tisdag 1 december 2009

Halv Åtta

Jag är ett stort fan av Halv åtta hos mig på TV4. Jag var väldigt tidigt ute med att gilla det där programmet. Gillar det trivsamma. Gillar att jag inte blir utmanad. Det är tryggt och fint.

Helge Skoog är ljuvlig. Ger verkligen programmet ytterligare en dimension utan att det egentligen tar uppmärksamhet från ämnet.

Men den sista tiden har det där gått till överdrift. Förut fnissade jag hysteriskt varje gång Helge låtsades vara den som ställde frågorna. Men nu har man gjort en för stor sak av det här. Från att det var ett sjukt lyckat experiment som kom fram i redigeringen har det nu tagit över. Nu instruerar man deltagarna och ber dem svara på putslustigheter redan på inspelningsplatsen. Så synd!

Det var mycket roligare när man fick bilden av Helge i ett speakerbås som helt enkelt fyllde upp tysta luckor.

Jag har två tankar nu. Programmet är fortfarande mycket roligt, men det är synd att de gjort en för stor grej av det där. Och det är fånigt av mig att blogga om det.

16 kommentarer:

 1. Upptäckte detta programmet förra veckan. Såg sista avsnittet av förra veckans omgång och jag ångrar att jag inte har sett programmet tidigare. Såg gårdagens avsnitt och nu kom jag precis på att jag har missat dagens... =(

  En del kan man ju se på TV4 Play men inte alla...

  SvaraRadera
 2. Här tänkte jag skriva en kommentar om att du har rätt och jag håller med, om Helge Skoog och 'Halv åtta hos mig'.
  Men allt lät antingen bajsnödigt eller stalkerakigt.
  Iaf.
  Din blogg är bra, du verkar också bra.
  Hej

  SvaraRadera
 3. åh det tänkte jag oxå på häromdagen! Det kändes inte lika "äkta" och roligt längre och du har ju såklart rätt i att det är därför. Huvudet på spiken Calle!

  SvaraRadera
 4. Ja, Halv åtta hos mig är verkligen helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 5. Äntligen uppmärksammar någon programmet! Jag har älskat det sen det började att visas. Håller dock med om Helge-grejen. I början var det klockrent, men lite överdrivet har det blivit.

  SvaraRadera
 6. Jag har tänkt exakt denna tanke jag med, nästan så man irriterar sig på Helge nu istället för att njuta av ett bra program... :(

  SvaraRadera
 7. Hej Calle och tack för en grym blogg!
  Jag måste tipsa dej om en jäkla go kille.
  Martin "Nisse" Nilsson från småländska Kalmar är något utöver det vanliga, på alla sätt och vis.
  Han kommer att vara med i Halv åtta efter jul.
  Du kommer förstå vad jag menar. Och kom ihåg vart du hörde det först ;)
  Han har en blogg du kan smygläsa: http://www.vibbkalmar.se/bloggar/martin-nilsson/

  Tror han skulle passa in i nåt av era humorprojekt,

  Kram på dig och ta vara på din pingla.

  SvaraRadera
 8. Helge kommer alltid att vara en av de härligaste gubbarna. Ture Sventon<3

  SvaraRadera
 9. oh, du är så snygg, duktig och rolig. jag blir så glad!

  SvaraRadera
 10. Min sambo RUSAR ut ur vardagsrummet så fort han hör signaturmelodin till halv åtta hos mig. Jag älskar programmet men det kryper i hela kroppen på honom när han hör Helge. :D

  SvaraRadera
 11. Tja Calle och alla läsare. Kolla in den här nya låten med "Hästpojken". Fantasisk låt som jag tror att ni skulle älska.
  http://www.youtube.com/watch?v=BrrWyTWPtCQ

  SvaraRadera
 12. sjukt lyckat experiment som kom fram i redigeringen? neeee. Det är total rip off från den engelska versionen Come Dine With Me. När jag kom till Sverige och såg Halv åtta hos mig klarade jag tyvärr inte av att se det. "Come dine with me gillar jag, men klarar inte av den svenska versionen just på grund av Helge Skoog. Han låter exakt likadant som den engelska versionen och jag personligen tycker att man kunde iallafall ha ansträngt sig lite för att hitta någon som ger sin egel prägel på det istället för att helt härma den engelska versionen.

  SvaraRadera
 13. håller helt med. å denna förändring har skett helt nyligen. kan du inte maila dem och be dem skärpa sej?
  Hanna

  SvaraRadera
 14. Jag irriterar ihjäl mig på hans kommentarer

  SvaraRadera
 15. Apropå halv åtta: Vad fan är grejen med folk som deltar i ett matlagningsprogram, läser menyn för dagen och utbrister: "Tyvärr gillar jag inte lax/svamp/grönsaker" osv? Det är ett MATPROGRAM! Du ska gilla mat! Har du fasoner som en treåring och inte äter fisk eller något annat basalt ska du stanna hemma och äta upptinade köttbullar.

  SvaraRadera
 16. Hej! Halvåtta hos mig är en fullträff, önskar bara att det var lite längre åtminstone ca 45 min.Det är roligt att lära känna personerna lite.

  Apropå Tv 4 ...är det inte märkligt att Steffo i Nyhetsmorgon har lagt beslag på alla fredagar....då det serveras mat och dryck!Aldrig att han missar jobba en fredag. Kanske något att följa upp.....undrar om det räknas som en skatteförmån att gratis få sätta i sig så mycket mat varje år.

  SvaraRadera