söndag 21 juni 2009

Volvo Ocean Race...?

Vet inte om ni har märkt det, men det råder någon form av seglings-feber i Stockholm just nu. Volvo Ocean Race har belägrat hela stan hela veckan. Och jag tänker lite på det där med seglingstävlingar. Vem är intresserad av det? Egentligen, alltså.

Vem bryr sig? Vem bryr sig ett endaste skit om nån härligt brunbränd göteborgare fått vatten i ögat på sträckan mellan Sydney och Auckland?

Den där tävlingen finns ju bara till av en anledning: att de höga cheferna på företagen som sponsrar skiten ska få härliga perks och kunna säga att de ska iväg på jobb när de i själva verket åker med lika äckliga jävla gubbar runt hela jorden i sina jävla jackor bara för att få ha roligt.

Fattar ni vad jag menar här? Alltså. Det finns inget allmänintresse. Det finns inget intresse överhuvudtaget. Det finns bara ett gäng företag som fakturerar varandra för att de ska få dricka gratis och - hö hö - "avdragsgill" sprit. För inte fan säljer Volvo fler bilar för att de sponsrar en seglingstävling.

Tror för övrigt inte att det finns någon äckligare sport än tävlingssegling. Och de säger alla likadant: "Om vi gör något fel där ute - då dör någon".

Segla härifrån nu.

38 kommentarer:

  1. Gud, vad sant!

    SvaraRadera
  2. to the point. som alltid.

    SvaraRadera
  3. kunde fan inte sagt det bättre själv!

    SvaraRadera
  4. Calle! Hade du också säl på midsommarafton som oss på PTV? http://metrobloggen.se/ptv

    SvaraRadera
  5. Mr. positive himself :-)

    SvaraRadera
  6. faktum är att du nu bloggar mycket bättre nu än vad du gjorde på 1000apor! fortsätt så!

    SvaraRadera
  7. Volvo får "gratis" publicitet.

    SvaraRadera
  8. så jävla klockrent!
    äntligen någon som fattat meningen med skiten och kunnat förklara den!

    SvaraRadera
  9. Läste en krönika av Anrell där han sågade skittävlingen sönder och samman. Du verkar ha samma uppfattning och vem fan har inte det? Skandal att Volvo lägger sinnessjuka belopp på en meningslös tävling i såna här tider då de varslar folk. Folk går arbetslösa för att de ska leka med båtar. Tråkigt.

    SvaraRadera
  10. Oh well, det är kanske inte för inte att 1000apor gick omkull när man hör hur du resonerar kring marknadsföringsutgifter. Volvo Ocean race och även Volvos sponsring av golf är ovärderliga marknadsföringskanaler för företaget, självklart till väldigt stor del ur kundvårds-, och nätverksperspektiv men tänk även på den enorma mediapublicitet man får för dessa ganska begränsade pengar. De får pengarna tillbaka MÅNGA gånger om, så de stackars "arbetslösa" kanske skall vara tacksamma för att de "leker med båtar" - annars hade ännu fler varit i samma sits.

    SvaraRadera
  11. Vaddå - Volvo blir ju till och med omnämnda i denna bloggen. Du som inte ens gillar tävlingssegling.

    De får ju rätt mycket PR för en rätt billig peng ändå jämfört om de skulle köpt reklam för att nå samma massa.

    Som seglar hatar jag däremot alla TV-sändningar. De ska förklara självklara saker varje gång de visar på TV. De som inte fattar, bryr sig inte och de som fattar vill inte ha en daddakommentator. Som om man skulle förklara fotbollsregler varje gång de visar match på TV :P

    Skönt att du är igång och bloggar igen!

    SvaraRadera
  12. Hur vore det om Volvo använde sina pengar till sina ekomonmiska problem istället för att slänga dem i sjön?!

    SvaraRadera
  13. Jag vet inte... Själv är jag inte intresserad av segling, över huvud taget. Men jag bor i Nacka Strand där de här båtarna passerar och jag måste säga att jag gillar den sköna stämningen här. Alla taggar till för något de inte bryr sig om möjligen men alla är samtidigt på sjukt bra humör..Runt om hamnen finns det trevliga utsällningar som relaterar till seglingen och tillfälliga utsmyckningar. Jag gillar det! Inte seglingen men stämningen segligen för med sig.

    SvaraRadera
  14. För övrigt: Begåvningsreserven tar över Sverige!

    http://metrobloggen.se/ptv

    SvaraRadera
  15. Fy fan vad bra skrivet Calle!

    SvaraRadera
  16. Tummen upp för detta inlägg!

    SvaraRadera
  17. Välkommen hem Calle! Vi har saknat dig här och nu tar du Sverige med storm :) Berätta, förresten, hur går det med boken och vart reser vi i sommar?

    SvaraRadera
  18. Kör på Calle!
    /Daniel

    SvaraRadera
  19. Jaaa!!! Det går väl nästan inte att beskriva saken mer på pricken.

    SvaraRadera
  20. haha, där är du bara go calle!

    SvaraRadera
  21. hålllllller med

    SvaraRadera
  22. I Sverige är det ytterst få som bryr sig om kappsegling. Men i andra delar av världen, länder med väldigt många fler invånare än lilla Sverige, är det en nationalsport. Ser man det ur ett internationellt perspektiv är kappsegling således en jättestor sport. Mycket större än ishockey t ex. Det där har Volvo, Ericsson och alla de andra aktörerna i VOR räknat på och eftersom dom är återkommande sponsorer så ger det nog mer tillbaka än vad sveriges streetsmarta journalister och bloggare beräknar och skriver om.

    SvaraRadera
  23. Exakt vad jag känner också. Helt otroligt att det får så pass mycket utrymme i TV t.ex... Så otrooooligt ointressant. Försupna gubbar som älskar båtar.

    SvaraRadera
  24. Oj jag håller med! Oj du e så UNIK i dina funderingar. Perfekt för mig som inte kan tänka själv... Kom igen nu alla och klappa händerna till allt Calle skriver. ALLT. ALLT CALLE SKRIVER E BÄST. DU ÄR BÄST.

    Vad f a n vet du om segling?

    SvaraRadera
  25. Visst är det underbart med alla trögfattade folk som fortfarande inte förstått skillnaden mellan Volvo AB och Volvo PV...

    SvaraRadera
  26. Ericsson hävdar ju till exempel att de tagit över 5000 kontakter av intresse under tävlingens gång. Och självklart är det ett reklamjippo, men säg den verksamhet som inte är det. Tycker Volvo att det är värt det så är det la bara att låta dem hållas, och skita i att titta?

    SvaraRadera
  27. Som jag håller med! Kollade på vår slingbox i Dubai (så vi kan se svensk tv) igår morse och hela tv4 nyhetsmorgon handlade ju om det! Följ gärna min väg mot framgång som ung entreprenör i ett glammigt Dubai!
    http://lovisahegborn.wordpress.com

    SvaraRadera
  28. volvos vd menade iofs att för varje miljard de lade på oceans race fick de tillbaka femdubbelt. inte helt säker på att ditt resonemang håller med det i åtanke.

    SvaraRadera
  29. Haha! Det är rätt Calle!

    SvaraRadera
  30. Calle nu var du jääääävligt spot-on kan jag säga! Fortsätt såhär så ska du nog se att du kommer återhämta dig från Aplandet fortare än Daniel W hinner bli Monark.

    SvaraRadera
  31. Jodå, jag har nära släktingar som har varit i både Sydafrika och Brasilien och lite överallt på andra ställen i världen för att kolla på dom där j*vla båtarna. Och allt har varit helt och hållet sponsrat av Volvo. Aja, kul för dom.. ;)

    SvaraRadera