onsdag 24 juni 2009

Sista tjatet

Ska sluta tjata om min pappa nu på ett tag. En sista grej, bara. När han dog där på sjukhuset blev det bråttom. Det låter hemskt, men när man är i det där läget skiter man i precis allt utom en enda sak. De sa försiktigt att de ville transplantera pappas hornhinnor. Och att det i så fall var ganska bråttom.

Men vi sa nej, för alla i familjen hade inte kommit för att ta farväl ännu. Vi sa nej. Men kände alla efteråt det meningslösa.

Har fortfarande dåligt samvete för det som hände. Och vet nu hur man fungerar i såna situationer. Att det ju bara är en sak som betyder något. Och det är INTE organen. Tycker vi alla ska klicka in oss HÄR. Nu.

13 kommentarer:

 1. Calle, du är ju en jävligt fin och sympatisk kille när allt kommer omkring. Hoppas fler får se den här sidan hos dig, och din bror.

  SvaraRadera
 2. tack för länken calle. jag har gått i donationstankar på sistone.

  SvaraRadera
 3. Fint att du uppfyllde "anonyms" önskan! Har anmält mig nu - skänker bort hela min kropp...jag blir väl påkörd på väg ´hem från jobbet nu.

  SvaraRadera
 4. Bestämde mig för några år sen att gå med, men det har liksom aldrig blivit av. Skänker även jag bort hela skiten, om det är något att ha när jag väl tackar för mig.

  SvaraRadera
 5. Tack för länken. Hade redan bestämt mig men inte gjort något åt det. Detta är ett beslut som inte blir aktuellt förrän man inte kan besluta själv (vikten av att göra det innan). Bördan att bestämma är inget jag vill lämna mina nära.

  SvaraRadera
 6. Bra initiativ!! Jag har en ögonsjukdom som gör att jag i framtiden eventuellt kommer behöva transplantera nya hornhinnor. Dock har jag en massa andra finfina organ som jag gärna donerar.

  SvaraRadera
 7. Fint tack vare dig är jag nu donator, hade knappt tänkt på det innan. Men nu är man det.

  SvaraRadera
 8. bra! det är så det ska vara, och det är dessutom en väldig börda som släpper från de anhöriga om de slipper ta beslutet utan att riktigt veta.

  SvaraRadera
 9. Fantastisk blogg Calle! Jag tror nog att du kan skryta med att din blogg t o m är många ggr bättre än Alex nu, som varit min favoritblogg väldigt länge men din har blivit så mycket bättre nu efter 1000apors fall, grattis till en superb blogg!

  SvaraRadera
 10. Verkligen vettigt. Om man själv vill ta emot ett organ skall det fanimej vara ett tvång att ge sina också in case of behöv

  SvaraRadera
 11. Tragiskt att det inte är tvärt om. Att man måste säga till om man INTE vill donera organ och då ska man heller inte kunna ta emot. Bra och tack för att du publicerade länken. Kanske kan politikerasen göra något för att ändra så att det blir som jag nyss beskrev.

  SvaraRadera
 12. Nyansera bilden nu! Det finns ingen som behöver ett organ som inte själv vill donera fattar ni väl?! Fråga någon av de hundra som väntar. Dessutom har vi en lagstiftning som bygger på demokratisk grund, men hej, om ni ovan vill leva i en diktatur så varför inte flytta till en direkt!

  SvaraRadera