detta försvinner blir (många, inte alla tack och lov!) människor åter de grottmänniskor de är innerst inne. Det borde vara så att man bara kan kommentera med namn och personnummer så att man också får stå för det man säger, skulle garanterat städa upp det hela. Keep up the good work!

  SvaraRadera
 21. Kanske borde de börja bygga "tjockis-säten" så de med lite större rumpa får plats. Och kanske "långa-ben-säten" så de med långa ben också får plats ordentligt. I min dröm värld hade de gjort de i alla fall.

  Tänkte också påpeka att jag tycker du gör helt rätt som sållar bort onödiga kommentarer. Alla behöver inte få uttrycka sig överallt, hela tiden.

  SvaraRadera
 22. I meningsfullhetens namn:
  .
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6240827.ab
  .
  Det är väl klart att det blir SÅHÄR i vår porröversvämmade kultur.

  Det är väl klart som fan att det blir SÅHÄR efter allt snusk och slask fördumningsmedialiteten vräker ut över oss allihop, i synnerhet dendär äckliga smittspridningspropagandaserien för knullslafs i fyllan och villan PARADISE HOTEL. (Är deltagarna HIV-testade?) Underhållning är ett fult ord. Man skulle ta en kulspruta och skjuta hela skiten sönder och samman bara.

  SLÄNG TEVEN! Det har jag själv gjort för länge sen.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 23. Du finns med som en luciakandidat!!
  www.donkr.com/blogs/viewBlog.asp?b=7045

  SvaraRadera
 24. Denna idé är alldeles ljuvlig, Calle! Det behövs mer "feel good" på nätet, då tonen annars är så hård omkring oss.
  Det kanske inspirerar fler att bli lite vänligare?

  SvaraRadera
 25. Jag vet inte riktigt vems fel det är att det blir så fel med överviktiga och flygplan. Uppenbarligen är det inte hållbart att de sitter som de gör, då det kan komma att bli en fara om något skulle inträffa. Alternativen som finns är då; 1. Köp en stol till ett rabatterat pris (eller fullpris). 2. Flygbolaget bjuder på en stol. 3. Man designar om flygplanen och gör vissa stolar "borttagbara", så man kan sätta in större stolar om det skulle komma att behövas. I min mening så ligger nr3 väldigt långt bort för att det skulle bli verklighet och flygbolagen är på tok för snåla för nr2. Så då återstår då nummer 1. Flygbolagen; ryck er i kragen och erbjud åtminstone en till stol till ett lägre pris.

  SvaraRadera