måndag 15 november 2010

Årets Mama
Måste kasta en näve skit på tidningen Mama, bara. Sen ska jag vara snäll och glad. Men jag läser idag om prisutdelningen av "Årets Mama" och "Årets Papa". Jo - tidningen utser varje år Sveriges bästa mammor och pappor. Och det är bara kändisar som vinner. Igår var det prisutdelning igen. Och är det bara jag, eller är det en ganska äcklig grej att ge priser till kändisar som är föräldrar?

Särskilt som jag tror att just kända människor i allmänhet är en smula sämre föräldrar än okända. Med allt ego, alla sjuka bekräftelsebehov, all fåfänga och all ängslighet som okända människor inte har.

Kändisföräldrar är ungefär lika trasiga i sina föräldraskap som i sina liv i stort. Den där prisutdelningen borde alltså döpas om till Sveriges Trasigaste Mama och Sveriges Trasigaste Papa.

För fan - belöna vanliga människor istället. Eller lägg ned den där tramsiga och provocerande skitgalan.

11 kommentarer:

 1. Har ditt inlägg möjligtvis något att göra med att det var din ex-svägerska (zytomierska) och ditt hatobjekt numero uno (birro) som vann priserna att göra? Jag är uppriktigt intresserad av att få veta svaret. Jag är ett stort calle schulman-fan, så det ligger ingen dold kritik bakom frågan, utan som sagt, en önskan om att få höra ditt svar.
  mvh/palle

  SvaraRadera
 2. Mycket bra, det är som om du har läst mina tankar och sedan gjort en inlägg. Håller med dig till fullo!

  SvaraRadera
 3. Så sant så sant, Calle! Instämmer till fullo!Ha det fint:)

  SvaraRadera
 4. Amen!
  Känns mest tragiskt... Kleerup och Katrin är ju bara två av dessa fantastiska föräldrar.
  Säger ganska mycket! Eller säger faktiskt allt.

  SvaraRadera
 5. Hahaha fyfan vad bra skrivet, fyfaaan alltså. Årets mama som åker på spa stup i kvarten, super skallen av sig och låter alla andra än hon själv ta hand om den synligt överviktiga ungen, såsom nanys, farmor, syster, ja hela tjocka släkten medan hon under mammaledigheten är på spa och super, jajamänsan verkligen sveriges mamma.

  SvaraRadera
 6. Gäller detta även Alex Schulman? Eller era egna föräldrar? Det tror jag inte, men även de är ju kändisar

  SvaraRadera
 7. Jag håller helt med. Känner avsmak å vill inte köpa tidningen mer. Här kämpar man som en tok för att få vardagen att gå ihop men två småbarn. Jag har inte hjälp av någon barnflicka. Men jag vet att jag är en jättebra mamma, den vetskapen är min belöning. Förstår inte hur man kan ställa upp som årets mama när man haft barnvakt och tillgodosett sitt eget ego framför att vara med sitt barn.

  SvaraRadera
 8. Hela djävla tidningen mama får en att vilja sandpappra sig i ansiktet med ett grovkornigt ark, samt sitta i badkaret och vagga i flera timmar (man känner sig smutsig lixom). Exempel på varför: en gång "tipsade" dom i ett stort bildreportage om hur man på bästa sätt skulle inreda sina barns lekstuga. Man skulle bland annat tapetsera dess väggar med 3000-kronors rullar. För det första: ska barnen ens få röra sig i lekstugan? För det andra: en ensamstående trebarnmorsa bosatt i en lägenhet i Fittja, kände förmodligen att en bestigning av K2 var enklare att styra upp.

  Är det sedan någon som skriver ett klagobrev angående det hela till dem, så svarar de att det är meningen att man ska "inspireras" av de dyra tapetrullarna men att man "lika gärna" kan köpa ett par liknande som är billigare. Sedan tillägger de att det faktiskt finns en del familjer som har lekstugor och som behöver få tips om hur dessa ska inredas och att en negligering av dem vore diskriminering.

  Den där djävla tillvaron som mama-redaktionen vill att man ska eftersträva, är det för fan bara Laila Bagge som eventuellt får till.

  SvaraRadera
 9. mnja, nja.. snarare årets MINST trasiga mamma/pappa isf

  SvaraRadera
 10. Hahahahahahahaha.

  SvaraRadera