torsdag 10 februari 2011

På jobbet

Jag är på jobbet. Alla har farit hem till sitt. Jag lyssnar på Vi i Femman och vinner ganska lätt. Kunde Empire State Building så lätt. De i femman behövde ledtrådar. Nu Klartext - nyhetsprogrammet som inte är så farligt snabbt och komplicerat. Tycker om att lyssna på det. Tycker om att höra undertonerna av sann public service och jag hör liksom hur någon i sista stund innan sändning gått igenom manus för att se till att det inte är för svårt. För många ord i följd. De talar i versaler i Klartext. "MAN TROR ATT EGYPTENS LEDARE KOMMER ATT AVGÅ IKVÄLL. HAN HETER MUBARAK"

Kanske kommer Anitha snart, jag vet inte. Hon har varit på ansiktsbehandling. Hon gillar såna saker. Det gör tjejer. Igår var hon kvittrig. Kom hem och sa: "Jag har vunnit en tavla på Bukowskis". Som att den var ett pris, som att den var gratis och att hon fick den av Bukowskis för att hon förtjänar den.

Det gör hon. Förtjänar den. Jag har inte varit en särskilt bra typ sista tiden. Jag har varit ledsen och ångestfylld och deprimerad och krävande. Velat dricka och sova, bara. Det håller inte. Man måste skärpa till sig. Det var därför jag ville åka till radion både igår och idag. Tänker att det är bra. Att tvingas vara trevlig och rolig och kvick i repliken och hålla gnista. Jag tror det är bra.

Men min olust för Expressen kommer jag aldrig tappa. Man säger till mig att Aftonbladet är likadana. Kanske är det så. Men de ringde inte runt i förrgår. De ringde inte runt och lade ut äckliga trevare för att få napp från människor som vill sola sig i andras glans. Expressen. Av, med och för skitmänniskor.

Men nu ska jag inte älta det där. Jag ska tända mitt doftljus här på jobbet och vänta på Anitha och kanske stanna till på Fine Food för att köpa mat. Kanske tar jag en cigg nu här på jobbet. Ja, det gör jag!

Ser att mina ögon blir farligt stora i de här glasögonen.

Nu är det finskt på P4. Jag kommer mig inte för att byta. Jag måste skriva klart till SVT. Jag var på SVT igår. Fick en märklig puls där. Kanske komplex-puls mot pappa. Men jag var där. Jag gick i korridorerna som pappa gick i en gång. De har säkert bytt både golv och väggar sen pappa jobbade där. Men ljuset var detsamma. Det är inte fler fönster nu än då. Och vi säger så.

19 kommentarer:

 1. Sjyst Rolle! 14060 säger det tränade ögat. Nördigt kanske. Ska köpa en likadan.
  /Ricardo

  SvaraRadera
 2. Jag lämnar Alltid en kommentar när du varit med i P3. Du är riktigt riktigt bra i radio... till och med bättre än din bror och han är bra

  SvaraRadera
 3. du var väldigt bra och väldigt snygg i the voice imorse. blev glad när jag såg att du skulle vara med!

  SvaraRadera
 4. det här inlägget gillade jag!
  jepp.

  SvaraRadera
 5. Fundera lite på ditt drickande nu när du ska bli pappa. Det finns hjälp att få.

  SvaraRadera
 6. När livet känns lite sådär så försöker jag uppmana min vän Erik att blogga, för han har en väldigt härlig jargong. Nu gör han aldrig det längre. Men jag blir alltid uppmuntrat; http://postapokalyptisk.wordpress.com/

  SvaraRadera
 7. Allt kommer att bli så jävla bra Calle.

  SvaraRadera
 8. DRICKA och SOVA...HAHAHA, KOM IGEN! Du är vuxen och ska snart ta hand om ett barn. DU blir barnets stora förebild. Vill du inte att din familj ska må bra, eller du själv? Våga förändra dig...

  SvaraRadera
 9. Man behöver inte alltid va stark. Man får finnas ändå.

  Han sa så, Isaksson.

  SvaraRadera
 10. Du är så söt på nått sätt, som en riktig teddybear!! Fin klocka också.


  (allt kommer att bli bra tillslut.)

  SvaraRadera
 11. Expressen är en skittidning ja. Igår publicerade de utdrag ur Lena Nymans gamla dagböcker. Idag visar de hennes gamla julkort. Fina Lena är inte ens begravd än... Fy. fast AB är inte ett dugg bättre, det vet vi.
  /Bella

  SvaraRadera
 12. Oj vilken bra blogg du har nu!
  Tycker mycket om att gå in här och läsa.

  SvaraRadera
 13. Älskar känslan när man lyssnar på Klartext. Man känner sig så smart på något härligt sätt. Man fattar verkligen ALLT.

  SvaraRadera
 14. Gillar dig... Mänsklig, det är skönt- med människor som är människor.
  Its easy to die- hard to live, allt löser sig!
  Ta en cigg och köp en semla eller något...

  SvaraRadera
 15. åh. jag... du gör mig mållös. jag älskar det här. tack. du är så vacker.

  SvaraRadera
 16. Hej. Härlig blogg :)

  Tycker du att Anithas ansiktbehandling blev bra? Vart brukar hon gå någonstans och göra ansiktsbehandling Stockholm???

  Tack på förhand:)

  Melissa

  SvaraRadera
 17. Hej Calle. Jag har läst din blogg väldigt, väldigt länge nu. I flera år, faktiskt. Vet inte exakt hur många, men det känns som för alltid. Har följt dig från blogg till blogg och läst och förundrats och skrattat och gråtit. Jag tycker att du (precis som din bror) skriver på ett så beundransvärt sätt. Det här med att våga visa sig svag utan att det blir för ömkligt; det här med att berätta om de stora händelserna i livet utan att det blir för dramatiskt. Det är fint, och beundransvärt. Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med den här kommentaren, vill nog bara träda fram efter alla år, säga hej. Och tacka. Tack för att du delar med dig av ditt liv och dina ord. Det betyder väldigt mycket. Jag hoppas att du stannar kvar och ger oss dina berättelser i flera år till.

  SvaraRadera