söndag 6 september 2009

Älläh?

Alla pratar om svinis. Igår fick jag hör att den kallas fläskhosta. Och undrar genast hur mycket "hemska fakta" läkemedelsindustrin levererar till media de här dagarna. Avskyr konspirationer. Men nu får det väl vara nog med detta tramset?

Få länder har svalt betet som Sverige.

27 kommentarer:

  1. Eller som Stockholm, by the way du skriver som en kratta. Balkongen nu, pyjamas nu, mina glasögon är i bilen... Hörrdu Roland gå och lägg dej och RUNKA istället...

    SvaraRadera
  2. Hörru Anonym, ge dig på nån annan än vår Calle, okej? Stick om du inte gillar den här bloggen. Du har för f-n tom bemödat dig att skriva ett inlägg. Lägg energin på något annat! Heja Calle!!

    SvaraRadera
  3. Nu tar nog Alex dig i örat för han tar ju verkligen det här med "svinis" på allvar.
    Ninnie

    SvaraRadera
  4. Överlevare av fågelinfluensan6 september 2009 kl. 14:31

    Det kommer visa sig att den så kallade svininfluensan är precis som vilken annan influensa - några svaga människor dör. Inget konstigt i det. Det här är en medieprodukt. Precis som när man tar på sig en röd T-shirt för att stöda Burma eller äta kanelbullar på en särskild dag under året. Trams. Önskar att människor kunde vara litet mer ifrågasättande och kritiska, men det är väl en effekt av all dum-TV.

    SvaraRadera
  5. Baconfeber. Jag gillar baconfeber bäst, för det sa Anna Hedenmo apropå inte kunna leda program om influensan för att hon själv...

    SvaraRadera
  6. Jag ligger döende i istersnörvlan....akta dig för svinet säger jag bara!!

    SvaraRadera
  7. sant. Jag har haft det och kan säga att jag varit bra mycket sjukare av andra "vanliga" influensor.

    Fattar inte hur folk kan få sån panik. Som Alex. Skämtar han eller är han så dum så han går på allt? Det är ju inte logiskt överhuvudtaget allt som står i tidningarna. Plus att det är försent iaf nu för vaccinering, det har redan spridit sig. Och handsprit... haha, fan det smittar ju via utandning.
    Det är bra för kroppen att ta smällen och ligga i feber några dagar. Så har man ett bra skydd sen. Mycket bättre än något man får av vaccin ( som innehåller en massa kvicksilver)

    SvaraRadera
  8. den kalls ju baconinfluensan ju, bacon flu!

    SvaraRadera
  9. Alex Schulman har sagt att svinis är jätteallvarligt och då är det det! För Alex är smartast i världen!

    SvaraRadera
  10. Kan bara hålla med Calle.. skulle vara tacksam om du försöker att få din bror att tona ner hans paranoia kring "svinis".

    SvaraRadera
  11. Jag kallar den för nöffis. En kompis undrade om det var en könssjukdom. Men så jäkla långsökt tycker jag inte nöffis är, det är ju ett sjukt bra smeknamn.

    SvaraRadera
  12. Få länder har medier där dom två största tidningarna bara pumpar ut skräckpropaganda för att tjäna pengar och skiter fullständigt i att ta ansvar över dom människorna som drabbas.

    Jag jobbar inom psykiatrin och det är lagom roligt att komma till jobbet och möta psykiskt svaga människor med redan svår ångest sitta och gråta över sin rädsla för svininfluensan p.ga allt skit som tidningarna pumpar ut för att skrämma upp folk.

    SvaraRadera
  13. Hahah ja man har ju gjort en stor grej av det hela. Du, Calle. Jag undrar var Anitha ursprungligen kommer ifrån? Ha en bra dag! Kram!

    SvaraRadera
  14. Japp, nu får det vara nog!! Jag tillhör dom som ej bryr sig, förrens det EV drabbar mig, vilket jag dock ej tror! Det är bara läkemedelsindustrin som tjänar på allt snack!
    Och sånt gillar jag inte!

    SvaraRadera
  15. Men skit på er! Ni kommer dö allihopa, dö säger jag. Ignorera svinis, bah, tror ni att ni är balla eller. Töntar.

    SvaraRadera
  16. Calle...missa inte Agenda special: Svininfluensan ikväll 21.15 på kanal 2 !!

    SvaraRadera
  17. Vad vill TV 4 egentligen ? Skapa masshysteri? De visar nu en serie om en influensaepedemi i England där det redan har dött mängder.

    SvaraRadera
  18. Det ligger någonting i det där. Jag flyttade till Norge för två månader sedan och har ärligt talat inte hört någonting om svinis. Jag jobbar dessutom på café och borde därför gjort det, min kompis som jobbar på café i sverige får ungefär fem gånger om dagen frågan om hon tvättat händerna, vaccinerat sig osv. Här är det enda som skrivs om det några infolappar på t-banan som beskriver hur man skyddar sig mot influensa (så ospecificerat att jag inte associerade det till svininfluensan förens jag frågade en kompis om norskar skulle vaccinera sig och att det där var norges åtgärd, vet dock inte hur pass stor koll hon har, hon är lite blåst). Men jag måste ju säga att det känns som att Sverige förstorar upp det lite, borde det inte vara samma risk här i Norge?

    SvaraRadera
  19. Jag är en artonårig pojke som blir mobbad. Varje morgon vaknar jag med ett illamående och varje kväll funderar jag på varför jag lever. Jag blir utsatt för skällsord, slag och hotelser dagligen. Men ingen verkar lägga märke till det, trots att det sker helt öppet. I min blogg berättar jag hur det är att leva som mobbad i dagens Sverige, hur dåligt jag mår, i hopp om att folk ska uppmärksamma min och många andras helvetesliknande vardag.

    Snälla, läs min blogg och länka till den i din. Tillsammans kan vi sprida kunskapen om mobbing och försöka utrota den!

    www.metrobloggen.se/pojkebloggen

    SvaraRadera
  20. lätt för er att säga, jag har haft cancer och har nu bara en luga, så jag är jätte rädd att få den i och med att jag då riskerar att dö. så det är inte en skitsak för alla. jag är 23 btw..

    SvaraRadera
  21. Fläskflunsa, istersnörvla, svinis, baconsjukan, grisasnuva. Man måste ändå ge den här influensan cred för att den har ett lättillgängligt namn. Hur tänkte de när de gick ut och sa att den egentligen heter Den Nya Influensan? Vad ska nästa influensa heta? GLÖM Nya Influensan för nu har den SPRILLANS NYA INFLUENSAN kommit! Whuw!

    SvaraRadera
  22. Åh tack gode gud. Kan du dela med dig av denna visdom till din bror älläh?

    SvaraRadera
  23. Sverige har en stolt tradition att bli lurade av läkemedelsindustrin. Ett tips är att läsa Peder Rosts "Sjuka Pengar"

    SvaraRadera
  24. Grissjukan är en svensk panikparadgren. Bor i Danmark, fläskländernas fläskland, och här tar vi det med ro. En bajer i Nyhavn och en smøg, så är man immun! HVERGANG!

    SvaraRadera
  25. Amen! Efter gårdagens svinis-frosseri Agenda är jag tacksam över att det fortfarande finns folk med det sunda förnuftet i behåll. Synd att bror din inte tillhör dem.

    SvaraRadera