onsdag 3 november 2010

Bartenderskolan

Bartenderskolan. Jag vet inte var jag ska börja. Har ni ens sett det? Det går på TV3 på tisdagskvällar. Och skulle väl vara något sorts svar på Kungarna av Tylösand, jag vet inte.

Man kan tycka vad man vill om Kungarna. Men om man ger sig in i den leken och vill producera ett "svar" så måste man nog anstränga sig lite mer. Bartenderskolan är bedrövligt. Allt är fejkat, och det får man väl förstå med den castingen. Dialogerna är konstgjorda. Deltagarna sneglar hela tiden in i kameran och ett panikslaget inspelningsteam verkar göra precis allt för att det ska hända något att rulla band på.

Vilken tomte ligger bakom Bartenderskolan egentligen? Vem har ansvar och vem har sagt: "Sänd!" om detta program? Varför har ingen sagt "Fan. Det här håller inte."

9 kommentarer:

 1. Det är så jobbigt att säga nej, alla blir tysta och tittar med mordisk blick. Svetten dyker upp på överläppen, och orden "Näfan, vi kör bah" är helt plötsligt uttalade.

  Kanske.

  SvaraRadera
 2. Finns det mer att göra med materialet? Konceptet?

  SvaraRadera
 3. ...Och Kungarna av Tylösand är ett misslyckat svar på Jersey Shore? Sluta tro att du är så orginell.

  SvaraRadera
 4. Ren skit skulle jag vilja påstå att de är..

  SvaraRadera
 5. Bartenderskolan är väl främst producerad för norsk tv. Detta grundar jag på att jag redan såg detta program med samma deltagare på den norska motsvarigheten till tv3 för ungefär ett halvår sedan. Men jo, jag håller med. Det är ren skit. Även fast det producerades före(?) Kungarna.

  SvaraRadera
 6. Är kanske det sämsta program som visats på 100 år. Blir förbannad på karaktärerna som deltar, och då har man ju misslyckats fatalt !

  SvaraRadera
 7. I särklass det sämsta program som producerats sen...

  Kungarna av Tylösand.

  Du skjuter dig själv i foten om och om igen.

  SvaraRadera
 8. Du är ju sjukt flummig Kalle ! För det första så är bartenderskolan inspelad 1 månad före kungarna och det har ju iallfall en handling... Synd bara att ditt skitprogram sändes före annars hade det inte alls haft lika stor genomslagskraft !

  SvaraRadera