onsdag 2 februari 2011

Känner så här

Vet ni. Jag har lite svårt att hitta motivation för att skriva just nu. Jag ska inte kokettera i sorg för jag är INGENTING mot andra. Men jag kan inte skratta på lattjo nu.

Känns som att allt jag börjar skriva blir konstigt. Men jag VILL skriva! Tänker att ni kanske får hjälpa mig. Om ni kan fråga saker så kan jag svara på dem.

50 kommentarer:

 1. Du är visst någonting Calle. Var rädd om dig. Alla har sin sorg, och du har din.

  Om du vill och orkar, berätta gärna lite om planerna för ert bröllop. Hur ser dagen ut i stora drag?

  Kram på dig, och ha en fin onsdag! /tina

  SvaraRadera
 2. Hej Calle! Hur gör du för att vara så söt? Man vill bara pussa på dig :)
  Lite synd att man inte får göra det..

  SvaraRadera
 3. Vad gillar du för musik? Kan du inte lista några låtar eller artiser du gillar... och kanske berätta om någon bra koncert du sett!
  Hoppas du känner dig bättre snart, gillar dig!

  SvaraRadera
 4. Hej Calle
  Har aldrig kommenaterat förut men nu känner jag att jag måste! Kan du berätta om ditt roligaste absolut roligaste minne med Jon? Jag vill att du ska tänka på det kul ni haft.. tror han skulle vilja det också. Kanske är det för tidigt men då får du gärna berätta det senare, när du känner att du orkar.
  Just det.. jag lämnade lite böcker till din bror förut, åk till hans butik och bläddra lite i patentböckerna han har i bokhyllan. Då kan du skratta lite och tänka på annat. Förr samlade man alla patent under året i böcker (nu förtiden på nätet såklart). Väldigt ropligt att titta på ritningarna och läsa om patenten som är sökta från slutet på 1800 talet och fram till tidigt 1900 tal. Massor av varma kramar från Maria

  SvaraRadera
 5. Vilka bloggar brukar du läsa?

  SvaraRadera
 6. Tycker du skall se Defamation som sändes igår på SVT 1. En dokumentär om Antisemitism av en judisk filmare som har sett objektivt på detta.

  http://svt.se/2.149969/1.2300481/defamation

  SvaraRadera
 7. Tycker att Penny är ett riktigt fint namn, min bästa vän heter det.
  Fast Penelope.

  Ska hon heta något mer? Andranamn?

  SvaraRadera
 8. Jag undrar varför inte Alex frågade om Brunnbergs "collect call"-pressmeddelande när han var gäst på Schulman Show! Det hade kunnat bli riktigt roligt, men jag förstår om han var lite skraj.
  Jag undrar även om ni bjudit in Filip och Fredrik till programmet? Om ja - sa de nej? Om nej - när bjuder ni in dem?

  SvaraRadera
 9. Hej Calle! Först vill jag berömma dig för en jättebra blogg. Du skriver så jävla bra och inspirerar mig! Min fråga är: Vad har du för utbildning och vad har du jobbat med tidigare? Själv tar jag studenten i år och är lite sugen på att börja plugga journalistik/media och undrar hur du gick till väga för att hamna där du är idag?

  Kram! /Olivia

  SvaraRadera
 10. Hur viktigt är drömmar och ambitioner för dig?

  SvaraRadera
 11. Hur mycket tjänar du varje månad? Så jag vet vad jag ska sikta på att uppnå...

  SvaraRadera
 12. Hej Calle! För det första så beklagar jag såklart din väns död, fruktansvärt hemskt när det händer någon man älskar och ännu mer fruktansvärt när personen dessutom är ung... Jag tror att Penny fått sig en alldeles egen skyddsängel nu!

  Till frågorna då... Kommer du att vara pappaledig med din dotter?

  Blir det smekmånad efter bröllopet?

  Vilket är ditt svenska favoritband?

  Vad är det som gör Anitha till den bästa människan du vet?

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 13. Beklagar sorgen Calle...
  Jag tänkte fråga dig lite saker som du kan fundera och svara på om du vill.

  1. Tröttnar du aldrig på stockholm?
  2. Hur stor lägenhet har du och Anita?
  3. Vad skrämmer dig mest med att bli pappa? Och avd ser du mest fram emot?
  4. Vem ska vara bestman på bröllopet?

  Jag är ledsen över din förlust och du ska inte känna att din sorg är mindre värd än någon annans, Sörj och gråt, snart kommer du minnas allt fint och le åt det, även om sorgen alltid kommer finnas.
  Stor kram till dig och din vackra flickvän.

  /Tove

  SvaraRadera
 14. Jeg fandt først din blog i går, så jeg kender ikke din ven, som er gået bort. Men det du skriver, giver mig lyst til at kramme dig rigtig rigtig meget!
  Hvad var det fineste ved din ven? Hvad berigede han dit liv med, som ingen andre?
  Og hvis du ikke har lyst til at svare på noget om ham.
  Har du set You will meet a tall dark Stranger. Synes du den er deprimerende eller opmuntrende?
  Hilsen Astrid

  SvaraRadera
 15. Men Calle, skit i att skriva något. Det är din blogg på dina regler och det enda förväntan jag (vi?) har som läsare är att du ska skriva när du känner för det, inte för att tillfredställa kommentarsfältet.

  Ta det lugnt och lägg ner en vecka, eller skriv när du har något att skriva.

  Vi e me dig.

  SvaraRadera
 16. Verkar som att dina läsare inte vaknat ännu...

  - Vilket gymnasium/inriktning gick du?
  - Vad gör din mor om dagarna?
  - Hur stor är er lägenhet? Var ligger den?
  - Tränar du något?
  - Bachelor party? Blir det något sådant?
  - Vem är toastmaster på bröllopet?

  SvaraRadera
 17. Tänker på dig. När unga människor rycks bort blir man så påmind om hur skört livet är och hur viktigt det är att ta vara på varandra.

  SvaraRadera
 18. Om du tänker på ditt kommande bröllop, vad ser du allra, allra mest fram emot?

  SvaraRadera
 19. Hey from Berlin!

  In summer 2008 I saw you in Topshop // Stockholm and felt really excited, since I followed your blog. It was a sunday. Imagine, I followed you. You went to Max Burger and so did I and I have taken a paparazzi pic of you!
  In Topshop I even sneaked through the men's department as I wanted to be closer to you to catch your aura. But I felt nothing, haha.
  Now my question: are you amused?
  (I am a girl or woman(?!), 31)
  Love from Berlin to you!

  SvaraRadera
 20. * Vad är det första du vill berätta för Penny när hon är gammal nog att första innebörden av det du säger?

  * Vad kommer du att säga till Anitha dagen då ni gifter er? Har du något tal/löfte förberett eller något tal/löfte förberett?

  * På vilket sätt kompletterar du och Anitha varandra? Hur löser ni era bråk och tillfällen då ni tycker så olika att ett helt hav kan ligga emellan er?

  * Vad är tanken och "slutmålet" med Hard Hat? Har ni tänkt utvidga er från idéer till produktioner till något mer som ex.vis 1000 Apor?

  * Behöver ni någon som kan på frivillig basis hjälpa till med ditt och datt hos er på Hard Hat i utbyte mot bra rekomendationer (om man gör jobbet snyggt och bra). Om vad skulle ditt och datt kunna tänkas vara?

  * Förutom din storebrors böcker vad är din favoritbok och varför?

  SvaraRadera
 21. Berätta om dina drömmar inför första sommaren med Penny!

  SvaraRadera
 22. Du skulle inte tagit bort det tidigare meddelandet, det var fint.
  Du kan väl berätta lite om bröllopet, är du nervös? Är det någon som ska sjunga nått i kyrkan?, vad ska ni äta för gott?, ut på nånn resa sen?
  Malin

  SvaraRadera
 23. Vad har du för utbildning?
  Vad ser du mest framemot?
  Snus eller cigg?
  Kaffe eller Red bull?
  Vin eller ÖL?
  Kött eller Fisk?
  När kommer Penny?

  SvaraRadera
 24. Eftersom du vill ha frågor, så ska jag fråga en. Kort och enkelt. Jag går en serviceutbildning och ska genom den ut på en 6 veckor långpraktik. Jag vill i framtiden jobba med media/tv/radio vert dock inte som vad ännu. Så nu när jag ska välja praktik så vill jag välja något ställe som leder åt det hållet. Jag har fått förslag på SVT, TV4 mm. Men en min fråga är kanske korkad jag vet inte...Men vet du något ställe som alltså inte specefikt utan bara kanske något ställe som jag inte ser. Svårt att förklara men jag tänkte eftersom du är inom den branschen själv, så kanske du vet vägar in som jag kanske inte ser. Jag har funderingar på SVT, MTG Radio mm. Det som de flesta vanliga tänker när jag säger media/tv/radio. Jag bor dock i Göteborg och det känns lite hopplöst att komma in på det spåret här nere om jag jämnför med stockholm. Men det är bara en praktik på 6 veckor, men det vore kul att kunna knyta några kontakter på någotsätt inom branschen. Jag ska vidare utbilda mig när jag vet vad jag vill. Men nu har jag en chans & möjlighet att få in en fot.Det står dock helt still i mitt huvud, så det är därför jag frågar dig som är där du är och gjort det du gjort.

  SvaraRadera
 25. Jag vill gärna att du skriver, och jag vill inget annat än att läsa din texter.

  Jag har några frågor men tänker "Gud, det här kan jag ju inte fråga Calle när han är inne i sin sorg. Det skulle vara allt för ytligt och kallt att exempelvis fråga något om Calles jobb."

  Samtidigt vill jag inte ställa frågor om din sorg heller, för det känns alldeles för påträngande.

  Hoppas att du förstår vad jag menar.
  Sköt om dig.

  SvaraRadera
 26. här får du en fråga som handlar om allt annat än sorg. hur ska lilla barnet bo när hon kommer? får hon eget rum? om hon får eget rum hur inreder ni detta? jag tycker ni verkar ha shysst stil i er lägenhet så jag är nyfiken.

  SvaraRadera
 27. Först och främst vill jag beklaga din förlust.

  Min idé: Kan du inte fota en tatuering och berätta bakgrunden till varför du skaffade den?

  SvaraRadera
 28. Jag antar att du har läst Alex Skynda att älska. Hur kändes det att läsa den?
  Beklagar verkligen sorgen.

  SvaraRadera
 29. Har du blivit socialdemokrat än? Jag menar, du har någon gång skrivit att du har röstat på Centern, men tröttnat på det partiet, och att det kanske skulle bli KD i valet 2010. Men nu när Alex gör en grej av att han är Socialdemokrat, har du blivit påverkad av det? Krupit till korset ännu?

  SvaraRadera
 30. Jag känner med dig.
  Frågor då.
  Jag undrar om läkarna har sagt någonting om varför denna graviditet var lyckad men inte dom föregående? Är det vanligt att ha flera missfall innan man blir gravid? Som du ser ut nu, skulle du vilja ha fler än ett barn?

  Det var nog allt. Du verkar snäll Calle.

  SvaraRadera
 31. Hur ser du på judeförföljelserna i Malmö? Med tanke på att du känner för judar. Beror på att vissa i Malmö ogillar judar kanske?

  SvaraRadera
 32. Men ååh fina, fina du. Jag skriver aldrig nånting här. Läster alltid dock. Man måste få sörja såklart. Gråt och kom ihåg och ta fram alla minnen.

  Jag vill såklart att du berättar om bröllopet! Det om något gör dig säkert glad!

  Men alltså, ta en paus här annars och kom tillbaks när du mår bättre. Tiden läker inte alltid alla sår men just den värsta geggan kan vara skönt att komma ur för att leva igen.

  SvaraRadera
 33. Hej kära Calle,
  Egentligen undrar jag om du tycker det är sjukt att jag varit deppig sen jag fick reda på att din vän gått bort. Min första tanke när jag såg det var att nej, hur ska stackars Calle (och Anitha) klara det här. Et känns ju så - hur klarar man att gå vidare när ens vän går bort. Och hur ska de nu kunna njuta av sin dag och med Penny också.
  Vill mest bara säga att jag tänker på er och hoppas attt ni får en fin dag trots allt.

  Massor med kärlek till er båda!!

  SvaraRadera
 34. Jag tycker också att det var synd att du tog bort den förra texten.

  För mig som faktiskt kände Jon en gång i tiden, kändes fint att du beskrev honom som kramig. Det gav mig en bra bild att hänga kvar vid...

  SvaraRadera
 35. Om du vill bli full, hur mycket dricketr du då? Och nu menar jag inte ådär skönt full som man vill bli första gången man ska träffa en intressant flicka utan nu menar jag som när du bara vill bli aspackad utan att hamna i fyllecell.

  SvaraRadera
 36. Min fråga till dig. Finns det något som du absolut vill uppleva med din dotter, en speciell resa, ngt som du gjorde som liten eller annat?

  Jag tyckte bordet blev jätte fint, man blir glad när men ser det:-)

  Ibland, om man har tur så träffar man speciella människor i livet som betyder mycket för en. En sådan speciell människa verkar Jon ha varit för dig.

  SvaraRadera
 37. Supernyfiken på bröllopet, berätta om upplägget, planen, temat, vill veta allt!

  SvaraRadera
 38. Jag tycker om dig, väldigt mycket. Känns som att jag känner dig på något märkligt vis, måste vara för att jag följt dig så infinaliskt länge i ditt bloggande. Har däremot bara kommenterat en gång tidigare, för ca 2 år sen, och då frågade jag om du tyckte jag var lammkött eller skitunge. Jag var 20 och du svarade skitunge. Nu är jag 22 och min fråga är självklart; "Lammkött eller skitunge?"

  Ha det jävligt fint!

  SvaraRadera
 39. Jag beklagar sorgen Calle. Jag har haft lite att göra med Jons byrå i NY, men kände honom inte, men många av min bekanta gjorde det. Han verkar ha gjort djupt intryck på många.
  Fråga: Jag frågade Alex om ni retade eran morfar för hans roliga namn, och fick svar om "Jag heter Stolpe om det kan vara till nån ledning".
  Har du nåt liknande minne av att morfar gjorde narr av sitt i mitt tycke roliga namn?
  Tack.
  Kikki

  SvaraRadera
 40. berätta om paniken/skämseln när du inser att du lämnat toan ospolad inför anitha!

  SvaraRadera
 41. när kommer Petter till Schulman Show?

  SvaraRadera
 42. Är du både jude och adlig?

  SvaraRadera
 43. Hej Calle!

  Beklagar sorgen.

  Jag har en fundering, min sambo har pratat om Anithas förlovningsring i flera månader nu. Jag funderar på att överraska henne och fria och vill då ge henne en liknande ring! Min fråga är, hur många carat är diamanten på?

  Mvh

  M

  SvaraRadera
 44. Hey Buddy!

  Åt middag på teatergrillen för ett par veckor sedan, vid bordet mitt emot mig satt Steffo Törnqvist.
  När han ätit klart spatserade han runt med en otänd ciggarr där inne och hade sig, lite löjligt kan jag tycka.
  Kom då att tänka på när du och din bror skickade mail i hans namn, det va mycket festligt.

  Nu till frågan, är Steffo fortfarande lite små putt på dig och Alex för det?

  Sköt om dig

  SvaraRadera
 45. Vem skulle vinna en brottningsmatch mellan dig och dina bröder? Skulle du köra några fula knep för att kunna vinna?

  SvaraRadera
 46. Du var med och startade 1000apor och nu är du, om jag förstått saken rätt med och driver Hard Hat.

  Vad är dina bästa tips till en person som vill starta eget?

  SvaraRadera
 47. Hur kom ni på namnet Penny? alltså är det inspirerat av någon.
  Urgulligt namn.

  SvaraRadera
 48. Vet du, Calle, skit i det där med att du inte FÅR vara ledsen för att du inte var TILLRÄCKLIGT nära. Känslor funkar som dom vill och det är inget du ska ha dåligt samvete över. För några år sen var det en 19-årig tjej som blev mördad i Paris, på löpsedlar i hela Sverige. Världens vackraste, varmaste tjej som råkade vara kompis med min syster, som också var i Paris.

  Jag hade ingen connection till den här tjejen, hade träffat henne ett par gånger, pratat med henne om min systers framfart i livet. Sista gången jag såg henne var två veckor innan hon blev mördad. Och när jag fick veta försvann allt blod och allt syre i min kropp. Det enda jag kunde tänka på var hennes vackra leende och svarta klänning den där sista gången jag såg henne. Jag grät i veckor, på bussen, på jobbet, och jag tänker fortfarande på henne hela tiden.

  Känslor gör dom som vill. Det är helt omöjligt att kokettera i sorg. Släpp det. Det är ingen tävling och ingen har mindre "rätt" till att gråta än någon annan. Hoppas du kan ta det till dig.

  SvaraRadera
 49. Tycker du ska skriva av dig alla dina minnen du har av din vän. Skriv som det var, inte förvanska för vännen inte längre finns bland oss levande. Du kommer att gråta mycket men även skratta. Det kommer att göra ont, men även förlösa. En dag kommer du kan läsa det du har skrivit med ett stort leende och varmt hjärta, samtidigt har du ett dokument som ännu inte har fått den heliga glorian som vi ofta ger vår nära och kära som har lämnat oss allt för tidigt.
  Obs detta skrivandet ska inte vara något offentligt utan bara för dig.

  SvaraRadera
 50. Tror du att P Englunds o-Svenska akademiska beteende beror på frånvaro av noblesse oblige?

  Varför har Alex problem med att skilja på de och dem? (Han är inte ensam om detta måste jag tillägga.)

  Har du mycket kontakt med din pappas första fru? Ni verkar inte vara vänner på facebook (om det nu betyder något).

  SvaraRadera