måndag 28 september 2009

Läskigt

Läser om mannen i Falun som ska ha mördat sin fru. Och jag läser om helikopterföraren som är gripen för rånet. Och får en klump i magen. För det kan ju vara så att de är oskyldiga. Sånt händer faktiskt.

Uthängningen av helikopterföraren måste ju vara fullkomligt olaglig. Expressen och Aftonbladet ger oss så många detaljer att en pärlhöna kan räkna ut vem det rör sig om.

Minns när det var skott i Gamla Stan. En man greps och nyheten att det var en framgångsrik mediachef var alldeles för bra för tidningarna att inte skrika ut. Så visade det sig att han var helt oskyldig.

Jag kan inte förstå pressen det innebär att sitta häktad eller arresterad eller vad det är de blir. Men chansningen tidningarna gör på att de är rätt ute är inte schysst. För den olycka som rullar fram om de är fel ute är ohanterlig för den drabbade. Det skiter ju tidningarna i - de har redan sålt.

Jag har en klump i magen nu. Kan vi inte hålla på sensationslystnaden tills rättegången är över?

19 kommentarer:

 1. Fast samtidigt var du väl jävligt snabb med att dömma ut mediachefen i din blogg samtidigt som tidningarna spekulerade..

  SvaraRadera
 2. Skitsnack ju. Det gjorde jag inte alls. Läs igen.

  SvaraRadera
 3. En sak har jag undrat över... - Är det numera ok att gå ut med den misstänktes namn i media? Så har det väl ändå inte varit förut?

  SvaraRadera
 4. Är det Aram Rubinstein man talar om i media just nu?

  SvaraRadera
 5. Och du Calle, du var ju visst det snabb på att häckla "medieprofilen" för att han hade stekt fläsk efter dådet. Du utgick ifrån att han var skyldig. Du kan inte påstå annat nu. Hejåhå.

  SvaraRadera
 6. Men det är ju en helt annan sak. Det är klart att man blir bananas när man får information. Men det beror enbart på tidningarnas rapportering. Jag har själv pratat runt om han som är gripen. Det hade jag aldrig gjort om inte tidningarna var så tydliga.

  Allt ansvar ligger hos tidningarna. För det är klart att vi läsare fascineras av den info som kommer fram.

  SvaraRadera
 7. Hallå, MAts Alm har ju från början själv medverkat i media ganska mycket och det skulle vara svårt att mörka honom nu. Vi har en gripen. men vi kan inte säga vem det är. Nähä, vad säger Mats alm om det? Vänta jag ska fråga, eller ej förresten jag tror han har åkt utomlands. Osv.

  Om det nu är Mats som är skyldig så har han själv bidragit med sitt namn.

  SvaraRadera
 8. Om man är oskyldig skulle man bli lite stolt ändå. Om man blir anklagad för att vara piloten som ska vara så skicklig. Att de sedan tror att man är kapabel till att råna är en annan femma.

  SvaraRadera
 9. I just detta fallet är jag beredd att hålla med Calle, den här extrema kåtheten efter lösnnummer som kvällstidningarna besitter når hela tiden nya höjder;

  Vi är ett så Kalle Anka-litet land att varenda blaska går bananas för den person som gör något typ av avtryck, att hängas ut i media till allas beskådan och resulterar i en totallynchning för något du kanske INTE gjort känns lite...

  ...Tyskland i början av 40-talet?

  / Jimboeh

  SvaraRadera
 10. Tjing för att vara pärlhönan! (Som dock fortfarande inte listat ut vem det spekuleras kring.)

  SvaraRadera
 11. Han den märkliga i Falun..han har ju bäddat rätt bra själv, så där är det ju inte så konstigt att han blivit offentlig. Han sökte sig dit som malen till ljus.

  Vad beträffar han TV4-mannen så är det ju knappast så att till och med en höna skulle kunna lista ut det. Kanske om denna pärlhöna råkat jobba med meeedia och suttit i frihamnen. Men för det stora flertalet är det ju referenserna totalt okända.

  Men i största allmänhet kan jag hålla med om att kvällspressen är fullständligt av banan för det mesta. Skulle sträcka mig så långt som att säga att de blivit obsoleta. Onödiga.

  SvaraRadera
 12. Jag fattade direkt att Steffo var inblandad.

  SvaraRadera
 13. Men hallao?! Vilka är de omtalade? Calle, du är själv mitt i smeten och känner säkert den här personen, du kan inte utgå att vi andra i vårt avlånga land kan lista ut vilka det rör sig om. Give us some info! Eller någon annan här i kommentarsfältet som kan bidra med något? Har kollat på Poliktiskt Inkorrekt och flashback men inte funnit något intressant.

  SvaraRadera
 14. Din polare antar jag Carl-Johan, löjligt att du sitter här som en tönt och låtsas ha skrupler.

  SvaraRadera
 15. Står på både Flashback och politiskt inkorrekt vem helikopterknarkaren är. Man ska ju vara jävligt nertryckt borta vid Frihamnen för att veta vem den där lallaren är.

  SvaraRadera
 16. Hittat lite: http://frianyheter.wordpress.com/2009/09/28/kampsportaren-misstanks-for-delaktighet-i-helikopterranet/

  SvaraRadera
 17. Mats Alm gick ut ganska hårt själv i media, inte så lätt att hålla honom anonym..

  SvaraRadera
 18. Media är som as ätare, så fort nån ligger ner passar dom på, helt sjukt

  SvaraRadera
 19. De traditionella medierna vet inte hur de ska hantera såna här situationer nu när bloggar och skvallerforum kan sätta agendan. Vi blir nog allt fler som helt enkelt klickar in oss på t.ex. Flashback när nåt stort har hänt. Så fungerar nog en stor del av mänskorna. Om informationen finns så kan man inte låta bli att ta del av den, gotta sig om man så vill. Hur "gammelmedia" (töntiga ord) agerar spelar allt mindre roll.

  SvaraRadera