onsdag 23 september 2009

Svensk polis

Polisen vill inte uttala sig om någonting. För de har ingen aning. För de suger. För de är Kling och Klang.

Det är just det som talar emot det här rånet som Hollywood-film. För polisen i amerikanska filmer är lite mer kompetent än här i Sverige.

Nu skrattar hela världen åt oss igen.

21 kommentarer:

 1. Där satte du verkligen huvudet på spiken. Tänkte skriva kukhuvudet, men det gjorde jag inte;-) Nästan exakt samma tanke slog mig tidigare idag när jag såg på nyheterna.

  SvaraRadera
 2. Haha, du är rolig när du uttalar dig om saker du inte har en aning om! :)

  SvaraRadera
 3. Ellinore: han har insidekontakter. polisjonas vettu.

  SvaraRadera
 4. ebba: haha ja just. dumt av mig! :)

  SvaraRadera
 5. Det roliga är ju att polisen säger vid flera tillfällen att de bara var sekunder ifrån, eller att det var på vippen. Etc. I deras yrke om något så räknas det inte förrän haren är skjuten på riktigt!

  SvaraRadera
 6. De åker fast till slut.

  SvaraRadera
 7. Nu ar du ute och cyklar Calle - kan fan inte vara en heist movie om snutarna ska vara hjaltarna. The (good) bad guys ska ju slinka undan utan ett spar...

  SvaraRadera
 8. Calle,

  Håller med dig om mångt och mycket...men denna gång är du lite på sniskan. Polisen här i USA är ute och cyklar allt för jämnan, kika bara vad som skedde i Måndags:

  http://www.youtube.com/watch?v=68usgau4KjU

  /tobbe

  SvaraRadera
 9. FLYTTA TILL UISA DÅ OCH SLUTA KLAGA. åh ibland undrar man ju...gräset är inte alltid grönare på andra sidan ;)

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. Måste frigöra mig från mina demoner...

  D'Evils - President Nixon: http://thaevils.blogspot.com/2009/09/president-nixon.html

  SvaraRadera
 12. Pinsamt jaaa. man kan tydligen göra vad som helst i Sverige.

  Men vilken otäck bild du har på headern!
  Huvva!

  http://emalj.blogspot.com/

  SvaraRadera
 13. Tjena Calle, vet inte om du kommer ihåg, men jag mejlade dig i våras angående kibbutz och så och frågade dig om det var värt och så. Ditt mejl fick mig ännu mer inspirerad till att göra det och nu ska jag och en vän iväg till Tel Aviv om några timmar och göra kibbutzlivet!

  Du är grym / Adam

  SvaraRadera
 14. Men ändå! Jag älskar´t! Vilket jävla rån!
  Ha det bäst
  Häls Millan
  http://larssonsresidence.blogg.se/

  SvaraRadera
 15. Nej det roligaste är att dom säger att dom kände till att det skulle ske ett rån med helikopter i Stockholm. Det var därför dom hade sån koll på sina egna helikoptrar då eller.....

  SvaraRadera
 16. Jepp tänkte detsamma Emilia och varför då inte bevaka alla ställen där andra helikoptrar finns ? Nu var det ju bara en plåtdörr som gick att öppnas med kniv sa ju polisen faen vad skämmigt att stå och säga det.Hahaha !

  SvaraRadera
 17. nu när borgar packet har sänkt bidragen och gjort människor som inte kommer in på arbetsmarknaden ännu fattigare kan vi med all säkerhet få njuta av fler sådana fantastiska rån. håller tummarna för dom! O.B.S så länge ingen civil skadas

  SvaraRadera
 18. Vad skulle de gjort annorlunda? Kan hålla med om att deras helikoptrar bör varit bättre övervakade. Dock stod de där tillfälligt, det tyder alltså på en insider hos polisen. På plats gjordes inget fel, allt enligt reglementet. De får inte beskjuta om det inte finns en hotbild, vilket det inte fanns. Skjuta ner helikoptern? Då kunde den kraschat ner i ett dagis, ett familjeradhus, you name it. Det vore värre att ha på löpet än 50-100 miljoner försvunna från ett företag i miljardklassen.

  SvaraRadera
 19. http://www.bakis.se/kronika/index.php?id1=38

  SvaraRadera
 20. Snuten ä kung och bryr sig inte om vad folk tror eller media. Dom vill ha fast folk för fullbordat GROVT RÅN och inte för FÖRSÖK till grovt rån.

  Hade dom tagit dom tidigare, hade killarna som kommer skaka galler varit ute efter en mycket kort tid. Nu kommer dom få mååååånga år. Läs skillnaden i straffskalan :)

  SvaraRadera