tisdag 8 februari 2011

Fråger

Du är visst någonting Calle. Var rädd om dig. Alla har sin sorg, och du har din. Om du vill och orkar, berätta gärna lite om planerna för ert bröllop. Hur ser dagen ut i stora drag? Kram på dig, och ha en fin onsdag! /tina
- Dagen i stora drag… Svårt att få överblick. Vi gifter oss på en fredag, vilket jag tycker är sjukt härligt. Vigseln är 16:30. Resten ska man väl inte avslöja innan? För gästernas skull, menar jag.


Hej Calle! Hur gör du för att vara så söt? Man vill bara pussa på dig :)
Lite synd att man inte får göra det..
- Det var gulligt sagt av dig. Tack!


Vad gillar du för musik? Kan du inte lista några låtar eller artiser du gillar... och kanske berätta om någon bra koncert du sett!
Hoppas du känner dig bättre snart, gillar dig!
- Jag är ingen musikalisk person. De enda jag liksom GILLAR är Bowie och Beatles. Och KISS, såklart. Var på en konsert i Rio med Iron Maiden för något år sen. Stod längst fram och sen fick jag åka i kortege med bandet till deras egna flygplan, som vi flög till Sao Paolo i. Rätt så coolt.


Vilka bloggar brukar du läsa?
- Familjens bloggar läser jag ju såklart alltid. Inte så särskilt många andra. TV-bloggen på tv4.se läser jag. Och Viktors på cafe.se. Och så läser jag alla som skriver här i kommentarsfältet.


Tycker du skall se Defamation som sändes igår på SVT 1. En dokumentär om Antisemitism av en judisk filmare som har sett objektivt på detta.
- Ska kolla om den finns kvar. Är alltid lite skeptisk när svenskar ska skildra konflikten, för det blir ofta anti-israeliskt och konstigt.


Tycker att Penny är ett riktigt fint namn, min bästa vän heter det.Fast Penelope. Ska hon heta något mer? Andranamn?
- Tack! Visst är det fint! Andranamn blir kanske Isabelle, som är ett släktnamn. Visste inte att det var det.


Jag undrar varför inte Alex frågade om Brunnbergs "collect call"-pressmeddelande när han var gäst på Schulman Show! Det hade kunnat bli riktigt roligt, men jag förstår om han var lite skraj.
- Om jag hade varit eftersökt och befunnit mig utomlands hade jag nog också bett om collect call. Tror inte han är SÅ angelägen att få press att han är redo att betala för det.

Jag undrar även om ni bjudit in Filip och Fredrik till programmet? Om ja - sa de nej? Om nej - när bjuder ni in dem?
- Vi har haft båda två i programmet. De är ju fantastiska. Och vi vill alltid ha dit dem igen.

Hej Calle! Först vill jag berömma dig för en jättebra blogg. Du skriver så jävla bra och inspirerar mig! Min fråga är: Vad har du för utbildning och vad har du jobbat med tidigare? Själv tar jag studenten i år och är lite sugen på att börja plugga journalistik/media och undrar hur du gick till väga för att hamna där du är idag?
Kram! /Olivia
- Tack Olivia! Du är snäll. Jag har en tv-utbildning på ett år och någon form av projektledarutbildning. Men den var rätt konstig. Mest ledarskapet. Och jag är ingen bra ledare, direkt. Jag är där jag är idag av en slump. Det ena har bara lett vidare. Jag har tagit alla mina misslyckanden och försökt lära mig och inte vara besviken. Och nu går allt bra! Jag tycker du ska skriva gratis för någon liten tidning parallellt med att du pluggar för att få riktiga läsare.


Hur viktigt är drömmar och ambitioner för dig?
- Jag vet inte. Jag har inga stora drömmar och inga jätteambitioner heller. Jag reflekterar inte så mycket över vad jag vill. Kanske borde jag försöka formulera mål, men det känns dumslugt och rätt fjantigt. Jag är glad så länge det är så här härligt som det är nu. Min enda drivkraft är nog att hela tiden höja njutningen av det jag gör. Sortera bort det tråkiga. Vill till exempel aldrig mer bära tunga saker. Och har nu lovat mig själv att avstå i fortsättningen.


Hur mycket tjänar du varje månad? Så jag vet vad jag ska sikta på att uppnå...
- Jag tjänar… Det är lite olika. Har en lön på 50 000 men sen tillkommer det alltid lite extragrejer.


Till frågorna då... Kommer du att vara pappaledig med din dotter?
- Självklart kommer jag att vara ledig. Kanske om ett år. Då tar jag några månader och har det fint. Innan dess kan jag inte göra så särskilt mycket nytta.

Blir det smekmånad efter bröllopet?
- Nej. Anitha är så gravid så det blir svårt att resa någonstans. Vi satsar på sommaren och hyr ett bra hus då istället.

Vilket är ditt svenska favoritband?
- Oj. Har nog inget. Gillade The Ark, typ. Vincent Vicious! Fiffigt band.

Vad är det som gör Anitha till den bästa människan du vet?
- En kombination av allt, på något sätt. Jag vill inte förändra henne och hon vill inte förändra mig. Hon är… Äh. Jag önskar att jag kunde beskriva min kärlek till henne. Är inte en tillräckligt bra skribent.

Beklagar sorgen Calle...
Jag tänkte fråga dig lite saker som du kan fundera och svara på om du vill.

1. Tröttnar du aldrig på stockholm?
2. Hur stor lägenhet har du och Anita?
3. Vad skrämmer dig mest med att bli pappa? Och avd ser du mest fram emot?
4. Vem ska vara bestman på bröllopet?
- Jag var trött på Stockholm förut. Var rastlös och hojtade om hur litet Stockholm är. Nu har jag ändrat mig helt. Är trygg här. Känner den här stan. Älskar den här stan. Kommer nog aldrig flytta permanent. Men det vore fint att kunna sticka i januari och komma tillbaka i april varje år.

Den är 78 kvm. Hyresrätt. Men vi vill byta. Säg till om ni hör om något bra.

Mycket av det fysiska skrämmer mig. Att jag ska glömma henne nånstans. Eller tappa henne med huvet i asfalten. Såna grejer. Att jag ska spilla kokande vatten över henne.

Det är Loffen, min fina vän. Kan inte tänka mig någon jag hellre skulle vilja ha där som som stöd.


Jeg fandt først din blog i går, så jeg kender ikke din ven, som er gået bort. Men det du skriver, giver mig lyst til at kramme dig rigtig rigtig meget!
Hvad var det fineste ved din ven? Hvad berigede han dit liv med, som ingen andre?
Og hvis du ikke har lyst til at svare på noget om ham.
Har du set You will meet a tall dark Stranger. Synes du den er deprimerende eller opmuntrende?
Hilsen Astrid
- Han var så oerhört snäll och kramig och känslig och varm. Den varmaste jag någonsin kommer känna. Och rolig. Godhjärtad. Han gav mitt liv den djupaste formen av vänskap. Den där filmen har jag inte sett. Ska försöka göra det.


- Vilket gymnasium/inriktning gick du? Peder Skrivare i Varberg. Samhällsprogrammet.
- Vad gör din mor om dagarna? Mamma översätter och jobbar på ett hem för utvecklingsstörda.
- Hur stor är er lägenhet? Var ligger den? Den ligger i Hammarby Rövstad. Och är 78 kvm.
- Tränar du något? Nej. Borde och vill.
- Bachelor party? Blir det något sådant? Hå hå. Ja. Hade den i helgen. Hemligstämplat på riktigt.
- Vem är toastmaster på bröllopet? Polis-Jonas!


Om du tänker på ditt kommande bröllop, vad ser du allra, allra mest fram emot?
- Svår fråga. Jag bävar inför ögonblicket då jag och Anitha vänder oss om i kyrkan och ser alla vi älskar. Eller "bävar" är nog fel ord. Men du fattar. Kommer bli starkt.

Hey from Berlin! In summer 2008 I saw you in Topshop // Stockholm and felt really excited, since I followed your blog. It was a sunday. Imagine, I followed you. You went to Max Burger and so did I and I have taken a paparazzi pic of you!
In Topshop I even sneaked through the men's department as I wanted to be closer to you to catch your aura. But I felt nothing, haha.
Now my question: are you amused?
(I am a girl or woman(?!), 31)
Love from Berlin to you!
- Är du hon Schürrer? Haha. Tycker det låter lite konstigt. Men jag gör också konstiga saker. Så jag ser till att vara road och inte skrämd.


Vad är det första du vill berätta för Penny när hon är gammal nog att förstå innebörden av det du säger?
- Oj. Att… Jag vet inte. Nu fick jag panik. Vad skulle jag kunna lära henne? Känner mig maktlös.

Vad kommer du att säga till Anitha dagen då ni gifter er? Har du något tal/löfte förberett eller något tal/löfte förberett?
- Jag ska kanske säga något mycket kort. Men det väljer jag nog att vänta med till den dagen. Blir nog konstigt för Anitha, tänker jag, om jag skriver det här.

På vilket sätt kompletterar du och Anitha varandra? Hur löser ni era bråk och tillfällen då ni tycker så olika att ett helt hav kan ligga emellan er?
- Vi har börjat låta det gå tio minuter när det kokar. Och sen får en av oss öppna för försoning och då blir det alltid bra. Annars kompletterar vi varandra perfekt. Hon balanserar mig och jag balanserar henne.

Vad är tanken och "slutmålet" med Hard Hat? Har ni tänkt utvidga er från idéer till produktioner till något mer som ex.vis 1000 Apor?
- Vi producerar en hel del nu. Men målet är inte att märkas så mycket själva. Utan att producera, växa och sälja.

Behöver ni någon som kan på frivillig basis hjälpa till med ditt och datt hos er på Hard Hat i utbyte mot bra rekomendationer (om man gör jobbet snyggt och bra). Om vad skulle ditt och datt kunna tänkas vara?
- Det vore orättvist att ha någon här för att göra skitgrejer. Det utvecklar inte direkt folk. I så fall vill man ha någon som vill växa här och få en större roll.

Förutom din storebrors böcker vad är din favoritbok och varför?
- Hjalmar Söderbergs böcker är fantastiska. Så lätta och snabba och ömma. Om du inte har läst Doktor Glas så ska du göra det. Det är inte svårt att skriva komplicerat. Det är svårt att skriva enkelt och ÄNDÅ få fram det man vill.

Berätta om dina drömmar inför första sommaren med Penny!
- Åh. Verkligheten kommer vara en dröm. Allt kommer vara vackert. Är så glad att hon föds när det börjar bli varmt.

Du kan väl berätta lite om bröllopet, är du nervös? Är det någon som ska sjunga nått i kyrkan?, vad ska ni äta för gott?, ut på nånn resa sen? Malin
- Ja. Jag är nervös. Kan inte riktigt beskriva för vad. Men för hela saken. För det praktiska och det känslomässiga. Ja det kommer sjungas i kyrkan. Men vill inte berätta vad och av vem. Ingen resa nu, tyvärr. Vi väntar på Penny.

Vad har du för utbildning? En utbildning i tv-produktion där jag fick lära mig grunderna till de flesta delarna.
Vad ser du mest framemot? Penny. Såklart.
Snus eller cigg? Bägge.
Kaffe eller Red bull? Bägge där också.
Vin eller ÖL? Öl.
Kött eller Fisk? Kött.
När kommer Penny? I maj.



här får du en fråga som handlar om allt annat än sorg. hur ska lilla barnet bo när hon kommer? får hon eget rum? om hon får eget rum hur inreder ni detta? jag tycker ni verkar ha shysst stil i er lägenhet så jag är nyfiken.
- Penny har ett eget rum, men där kommer hon inte att sova i början. Där kommer alla hennes grejer vara. Skötbord och sånt. Hon kommer ha tapeter som ser lite ut som såna där engelska te-koppar. Du vet? Det ska vara världens snällaste rum.


Jag antar att du har läst Alex Skynda att älska. Hur kändes det att läsa den?
- Bra. Rätt och fint. Den är rättvis. Om den läses på det sätt det är meningen – om att vara barn till pappa. Inte om att bara vara barn i vår familj.


Har du blivit socialdemokrat än? Jag menar, du har någon gång skrivit att du har röstat på Centern, men tröttnat på det partiet, och att det kanske skulle bli KD i valet 2010. Men nu när Alex gör en grej av att han är Socialdemokrat, har du blivit påverkad av det? Krupit till korset ännu?
- Haha. Nej. Jag är allt annat än socialdemokrat. Det är ett tråkigt parti. Grått. Jag är centerpartist.

Frågor då.
Jag undrar om läkarna har sagt någonting om varför denna graviditet var lyckad men inte dom föregående? Är det vanligt att ha flera missfall innan man blir gravid? Som du ser ut nu, skulle du vilja ha fler än ett barn?
- Det är vanligt att ha missfall. Och för varje missfall blir risken att det ska hända igen otroligt mycket mindre. Vet inte hur vanligt det är att ha flera, men efter det jag pratat med andra om är det rätt så vanligt. Jag vill nog ha fler barn. Även om jag inte ens vet vad ett innebär. Kanske adopterar vi en glading från Indien.


Hur ser du på judeförföljelserna i Malmö? Med tanke på att du känner för judar. Beror på att vissa i Malmö ogillar judar kanske?
- Skåne är fint på många sätt, men all Sveriges skit verkar ha kokat ned i reduktionen Malmö. Skäms över att det är en svensk stad. Reepalu borde skickas till… Han borde bryta ett ben.



Om du vill bli full, hur mycket dricketr du då? Och nu menar jag inte ådär skönt full som man vill bli första gången man ska träffa en intressant flicka utan nu menar jag som när du bara vill bli aspackad utan att hamna i fyllecell.
- Det är ju så olika. En ordentlig middag kan ju vara ordentligt simmig utan att man blir för full. Medan jag kan känna mig för mycket redan efter ett glas en annan gång. Men jag tycker att jag har lärt mig var gränserna går.


Min fråga till dig. Finns det något som du absolut vill uppleva med din dotter, en speciell resa, ngt som du gjorde som liten eller annat?
- Jag vill visa henne Israel. Som pappa visade mig.


Jag tycker om dig, väldigt mycket. Känns som att jag känner dig på något märkligt vis, måste vara för att jag följt dig så infinaliskt länge i ditt bloggande. Har däremot bara kommenterat en gång tidigare, för ca 2 år sen, och då frågade jag om du tyckte jag var lammkött eller skitunge. Jag var 20 och du svarade skitunge. Nu är jag 22 och min fråga är självklart; "Lammkött eller skitunge?"
- Haha. Din skitunge.



Jag beklagar sorgen Calle. Jag har haft lite att göra med Jons byrå i NY, men kände honom inte, men många av min bekanta gjorde det. Han verkar ha gjort djupt intryck på många.
Fråga: Jag frågade Alex om ni retade eran morfar för hans roliga namn, och fick svar om "Jag heter Stolpe om det kan vara till nån ledning".
Har du nåt liknande minne av att morfar gjorde narr av sitt i mitt tycke roliga namn?
Tack. Kikki
- Försöker minnas om han sa "Stolpe ut" eller så. Men kan inte komma på om han gjorde det. Minns mest att han alltid skrev "Kommer du hit snart ska du få glace" och hur vackert jag tyckte det ordet var med den stavningen. Glace.

berätta om paniken/skämseln när du inser att du lämnat toan ospolad inför anitha!
- Den var makalös. En sån sak som inte händer. Men det fina är att hon gjorde exakt samma sak när vi bara träffats några veckor. Vad jag gjorde? Spolade och lät henne slippa få veta. Sån är jag!

när kommer Petter till Schulman Show?
- Han var hos oss en gång för ett år sen eller så. Gillar honom. Han är snäll.

Är du både jude och adlig?
- Nej. Jag är inte jude hur mycket jag än vill vara det.


Hej Calle!
Beklagar sorgen.
Jag har en fundering, min sambo har pratat om Anithas förlovningsring i flera månader nu. Jag funderar på att överraska henne och fria och vill då ge henne en liknande ring! Min fråga är, hur många carat är diamanten på?
- Får man prata om sånt? Vet inte… Känns dumt att skriva det. Den är inte obscent stor, i alla fall. Den är lagom. Och lagom är väl… En bit över en karat.


Hey Buddy!
Åt middag på teatergrillen för ett par veckor sedan, vid bordet mitt emot mig satt Steffo Törnqvist.
När han ätit klart spatserade han runt med en otänd ciggarr där inne och hade sig, lite löjligt kan jag tycka.
Kom då att tänka på när du och din bror skickade mail i hans namn, det va mycket festligt.

Nu till frågan, är Steffo fortfarande lite små putt på dig och Alex för det?
Vem skulle vinna en brottningsmatch mellan dig och dina bröder? Skulle du köra några fula knep för att kunna vinna?
- Jag har inte sett honom på länge, men kan inte tänka mig att han är arg på oss för det lilla buset. Det var ju roligt! Minns du när han mejlade Henrik Schyffert och bjöd hem honom på middag, blev nekad och sen skällde ut Henrik? Haha. Dubbelkul! Jag är för övrigt den störste talangen i brotning i familjen så jag skulle vinna ganska enkelt.


Du var med och startade 1000apor och nu är du, om jag förstått saken rätt med och driver Hard Hat.
Vad är dina bästa tips till en person som vill starta eget?
- Oj. Bästa tipset är att ha råd med en lång startsträcka. För det tar något år eller två med förluster innan det vänder.

Hur kom ni på namnet Penny? alltså är det inspirerat av någon. Urgulligt namn.
- Vet inte hur vi kom på det. Antagligen var det Anitha. Men det låter gulligt, visst? Och det låter som att en flicka som inte är blond kan ha det.

9 kommentarer:

 1. Kom på en fråga till. Du kan ju svara typ... ja, aldrig lär det väl bli. Men ändå...

  Fråga: Hur skaffar man vänner om man är en missanpassad jävel som är lika social som en strukturtapet och lika rolig som ett toalettlock?

  Tack på förhand.

  Ps. Jag är ful också. Glömde det.

  SvaraRadera
 2. Janos i tårtan8 februari 2011 17:34

  Appropå namnet Penny så tänker jag på den där mannen i serien Lost, som hela tiden förlorade sin älskade genom att han ofrivilligt blev förflyttad mellan rum och tid. Hur han än gjorde och försökte styra sitt öde mot att han skulle få träffa sin kvinna så nådde han aldrig fram -förrän i slutet förstås. Jag minns att man led med honom och deras kärlek var ju så äkta! Hur som helst, kvinnan hette Penny.

  SvaraRadera
 3. Alltså allvarligt. Du vet ingenting om Malmö! otroligt pinsamt uttalande.

  SvaraRadera
 4. Penny är ett himla fint namn. Har jag med på min namnlista som jag har ... Ifall jag skulle få några barn i framtiden. Såg att en Kicki hade ställt en fråga här uppe, det är också med på min lista. Båda namnen är glada namn tycker jag. Fint. Och bra, med glada namn.

  SvaraRadera
 5. Gillar verkligen din blogg:)
  Du skriver på ett humoristiskt, intressant,trevligt sätt.
  Du bjuder på dig själv, och tar dig tid att svara på alla frågor. Du har till och med livechatt ibland. Bra där Calle!

  SvaraRadera
 6. Tycker att det mesta du skriver är kul, men Malmö, va fan. Tror du på fullt allvar att Malmö är värre än hufvudstaden? Då är du rätt bra inskränkt och måste tro på allt din favorittidning Expressen skriver.

  SvaraRadera
 7. Nice att du är centerpartist. Var orolig att du skulle vara vänster som din bror. Ovanligt att syskon har olika politiska uppfattningar, är det inte? Vore intressant om någon av er kunde gå lite djupare in på varför ni har olika åsikter :)

  SvaraRadera
 8. Calle, erkänn att du läser Toms Nöjesblogg också, så är vi kvitt:)
  M v h
  Tom Lilywhite

  SvaraRadera
 9. Defamation är inte gjord av en svensk utan av israelen Yoav Shamir. Håller med ovanstående person om att du borde se den. Den är väldigt bra och tänkvärd.

  SvaraRadera