onsdag 9 februari 2011

Expressen är en elak tidning

Jag blev uppringd av en reporter på Expressen igår. Kommer använda en del citationstecken i den här texten. För jag vill visa hur de jobbar. Reportern från Expressen ville vet "allt" om min väns död. För hon skulle göra ett "dokument". Hon skulle skriva "hela storyn".

Jag sa ganska snabbt att jag inte är sugen på att prata, att jag inte har något att säga, att det inte känns bra att prata med en tidning om en så nära vän efter det som hänt. Hon bad mig igen. Jag sa nej. Så hon bad mig ännu en gång. Jag sa nej och försökte avsluta samtalet.

Då frågade reportern om jag hade några "tips" på "andra närstående" som var "mer pratsugna". Jag sa att hans närstående antagligen var lika ointresserade som jag. Reportern fick då något förnumstigt i tonen och sa att det fanns gott om "pratsugna" personer som dock ville vara anonyma. Jag tänkte att det är avskyvärt av de här människorna. Att vara så publicitetssugna att de vill uttala sig och samtidigt så fega att göra det anonymt. Men det sa jag inte. Jag tänkte det bara.

Vi avslutade samtalet. Jag blev arg i efterhand. Äcklad av att Expressen som tidning som har mage att ringa och vara så cyniska, sårande och gottiga i en tragedi som tagit mig och andra väldigt hårt. Helt i onödan. Jag skrev ett inlägg om vad jag kände på bloggen. Men tog bort det imorse, för jag vill inte vara ovän med en så stor tidning. Inte för att de bryr sig. Eller kanske därför - jag tog bort inlägget just för att Expressen inte bryr sig. De bryr sig inte om enskilda människor som blir ledsna.

Men nu ändrar jag mig. Jag skriver om detta igen. Expressen är en tidning full av skit. En hycklande, cynisk, okänslig tidning full av skit. Och jag vill aldrig någonsin ha något med dem att göra.

23 kommentarer:

 1. Kvällstidningarna, både Aftonbladet och Expressen har dessvärre blivit skvallertidningar...

  SvaraRadera
 2. Hur kvällspressen funkar, och då framförallt Expressen, vet vi. Men..."jag försökte avsluta samtalet"? Varför sa du inte bara "inga kommentarer" och lade på luren?

  SvaraRadera
 3. Sympatiserar med dig. Äcklig jävla reporter på äckliga Expressen.

  SvaraRadera
 4. Jag undrar om alla dessa journalister som gräver i andra människors sorg kan sova gott om nätterna. Undrar hur dom hade reagerat om de blev utsatta för samma sak själva. Toppen att du har styrkan att säga nej.

  SvaraRadera
 5. Bra Calle!! Jag har aldrig förstått varför det ska gotta sig i andras olycka? Låt er närstående ha er sorg och låt Jons minne vara glatt! Vad ligger intresset för svenska folket om hans historia? Alla människor har bra å dåliga tider i livet.. Det är sorgligt det som hände Jon, men det finns ingen anledning för Expressen gräva i det... Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 6. Häng ut journalistjäveln på bloggen

  SvaraRadera
 7. är inte aftonbladet likadana då?

  SvaraRadera
 8. För ett antal år sedan var det två småpojkar i min gamla hemkommun som försvann. Folk gick man ur huse och letade. Efter ett par dagar återfanns de döda, de hade lekt i en sopcontainer och sopbilen hade kommit och tömt den, utan att märka dem, så de hade klämts ihjäl. Mindre än en timme efter att de hade hittats intervjuade kvällpressen föräldrarna, som troligen var för chockade för att värja sig. Hur tänker man då?

  SvaraRadera
 9. Håller med Anonym ovan och dig Calle, oerhört okänsligt av reportern att knacka dörr på det viset, flåsigt och hemskt.
  Men - en sak. Läser man storyn på nätet så är den inte respektlös, inte skandal-vinklad, inte överdrivet gottandes i tragiken. Reportern säger inget nytt egentligen, och kärnan i storyn är det faktum att pappan gick ut med ett rakt och klart besked om dödsorsaken, vilket är ovanligt (tycker jag). Man hymlar inte om att det var en drog inblandad. Jag tycker storyn är rakt på sak och beskriver detaljer som redan offentliggjorts.
  Försvarar inte Expressen men förvånad över att det är det faktiskt är en rätt rak och ärlig artikel.
  Jag tycker familjen var beundransvärd och fantastiska i sitt sätt att ta hand om detta. Kokainmissbruk är stadigt växande inom de sas. kreativa yrken och det behöver uppmärksammas, både i Stockholm och New York.
  Mina kondoleanser Calle.

  SvaraRadera
 10. varför vågar du inte vara ovän med en sån jävla skittidning. Stå på dig du har all jävla rätt i världen att vara förbannad på skithuvvet!

  Ha det bra calle!!

  SvaraRadera
 11. Nu är ju du en Shibstedt gosse och Aftonbladet är väl inte så jädra mycket bättre de heller?

  SvaraRadera
 12. Mitt barn mördades av en dåre, psykopat. Förövaren är inspärrad.
  Mediedrevet startade direkt. Ex + AB ingen skillnad. När jag svarade "ingen kommentar" & la på luren, kom sms:en. "Hej, vi beklagar djupt...men skulle gärna vilja"...osv. Bullshitcrap. De sökte även upp vänner, släktingar, jobb. Jag är djupt tacksam för den järnring som slöts runt mig.
  Det skrevs iallafall, men media fick inget citat, inget snyfttrams.
  Tänk på det när ni läser "anhörigas egen berättelser" i pressen.
  De kan vara i akut kris, djup chock. Och det utnyttjas mer än gärna.
  Smärtan & sorgen är totalt privat.

  Calle, är ledsen för dig & din vän.

  SvaraRadera
 13. Du borde har sagt som någon längre upp föreslog: Inga kommentarer! *klick*.
  Dessvärre är Aftonhoran med sin vinklade vänsterpropaganda inte ett dugg bättre!

  SvaraRadera
 14. Usch, jag blir så förbannad! Blir extra j*a arg när jag tänker på att folk läser sånt här och att det är därför det skrivs. Folk OCH journalister bör skämmas.

  SvaraRadera
 15. Gött Calle, du är en bra man!

  SvaraRadera
 16. AnnSofi Näslunds Expressenartikel blev balanserad och inte alls ovärdig enligt min mening. Uppfattningen om Jon blev inte mer negativ av den.
  Det trista är väl att folk vill läsa om allt elände.

  SvaraRadera
 17. Ursäkta men helt off topic. När ska ni ha med Cimon Lundberg i Schulman show?

  SvaraRadera
 18. Fast..givetvis väldigt tragiskt när de gottar sig i andras olycka. Men är det inte det du jobbar med dagarna i ända. De program du producerar är väl precis samma sak. Tylösand-serien är väl ett enda stort gottande i personer med alkoholproblem och i viss mån psykiska problem.
  Kanske läge för dig att ta några steg tillbaka och reflektera dina egna insatser senaste åren.

  SvaraRadera
 19. Bra Calle!! Läser inte skvallerblaskor som expressen å aftonbladet längre. Du har rätt, de är skit.

  SvaraRadera
 20. Håller delvis med dig. Det är aldrig fel att ställa frågan, som hon gjorde till dig i det här fallet.
  Och med tanke på vad hon ville att du skulle uttala dig om så borde hon inte varit så pushig.

  Men i grunden så var allt hon ville att skriva om sanningen, som så många är intresserade av att läsa.
  Så att hänga ut en hel tidning för att du kände att en enstaka reporter var lite för hård mot dig, nej det köper jag inte.
  Att du dessutom jobbar en del för AB gör ju inte saker mer trovärdig.

  SvaraRadera
 21. kvällstidningarna är vidriga. men har du förstått det först nu? bara ute efter att sälja lösnummer. det vidrigaste är hyckleriet med pseudo-nyheter angående "kändisar" på löpet. aftonbladet är för övrigt inte ett dugg bättre.

  SvaraRadera
 22. http://www.expressen.se/debatt/1.1764992/tystnaden-kring-missfall-ar-farlig

  SvaraRadera