måndag 14 september 2009

Hammarby Sjöstad

Jag bor i Hammarby Sjöstad. Det är... speciellt. Hey! Jag har alltid hatat allt vad Hammarby Sjöstad står för i form av småborgerlighet och malliga barnfamiljer med sportiga barnvagnar och fiffiga kläder. Tills jag flyttade dit. Nu trivs jag mycket bra. Tänk vad fördomar är dumt ändå.

Gillar lugnet och tryggheten där ute. Gillar Fine Food, som ligger så nära Dean&Deluca man kommer i Sverige. Gillar turre-tobaken där jag köper Apelsinkrokant och Trisslotter. Gillar inte Konsum. De har Sveriges sämsta utbud av kött, tror jag. Gillar att det kommer folk och åker skateboard. Gillar broöppningarna. Gillar inte att det är ont om parkeringsplatser i ett så nybyggt område.

Men jag gillar det allra mesta.

9 kommentarer:

 1. folk borde skejta på konsums köttdisk

  SvaraRadera
 2. Är det verkligen så ont om parkeringsplatser? Flyttar till sjöstan snart och funderar på om man borde "skaffa" garageplats. När måste man komma hem egentligen om man bor i sjöstan och vill få en parkeringsplats om kvällen?

  Förresten, ringde du till heta linjen när du var yngre? Och la du då till "von"? Har för mig att jag pratade med nån med ditt namn ett par gånger.

  SvaraRadera
 3. glajjerna du har på bilden, sjukt fräna. var har du gjort det kapet? skulle vilja ha sånna själv!

  SvaraRadera
 4. haha! det är härligt att följa din och alex utveckling på era bloggar. förrut kunde man bli irriterad på er ibland när ni (i mitt tyckte) var griniga om hammarby sjöstad, barnafödande , smileys och allt det där. nu svänger ni hej vilt. ditt inlägg för ett tag sen om kvinnor som föder barn och tror de är unika och först med det i kontrast till alex inlägg häromdagen till exempel.. Snart när din bobyggandefas är över och det är dags att reproducera kommer det låta annorlunda i din skälla också :)

  SvaraRadera
 5. Jag har bojkottat Sjöstadens Konsum. Sist handlade jag en kalkonsallad där och den var två dagar gammal. Upptäckte det för sent. Urk! De har gjort bort sig för ofta nu!

  SvaraRadera
 6. fine foods är sjukt overpriced. dom smygsätter skyhöga priser. gillar ICKE. konsum kan ta sig där bak. vackert men nischat in a boring way.

  SvaraRadera
 7. Om ett tag ska det i alla fall öppna en hederlig gammal ICA i Sjöstaden. Annars tycker jag att det är bra här. Man kan pyssla med sitt i lugn och ro, och på söndagen tar man en promenad och äter tidig middag på någon restaurang. Ett bra ställe att åldras på.

  SvaraRadera
 8. Fine Food äger! De är bara så bra och även om de är dyra så är det värt det med tanke på vad man får för pengarna. Älskar att gå dit och handla. :-)

  Konsum suger, men värst är Sjöstadslivsen som tar 23 spänn för en barnmatsburk som på snordyra konsum kostar 11 kronor.

  Angående lapparna i hissen så är det rätt kul, men jag undrar, är det verkligen du som skrivit den senaste?

  SvaraRadera
 9. Calle, du borde skriva vad du tycker i det coola Sjöstadsforumet, googla så får du se

  SvaraRadera