fredag 26 juni 2009

Skönt nu

Jag har bekanta som tycker att jag har blivit en tönt på sista tiden. Snäll och glad och inte så utmanande. Och jag tänker att det känns mycket skönt.

Jag kan inte säga att jag varit särskilt elak tidigare heller. Men att jag alltid haft en drivkraft att vara motvals. Att tycka tvärtom. Att vara vass. Det är ganska ansträngande, det där.

Nu skiter jag i allt sånt. Är mer mig själv nu. Jag ÄR kanske en tönt. Man kan inte vara mer än sig själv. Och om det inte räcker så är det så. Allt vill bli bättre. Allt strävar mot bättre. Älskar den tanken.

24 kommentarer:

 1. Skönt! Nu får du ju inte betalt via 1000apor för att vara elak emot kända personer. Tror du att Alex kommer gå samma väg som du? Kul blogg!

  SvaraRadera
 2. Calle, blev Alex verkligen så arg när du frågade om han skulle behålla barnet? Jag har funderat sedan radion igår, men kan inte bestämma mig vad jag tror...

  SvaraRadera
 3. Du är den du är och det är underbar!

  SvaraRadera
 4. Calle du är en fin människa. Du är god nog att kunna underhålla utan elakheter. Elakheter kan vara mycket roligt, men det utmanar inte kreativiteten. Det är svårare att skriva underhållande om det enkla, att berätta en lågmäld historia, än att fläska på med något sensationsartat. Du har vuxit ur din gamla bloggkostym helt enkelt. Du har blivit alldeles för bra för att behöva förlita dig på de enkla poängerna. Kalla det inte tråkigt, du har kanske bara vuxit upp? Och funnit kärleken såklart.

  Men Calle, tappa för den sakens skull aldrig din pennas skärpa. När du, och för den delen din bror, skriver på toppen av era förmågor, så kreerar ni fantastiskt underhållande läsning. Beröva aldrig oss läsare det!

  SvaraRadera
 5. Gillar dig mer som du är nu - skön och rolig och smågalen som man vill :)

  SvaraRadera
 6. Töntigt är lycklig! keep it up ;)

  SvaraRadera
 7. Tja ba!
  Jo, en sak. Allt strävar inte mot att bli bättre! Tvärtom.
  Enligt aerodynamikens andra lag och kaosteorin så vill allting övergå till sin ursprunglig form.
  Ett stort höghus trivs allra helst som en hög på marken. Det är bara tack vare att vi människor förhindrar att den faller ihop med hjälp av lite ingenjörsteknik som den inte gör det.
  Rost. Ett annat bra exempel. De flesta metaller vill inte vara metall. De vill rosta och bli jord och gräs. Tänk dig en gammal skrotbil som stått i en skogsdunge 25 år.
  Thats the bitter facts!

  SvaraRadera
 8. Anonym, du menar termodynamikens, inte aerodynamikens, andra lag. Resten av det du skrev var ganska gulligt och naivt.

  SvaraRadera
 9. Det kanske beror på att du är nykär? :) Man blir glad av att läsa dina inlägg. Man kanske inte gapskrattar men man blir varm om hjärtat och det är viktigare. Och finare.

  SvaraRadera
 10. Hallå! Har inte bekräftat min närvaro i första inlägget, så tänkte göra det nu :) skitglad att du bloggar här för oss!

  SvaraRadera
 11. Följ mig som ung business woman i ett glammigt Dubai och min väg mot framgång!
  http://lovisahegborn.wordpress.com

  SvaraRadera
 12. En tönt är det sista du ska bli. Nu tror jag visserligen inte att du verkligen är en "tönt" i ordets rätta bemärkelse. En tönt är en sådan som misslyckas med allt han tar sig för, som hånas av alla och som vandrar genom livet som en misslyckad person. En tönt blir ständigt utskrattad för att han inte är lika tuff som alla andra. En tönt får nobben av alla tjejer. Listan kan göras lång, och den verkar inte stämma in på dig. Jag är en tönt, och jag vet vilket jävla helvete det är. Det har förstört mitt liv.

  SvaraRadera
 13. Älskar den nya bloggen! Keep it up!

  SvaraRadera
 14. var dig själv det är så du får skaran av de riktiga fansen att vilja läsa updates dagligen.
  älskar bloggen!

  SvaraRadera
 15. Din blogg är som en gigantisk cyberskit , som drar till sig svaga människor likt flugor som är så osäkra på sig själva att dom måste beundra någon annan.

  SvaraRadera
 16. En jobbig jävel e Johan Palm han borde ringas ner nummer 0733768012

  SvaraRadera
 17. Gillar man GANT i din ålder är man ju fortfarande motströms. Jobbar med media men vill klä sig som säljare 50+.

  SvaraRadera
 18. Du och Alex är ordet blogg i fysisk form för mig, det finns inga andra bloggar helt enkelt, superb blogg!

  SvaraRadera
 19. ...But trust me on the sunscreen...

  SvaraRadera
 20. Bra tjejer gillar töntar. "Geeks make the great husbands" som min morbrors man sa.

  SvaraRadera
 21. Du är bra. Du blir bättre o bättre. Du ska blogga på egen hand tror jag eller så är det som så, man vågar mer med åren. Närmare sig själv liksom. Så tänker jag.

  SvaraRadera
 22. Ett annat tyskt uttryckt till Getönten Fräsen.
  Messerschmidt. Lagom naivt och gulligt.

  SvaraRadera
 23. Att vara en "tönt" i den bemärkelse jag antar att du menar är väl inte helt negativt, snarare tvärtom. Hellre en snäll, glad och lugn "tönt" än en dryg, kaxig och TÖNTIG machotyp som inte kan tänka själv :D

  SvaraRadera