tisdag 15 september 2009

TV4 och TV3

TV4 har alltid känts som min hemmakanal. Det är på fyran jag trycker när jag sätter på teven. Och alla teve-jobb jag har gjort har jag gjort för Fyran. Även om jag allt jag varit inblandad i har blivit nedlagt... TV4 ÄR svensk teve för mig. Tills nu.

Men nu har de tappat kontakten med tittarna. De tror att de är folkliga när de i själva verket är mediegeggiga. Bara att de döper ett program till Kändisdjungeln. Det är ju ett internnamn! Det är ett namn som bara de som själva jobbar med det skulle komma på tanken att använda. Castingen är åt skogen. Och TV4 visar att de har blivit cyniker. Att de tror att vi äter upp vad de än serverar. Men det gör vi inte! Och det kommer TV4 bli biten av i ärslet den här hösten.

TV3 och TV6 däremot! Och TV8 såklart. Men det får jag väl inte säga för att min tjej jobbar där. Jag hör det från alla håll. De är på gång. De satsar bara rätt. Gårdagens Hollywoodfruar var MYCKET bra. Superstars ikväll.

3, 6 och 8 föraktar inte sina tittare. De vet det min pappa har sagt i alla år - att folklighet är något fint. Och att man ska ta underhållning på allvar. Allt är Anders Knaves förtjänst. Han är äkta. Och han är den här höstens stora vinnare.

Älskar när äkthet och framgång går hand i hand.

11 kommentarer:

 1. Japp, precis så är det, Kändisdjungeln blev fel. Kanske blir några av de andra höstsatsningarna bättre?

  SvaraRadera
 2. Ja kändisdjungeln känns lite slät. Men än finns de chans att rädda hösten för Tv4.

  Checka gärna in min blogg förresten.
  http://isbit.freehostia.com/blogg

  SvaraRadera
 3. Jag var inte ens intresserad av att se Kändisdjungeln, men hollywoodfruar tittade jag på igår.. Jag gillar 5:an och 3:an mycket bättre när det kommer till underhållning. Det känns som att de MÅSTE kämpa lite eftersom de inte är lika stora som 4:an. Men det där har jag egentligen ingen aning om.
  Jag saknar Outsiders på 5:an. :( DET var underhållning :P

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte att Svenska hollywoodfruar sög rätt så hårt. Dock så har jag inte bestämt om det är för att själva programmet är dåligt eller för att jag blir provocerad av hollywoodfruarnas uttalanden och levnadssätt. Jag får återkomma angående detta. Däremot håller jag med om att fyran har tappat greppet. Tv6 är min nya favorit kanal!

  SvaraRadera
 5. TV är vad det tycks vara svårt. Tror man har svårt att vara uppriktig när man har så små marginaler ekonomiskt. Konstigt att inte kanalerna frågar sina tittare. Idag finns det inte en enda bra kanal. Z-TV blev ju lyckat på nittiotalet antagligen för att dom anställda kom från gatan och inte var utbildade "kommunikatörer". Bäst idag är Oldsberg, Peter Magnusson och Uppdrag granskning. Allt jag har att säga då mycket av min tv-tid går åt hat och illamående.

  SvaraRadera
 6. Kommisarien och havet är äkta! Så det så!

  SvaraRadera
 7. Jo, Idol är ju en jätteflopp för fyran. Sopa.

  SvaraRadera
 8. Inte förvånad att det är där du haft jobb men sen fått dojjan.
  Själv tycker jag 4:an slår rekord i sin trevlighets-fascism och tittar så lite som möjligt.

  Hörde dock att Strömstedt tänkte plocka dig just där vid tillfälle. Om så, får vi höra om det...?

  SvaraRadera
 9. Jag håller med om 4an, i alla fall en del, och framförallt om kändisdjungeln. Men seriöst, superstars var ju en sådan jävla flopp. Fyfan va tråkigt det var, det var inte ens i närheten av samma nivå som Mästarnas Mästare. Snackar man kvalitetsunderhållning så klår Svt allt.

  SvaraRadera