fredag 18 september 2009

Så blir jag irriterad

Anitha fick punktering på sin bil igår. Trsit ju. Hon åkte med bilen till Volvo-verkstad som ville ha 4000 spänn för ett nytt däck. "Det får de ICKE!" tänkte jag och frågade Dicken om han har någon kontakt i däckbranschen. Och visst hade han det! Hagby Däck i Vallentuna. Ägarn Peter är Dickens granne.

Så jag och Dicken åkte dit nu på förmiddagen. Trixade och fixade och vips så satt det nytt gummi på Anithas fälgar. För 600 spänn. Jag var lite bekymrad över att det var ett annat märke och mönster på däcket, men då fnissade däckmannen bara åt mig och sa: "Du, det har ingen som helst betydelse. Om inte din donna råkar ha en helt unik fyrhjulsdriven Volvo C30".

Jag och Dicken kom tillbaka till jobbet, och jag hojtade glatt till Anitha: "Älskling! Jag ordnade nytt däck till din bil!" och hon svarade:
"Men oj, man kan inte köra olika däckmodeller då måste man byta ett däck till annars kommer det bli obalans. Att han inte sa det… Tycker det var konstigt av däckkillen att inte säga det, hur skulle du kunna veta det?"

Så ja, just nu är jag sjukt irriterad.

21 kommentarer:

 1. äsch, lite obalans har väl ingen dött av, huvudsaken skiten går framåt så!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. pha pyttsan man kan visst ha olika däckmönster på samma axel så länge dimensionerna är de samma, har inget med obalans att göra.

  SvaraRadera
 4. Nä det har inget att göra med obalans att göra,men rekomenderar att montera samma däck på samma axel, men kostar ett nytt däck 600.- monterat och klart skulle jag montera nya däck både höger & vänster.. fast å andra sidan så är de ett skit däck om det kostar 600:- eller så har du en grym rabatt! =)

  SvaraRadera
 5. nu tycker jag att du är lite negativ.

  SvaraRadera
 6. Obalans får du ej av att använda olika märken endast en idiot tror det .Obalans kommer av att däcket är obalanserat och ingenting annat så däckhandlaren har rätt.

  SvaraRadera
 7. Det förstår väl alla hoppas jag att eventuell obalans beror antingen på 1) olika dimensioner på däcken eller 2) felaktig vagninställning. Det har för fan inget med däckets märke att göra?! Olika mönster däremot kan en van bilförare känna av. Såvida det inte skiljer något större i mönstret har inte däckkillen gjort något fel.
  Och håller med Peter, 600 kr för däck och montering, galet att du inte gjorde på båda.

  SvaraRadera
 8. Inte hänga ut någon som var så snäll att byta däck för bara 600.

  SvaraRadera
 9. Min far äger en verkstad sedan 20 år. och min bror jobbar med som bilmekaniker. De säger att det är okey. På besiktningen kan de vara lite kinkiga om man har olika mönster. men som de andra har sagt. Viktigt med samma dimention och man ska väl helst. eller man brukar byta båda på samma axel i sådana fall.

  600kr? hm, du borde ge honom en tårta och hylla honom i bloggen. Allt annat verkar korkat. Skulle anitha veta mer om bilar en denna bilmekaniker? Vet han mer om Anithas jobb än hon själv gör?

  Jag hackar inte, tycker bloggen, du och anitha är underbara.
  All välvilja.

  SvaraRadera
 10. Ja du vem ska man lita på? han som jobbar med att byta däck och är i däcksbranchen eller din flickvän som jobbar med media?

  SvaraRadera
 11. Du skrev om obalansen men kände du den? Nu ger du fan killen lite ros... Här får du ett kanonpris och sänker killen. Kom igen nu.

  SvaraRadera
 12. Det är kolugnt att köra med olika mönster. Jag har gjort det i 10 år utan att det har hänt ett skit.

  SvaraRadera
 13. Shysst att hänga ut han så.

  SvaraRadera
 14. Jag har ingen aning men har åkt 2000 mil på olika däckmärken fram och bilen rullar och jag lever fortfarande. Om du betalande 600 kr till mannen så le, var lycklig och åk tillbaka dit när nästa däck går sönder. Förut lagade man däck med vaxduk och vad jag vet så hade bilarna även då motor och var gjorda av plåt.

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 16. För fan Calle, denna gång har du faktiskt fel! Olika mönster funkar bra men kanske bör undvikas när möjlighet finns.

  Va lite shysst mot "däckgubben" har gjorde ju dig en scysst gärning, så att ge honom och företaget en sån käftsmäll känns väldigt onödigt..

  SvaraRadera
 17. Hagby däck ligger inte i Täby Kyrkby, tror att du menar Karby Däck som ligger i Täby Kyrkby. Hagby Däck ligger i Täby, nära Hagby tippen.

  SvaraRadera
 18. Hej bilmekanikern. Ta aldrig mer emot vare sig Dicken eller Calle som kund. Lova.

  SvaraRadera
 19. jag tror att Calle skrev för att visa hur spridd den missuppfattningen är, som Anita har.
  Däckkillen har rätt, nämligen.
  Men folk verkar missförstå och tro att Anita vet mer än däckkillen. Så skriv ett nytt inlägg och ge honom kred för det billiga bytet!

  SvaraRadera
 20. Fan !!! Att dom inte skäms! Vad tror dom oddsen är på att maninte kommer tillbaka???
  Grr...allt för pengar...eller inte ens det ju!!!Suck

  SvaraRadera
 21. I Täby Calle, i Täby ligger hagby däck. Mycket stor sklillnad ;)

  SvaraRadera