onsdag 23 september 2009

Vilken jävla grej!

Det finns inget bättre än såna här händelser. Alltså. Det här rånet! Det kommer göra filmer i USA på detta! Det innehåler ju allt. Vinscha upp pengar i en hoovrande helikopter. Lamslagen polis som fått sina helikoptrar saboterade i god tid innan. Spanska ryttare på gatorna. Ingen civil skadades.

Jag menar - att rånare dumpar en bil och bränner den är ganska ballt i sig. Men de här killarna - de dumpar en jävla HELIKOPTER!

Antagligen är rånarna jävligt snygga också. Och de kommer inte åka fast. Och i helgen blir det ont om kontanter i Stockholm och det är löning och det värsta av allt är att jag unnar rånarna detta. Ger man svenskarna en sån här spektakulär historia är man fan värd det. Det drabbar ju ingen fattig!

Nu myser vi!

26 kommentarer:

 1. Kul att du ser underhållning i deras rån.
  Själv är jag j-vligt trött på att läsa om alla dessa värdetransport/depå rånen och polisen som står helt lamslagen...
  Sverige har by far högst andel av dessa rån i världen. Polisen har inte resurser och/eller mod att göra något åt det...
  Vem tror du får betala när kostnaden för att hantera kontanter går upp i taket!?
  Alla!
  /Frogbrain

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig! Jag Älskar det! Ska vi göra en egen variant tror du? Du och jag mot sverige?:) // Johan

  SvaraRadera
 3. det är ganska fett att dom göre egentligen!
  tänk själv liksom.

  SvaraRadera
 4. Sen har dom säkert jättesnygga flickvänner och luktar gott.
  Jag satsar en hundring på Clooney.
  .
  http://pjoltas.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Drabbar ingen fattig... Vilket idiotisk påstående... Personalen på plats tyckte nog också att det var fantastiskt häftigt... Nä fy fan vad du sjönk i mina ögon nu.

  SvaraRadera
 6. Det finns såklart allvarliga aspekter i det här och det fattar ni väl att Calle hajjar??
  Men om man skall se det ur humorös synvinkel är det tokhäftigt.

  SvaraRadera
 7. Så jäkla lack att jag inte kom på idén först!En helikopter! Helt underbart!

  SvaraRadera
 8. Förmodligen gjort av några konstfackselever.

  SvaraRadera
 9. Haha, fan va jag älskar hur du tänker! :P

  SvaraRadera
 10. @Nils.W
  "Konstfackselever" - hahahahaha!
  Tack för ett gott skratt!

  SvaraRadera
 11. Hmm får mig att tänka på Jönssonligan i modern version. Speciellt när man tänker på att helikopter-sabotaget i form av att väska med etiketten BOMB placerats i närheten...

  SvaraRadera
 12. Drabbar ingen fattig...?!??!??? Är du helt dum eller.....?
  Försäkringsbolaget kommer att få betala ut pengarna till företaget som blev rånat...vilka tror du höjer försäkringspremierna tack vare det??? Kom inte och säg att det inte kommer att hända därför att försäkringssbolaget är återförsäkrat hos andra bolag. Sorry, men alla inblandade bolag kommer att höja premierna. Du kanske inte har några försäkringar?...Tur för dig, då blir ju du inte drabbad. Men jag och de flesta andra blir drabbade av premiehöjningar.

  Polisens arbete att få tag på idioterna räknas som "idéellt" och kostar inte dem som betalar skatt något??? In your dreams, grabben...Väx upp och börja använda den järncell du eventuellt har!

  Får polisen sedan tag på drägget så har vi väl några "gratis" rättegångar att se fram mot för både rättsväsendet och dräggens advokater arbetar väl lika "idéellt" som polisen. Vilken tur!! Då hamnar inte det heller på skattelappen.

  Nästa steg är förhoppningsvis att skitstövlarna hamnar bakom galler under X antal år...försörjda av oss som betalar skatt kanske? Eller tänker du stå för fiolerna till ovanstående som tack för det goda skratt de gav dig??

  Saknar jag humor? Kanske det, min plånbok gör det i alla fall och både den och jag hör till de fattiga som enligt dig "inte drabbas".
  Ninnie

  SvaraRadera
 13. För inte så länge sedan hade vi i detta landet sk stridsberedskap hos Flygvapnet. Detta innebar att det alltid fanns 2-3 fulltankande och tungt beväpnade Jets klara för start. Man sade att från att larmet gick så skulle minst ett attackplan vara i luften inom cirka 60 sekunder. Tänk Calle... tänk om F16 i Uppsala hade haft det här nu... då detta kan jämföras med en krigshandling mot rättstaten Sverige. Ja, sannolikt skulle skulle vi ha ett brinnande klot i skogarna utanför Västberga 6-7 minuter senare... Kittlande tanke, eller hur ??? ;)

  SvaraRadera
 14. De som gjorde det är troligtvis Clooney/Pitt/Damon-snygga...Fast risken finns ju (när de väl åker dit) att de är ett gäng spritfeta förortshomies ala white-trash...

  SvaraRadera
 15. Jesper K och Ninnie. Har ni ingen humor?

  SvaraRadera
 16. jag hoppas det är okej för herr schulman att jag länkar till detta inlägg i min blogg. det var helt enkelt bara så jävla skönt skrivet!! :)

  SvaraRadera
 17. borde jag läsa tidningen?

  SvaraRadera
 18. Jag är helt enig Calle - det är välförtjänt att de kommer undan och får behålla stålarna. Hade det varit en Hollywoodrulle så hade man ju TOKHEJJAT på dem. Hoppas nu bara inte att det är några fula fetton från Hägersten som har joxat ihop det, utan en grupp stiliga Rosa Pantrar med thieves honor och dyra alkoholvanor - då jävlar är det komplett!

  SvaraRadera
 19. Von Tratten - Vi tjänar nog mycket pengar på att inte ha den beredskapen... Även om jag ger dig att vi ska göra allt för att rättvisa ska skipas.

  SvaraRadera
 20. En är gripen. Men det är säkert den där feta killen som sänker gruppen. De offrade honom för att resten av killarna skulle kunna fly till Karibien.

  SvaraRadera
 21. Nils W, verkligen, tack för ett gott skratt! Och Calle, dito!

  SvaraRadera
 22. Johan
  Nej när det gäller beväpnade rånare har jag ingen humor.... Tror du det kan bero på att jag hamnade mitt i ett rån när var jag inne som kund på en bank för ett antal år sedan...?
  Det var ingen upplevelse jag önskar någon annan kan jag upplysa dig om, så därför tänker jag på den personal som drabbades av rånet i morse. Även om ingen blev fysiskt skadad så mår de nog inte så bra nu. Själv reagerar jag fortfarande med ångestkänslor om jag är inne på en bank och någon rör sig hastigt eller beter sig lite annorlunda.
  Men det skiter väl du och Calle och diverse andra lustigkurrar i... bara ni får garva lite.
  Undrar om du tycker det är lika kul om du själv får uppleva att någon siktar på dig med ett laddat vapen??
  Ninnie

  SvaraRadera
 23. Jag har alltid undrat varför de som planerar ett rån inte gör som i Inside man. Ni vet thrillern där sexiga Clive Owen spelar en oerhört klipsk gängledare som med sin tjyvliga ockuperar en av Wall Streets banker och tar alla därinne till gisslan. De klär dem i likadana dräkter som de själva har och när de sedan öppnar dörrarna för polisen ser allihopa identiska ut. I förhören nekar alla, förstås.

  Det var länge sedan jag såg filmen, men jag antar att de goda vinner och att snuten därmed avslöjar vilka skurkarna är. Jag vill ju inte uppmuntra till rån, men erkänn att det är en bra idé?
  Vattentätt, som en kriminell säkert skulle säga.

  (Det ilar lite spännande i magen när jag läser om morgonens rån. Att hissa upp säckar med pengar genom taket, liksom. I min fantasi adderar jag dollartecken på pengasäckarna - och plötsligt känns det lite som något man läser om i serietidningar, något som björnbusarna och fixarsorkarna gör.)

  SvaraRadera
 24. klockren blogg.. dessa killar är bergis ex militärer och ex poliser som ser jävligt bra ut. och dom har planerat detta sekundiöst i ett år minst med uppbyggnad av övnings kuliser och hela paketet. jag applåderar dom och jag är fattig som faan just nu. önskar dom all lycka och välgång.

  SvaraRadera
 25. Legitimerad säkerhetstekniker här...

  Att ens HA ett glasatrium med direktåtkomst till en värdedepå är helt sanslöst! Ju mer jag räknar på detta, enligt regler och råd som bör följas för en lokal som innehåller allt från 30 mille till en miljard destå tokigare blir det.
  Man brukar tala om att larm på dörrar som personalen inte ska använda, och att alla rutor ska vara larmade även på arbetstid, och i lokaker med så stora värden bör larmet gå direkt till polisen. Dessvärre är det polisen som bestämmer om larmet får kopplas direkt till dem. Scenariot bör gå: Ruta pangas, sekunden efter går larmet till polisen och en varning till de i lokalen. Var glaset ens den högsta säkerhetsklassen ( skottsäkert/ inbrottssäkert) ?! Om man hade tänkt lite alltså. Så med andra ord: Säkert snygga muskulösa exmilitärer med tatueringar, välinformerade om vad som är larmat i lokalen och inte. P.s. Om det inte fanns CCTV kameror i lokalen hänger jag mig...

  SvaraRadera