tisdag 15 februari 2011

Swedbank

Skulle ta ut pengar igår. 8000 i en minuten-automat. Blir alltid lite på spänn när jag ska göra sånt. Blir rädd att det ska bli något fel. Det är ändå mycket pengar. Var alltså väldigt noggrann.

När maskinen sa: "Ta dina pengar" klickade det till. Så som det gör just när pengarna kommer. Men. Det kom inga pengar. Sekunden senare stängde maskinen av sig. Klappade ihop. Jag ringde och kollade mitt saldo. 8000 hade dragits från mitt konto. Ni kan förstå ilskan då va?

Ringde omedelbart Swedbank som sa att jag borde gå in på ett bankkontor. Jag gjorde det. Och ska inte säga att jag blev misstänkliggjord men de gjorde klart att de var tvungna att göra en reklamation. Och att det "kommer ta några dagar" innan jag får tillbaka pengarna.

Alltså. Jag har blivit av med 8000 kronor och får vänta i "några dagar". När jag inte har gjort något fel. De har mina pengar. Och jag är så förbannat arg på Swedbank.

Det där är ju skojerier! Har de ingen koll? Är systemet så bräckligt att folk utan vidare kan bli av med pengar när de får fel på maskineriet? Och! Varför ska JAG drabbas av deras skit? Varför ger de mig inte mina pengar omedelbart? Inte ens en ursäkt för besväret fick jag.

Nej. Swedbank har ingen koll alls. Och en sån bank vill jag inte vara kund hos. Hur obetydlig jag än är för dem.

EDIT: Allt har löst sig på bästa sätt. Jag har gormat och Swedbank på Östermalms torg med Helena Berg i spetsen har löst allt till det bästa. Tack Helena.

15 kommentarer:

 1. Jag har jobbat många år med avstämning av bankomater. Dina sexton 500-lappar ligger i ett särskilt litet fack kallat "dumpen" Summan bör gå in automatiskt på Ditt konto ganska omgående.Dumpningen kan bero på ett litet strömavbrott, en sedel som skrynklar till sig eller något tekniskt fel på själva automaten.Jag har aldrig varit med om att någon gått miste om sina pengar....

  SvaraRadera
 2. Oavsett om pengarna kommer tillbaka så är det fan inte OK med "några dagar" år 2011. Men hela det systemet är ju kvar i 80-talet.

  SvaraRadera
 3. Samma sak hände mig i STUDENTTIDER hos Nordea!

  SvaraRadera
 4. Löste det sig för att du är semi-B-kändis med blogg eller var det genuin service?

  SvaraRadera
 5. Jag skulle ta ut två hundra kronor och fick en hundring + en halv hundring. Den halvan var så klart ogiltig när jag gick till kundservicen, och när jag skulle reklamera den var det sån utdragen process att jag struntade i det. 2011 alltså.

  SvaraRadera
 6. Exakt samma sak hände mig, men jag fick in pengarna på kontot dagen efter igen..

  SvaraRadera
 7. JA visst att calle är irriterad över det hända men jag blir bara så äcklad av detta fenomen: att bloggisar är besvikna på ett företag och företaget i fråga vänder kappan efter vinden bara för att hålla sitt goda utåt- men annars hade de inte brytt sig. suck. äckel företag!

  SvaraRadera
 8. Swedbank upphör aldrig att förvåna.

  SvaraRadera
 9. Gott, då kan Anitha få en ring i helgen.

  SvaraRadera
 10. Jag har varit med om att bankomaten stängde för natten (håla i blekinge) efter att jag tryckt in beloppet och stod och väntade på att sedlarna skulle komma ut. Maskinhelvetet slutade plötsligt tugga och slog om till "Stängd" och där stod mitt sextonåriga jag och väntade på de 2000:- som skulle blivit reskassa på skidsresan.
  (Jag har aldrig levt så billigt som den veckan, så något lärde jag mig iofs.)

  SvaraRadera
 11. Swedbank! Hur kan du fortfarande anlita denna profitbank? Byt snarast. Handelsbanken eller någon annan bank!

  SvaraRadera
 12. Ja Swedbank är nog den värsta skitbanken jag sett. Väntar på en sketch från Vesslan på detta. Kram

  SvaraRadera
 13. Acceptera det du inte kan påverka.
  Case closedm

  SvaraRadera