lördag 6 november 2010

Marcus-middag

Middag med Marcus Dunberg ikväll. Ser mycket fram mot det. Han är väldigt rolig och extremt mottaglig för små nyanser.

Vi ses kanske en gång om året, bara. Men ingenting förändras. Det är härligt med såna människor. Vissa växer man isär. Andra har man ett band med som alltid sitter kvar.

Marcus tycker till exempel att asiater är "besvärliga" i publika rum. Det tycker jag är väldigt roligt.


6 kommentarer:

 1. Men Hallå! GRATTIS TILL DIG OCH ANITA! Är jätteglad för er skull och hoppas att ni har ett fint namn till ungen :D

  SvaraRadera
 2. Jamen hälsa! Gillar och håller med honom om allt han skriver om hyfs, vett och värdighet. Som att; inte gå och kasta i sig t.ex drickyoghurt, att det är omodernt att dricka läsk osv.

  SvaraRadera
 3. Grattis till det där du vet! :D

  SvaraRadera
 4. Jag lever i en internationell storstad i södra hemisfären. Alltså delar jag denna stad med många "asiater" (är väll sydöstra Asien du och Marcus refererar till antar jag). När det kommer till Kina finns det visserligen socioekonomiska förklaringar, kommunismen osv. Men framförallt är detta en fråga om kultur, eller rättare sagt skillnader mellan kulturer. Du, Marcus och "asiaterna" beter er alla enligt respektive kulturs koder. T ex en Kines som kommer för sent "störtar" in i rummet och river upp sina grejer från sin väska. Detta för att singlanera till omvärlden att hon vet att hon är för sen och gör allt för att inte spilla eran tid. Det väst europeiska kulturellt ärvda beteendet skulle, så klart, vara att smyga in. Alltså båda dessa kulturella beteenden mynnar i samma mål att vissa respekt för övriga medlemmars tid...

  SvaraRadera
 5. Halsa marcus att han maste oppna upp for kommentarer, man hatar dem ofta, men annars blir bloggen helt livlos och lindarosing-artad! Tack.

  SvaraRadera