tisdag 22 september 2009

Nu är det nog


Ok. 67% av er tycker alltså att snus är ett bra sätt att sluta röka. Det är ju bra. Men blir bekymrad för återstående 33%.

Tänker på A non smoking generation som är emot snus lika mycket som de är emot rökning. Blir lite irriterad. Har mejlat lite med deras generalsekreterare Fredrik Söderhielm. Han är ganska oresonlig. Trots att han i ett mejl medger: "...det är mindre farligt att snusa än att röka".

Fredrik Söderhielm och A non smoking generation! Fler och fler unga människor börjar röka. Ni har förlorat kampen mot rökningen. Det råder inga tvivel om det. Kanske ska ni tänka om nu? Kanske är det inte så dumt att uppmuntra de här ungdomarna att snusa istället för att röka.

Jag ifrågasätter hela er existens så länge ni bannlyser snus lika hårt som cigaretter. För det är inte rimligt. Ni jobbar bara mot er själva. Inte bara det. Ni jobbar faktiskt mot folkhälsan. Och sluta jämför snus och cigaretter. Det är inte samma division. Det är inte ens samma sport.

A non smoking generation! När ni motarbetar snus bidrar ni till att fler ungdomar fortsätter att röka.

Fredrik Söderhielm! Svara nu mig på detta.

23 kommentarer:

 1. Personligen så röker jag och skulle aldrig kunna tänka mig att börja med snus istället, trots att jag vet att snus är ofarligt och cigg är livsfarligt.
  Men trots allt, det är ett fritt val man gör. Alla vet att det är farligt att röka så fler antirökkampanjer är knappast nödvändiga, det är att låta resurser gå upp i rök, om uttrycket tillåts i detta sammanhang. Så låt dem som vill röka blossa på, skit i oss så skiter vi i er!

  SvaraRadera
 2. Jag fattar inte varför man gör skillnad på snus och rökavvänjningsprodukter som säljs på Apoteket. Alla hjälper mot röksuget, alla är beroendeframkallande.
  Åsa

  SvaraRadera
 3. Han kanske är troslös.

  SvaraRadera
 4. Så klart är det bättre att snusa än att röka, eller rättare sagt, snusningen hjälper till om man vill sluta röka.
  Men vad jag inte kan förstå är att unga människor idag börjar röka över huvud taget, det tyder enbart på ignorans, snudd på idioti, "alla" normalbegåvade vet ju att det är farligt att röka.

  SvaraRadera
 5. vad jag vet så börjar mindre och mindre människor att röka, inte pga NSG, utan för att folk har blivit lite smartare, bara lite.

  SvaraRadera
 6. Hellre att tjejer röker än snusar iallafall, så sjukt "avtändande" med att se en tjej med en stor fläskläpp.

  SvaraRadera
 7. Anonym: När du skriver "mindre och mindre människor" Menar du då att individerna som börjar röka har blivit kortare till växten eller är det antalet rökare som blivit färre?

  SvaraRadera
 8. Angående kommentaren från anonym som menade att det är "avtändande" med tjejer som snusar, vill jag säga att jag tycker att människor som röker är oerhört osmakliga. Det kryper i kroppen av olust när jag ser människor suga på dessa vidriga pinnar. Fi fan. En bula under läppen är ingenting jämfört med det. Om man nu skall vara så jävla ytlig.

  SvaraRadera
 9. precis, och a non heroine generation borde inte vara emot kokain! kokain är mindre farligt!

  eller..?

  SvaraRadera
 10. "Anonym sa...
  Hellre att tjejer röker än snusar iallafall, så sjukt "avtändande" med att se en tjej med en stor fläskläpp"

  Jag kan informera dig om att det inte är särskilt upphetsande att se en kille med stor fläskläpp heller. Trodde du det?

  SvaraRadera
 11. Håller med dig Calle. Fast om "A non Heroine Generation" skulle finnas och börja uppmuntra tilll rökning vet jag inte hur jag skulle ställa mig...

  SvaraRadera
 12. Snus och cigaretter ska väl knappast jämföras med varandra, eller...?
  Om man har som alternativ att välja bort tobak och nikotin (vilket man har) så verkar det ju bara slött. Plus att snuset innehåller grymt mycket mer nikotin, som gör hjärtat illa.
  Kanske inte så smart när man börjar slicka det där 35-strecket?

  Hursomhelst hittar du inte snus i någon hälsokostbutik.
  Det fattar alla.

  SvaraRadera
 13. det handlar om o sluta röka! inte börja snusa! HERRE GUD.

  SvaraRadera
 14. Sorry Calle - är inte med dig på denna. Söderhielm har rätt, tyvärr. De kan ju inte promota en lättare drog bara för att den är lättare. Det är en drogjävel ändå liksom....

  SvaraRadera
 15. Snus är en inkörsport till heroin och ska på intet sätt uppmuntras.

  SvaraRadera
 16. Det är faktikst så att färre och färre unga röker. Check the facts ass whipe.

  SvaraRadera
 17. replik från söderhielm kommer.
  återstår att se vem som är snusförnuftig ;-)
  vill dock redan nu säga att vi inte är emot rökare och snusare. vi verkar för att barn och ungdomar inte ska lockas in tobaksindustrins förtrollade värld.

  se gärna gamla filmer i väntan på svar.
  kommer historien att upprepa sig?
  http://www.nonsmoking.se/ofarligt

  SvaraRadera
 18. Jag rökte i 10 år+. När jag slutade så slutade jag tvärt. Varför? kan inte säga att jag var speciellt duktig eller aldrig varit speciellt beroende av cigaretter för det vore lögn.
  Jag läste helt enkelt en bok.
  "äntligen icke-rökare" heter den och vips så fick jag en helt ny syn på rökning. Kan därför tycka att snus känns som ett ganska onödigt substitut. Jag menar, när allt kommer kring är det ganska lätt att sluta. OBS! Inte för att jag är duktigare eller var mindre beroende än någon annan utan för att jag läste en bok...så läs boken!

  SvaraRadera
 19. hahaha, ganska roligt att han snackar illa om snus och så står det jättestort "General" och så mindre "-sekreterare". Det får en ju bara att tänka på snuset General, och typ att han skulle vara sekreterare hos General, hahaha!

  SvaraRadera
 20. Men Calle, tänk efter lite! Klart A non smoking generation inte kan ställa sig och förespråka snus som en bra metod för att sluta röka! Vad skulle de då göra när rökningen är utrotad och snusningen är det nya problemet? Börja kampanja för att alla ska sluta snusa, som de själva uppmuntrade till att börja? De skulle ju bli halshuggna i varenda debatt-program och krönika som finns i! De skulle gå under! Det håller ju inte!

  PS. Du är superskön, diggar dig.

  SvaraRadera
 21. Tkr både snus & rökning är skitäckligt, men ngn som snusar skadar iaf inte andra. Rökning däremot tkr jag borde förbjudas helt. Så jag håller med om att snus är ett bättre alternativ än rökning, men att promota det som ngt positivt skulle ju vara att säga att snus är bra, fast det inte är särskilt hälsosamt.

  SvaraRadera
 22. Jag håller med dig men jag undrar vad du har för källa på att fler unga börjar röka?

  Det kan nog bero på vilken tid du jämför med? Men jag har hört motsatsen.

  SvaraRadera