tisdag 9 november 2010

TV 6
TV6 tablå en tisdag. Fyra avsnitt av Simpsons. Vet ni varför? Det är inte för att de har brist på fantasi. Utan för att de har räknat ut att det lönar sig. Nån räknenisse har kalkylerat.

De andra kanalerna skulle också kunna jobba så. Men vill inte. För de vill utvecklas. Visa rolig och nyskapande teve.

Fyra avsnitt av Simpsons. Så oerhört tråkig inställning.

9 kommentarer:

 1. Jag gillar det. Det mesta som produceras är ju skit. Bättre då att man har möjlighet att undvika den.

  Med det inte sagt att Sverige inte bör försöka - men då så mycket blir kass är det ju skönt som tittare att slippa se det.

  SvaraRadera
 2. Ironiskt då att de fyra avsnitten ALLA drar fler tittare än den "nyskapande storsatsningen" Paradise Hotel.

  SvaraRadera
 3. Jag såg Jan-Olof Andersson på globens t-bana i morse. Skulle han till hard hat?

  SvaraRadera
 4. Finns folk som tycker om simpson och de som itne gör det behöver helt enkelt inte titta. Finns det ett behov från folk att se simpson är det inte fel att tv6 utnyttjar det? Vill gärna se ditt svar på detta då det känns som du ibland inte tänker över dina åsikter. Har jag fel?

  SvaraRadera
 5. Håller med Lina. Hellre 4 avsnitt av The Simpsons, även såna man redan sett, än mediokra saker som Paradise Hotel/Kungarna av whatever...

  SvaraRadera
 6. Håller med, här har du helt fel Calle. Simpsons är en klassiker. De tål att ses ofta, om och om igen. Våga inte racka ner på det!

  SvaraRadera
 7. Jag tycker bara att det är trist. Att på en och samma kväll visa fyra avsnitt av Simpsons när man annars låtsas vara en "riktig" teve-kanal.

  Jag älskar repris-race och Seinfeld-marathon. Men inte på prime-tid.

  Tycker det är fegt och tråkigt och cyniskt. De är nöjda med 200 000 tittare.

  SvaraRadera
 8. Jag är lite splittrad här. Själva idén med att ha en varierad och utvecklad tablå är givetvis bra, men jag gillar Simpsons och satt klistrad framför TV:n igår. Om de dock skulle köra 4 avsnitt av något som inte faller mig i smaken, muttrar jag en stund och byter kanal.

  SvaraRadera
 9. TV6 har väl helprofilerat sig som något sorts tv-svar på P3 i och med starten av TV10 som tog över det mer mogna materialet, men med möjligen ännu yngre publik.
  Som 90-talist uppskattar jag trots allt deras tablå, Simpsons är ändå vad vi är uppvuxna med, tror nog fan att de till och med skulle komma undan med att köra gamla Cartoon Network-klassiker också. (Kan väl jämföras med hur exklusivt Kalle Anka på Julafton kändes för äldre generationer, som idag uppskattar det mer än de yngre tittarna)

  Hur som helst, tappade bort mig nu, vad jag försöker säga är att jag tycker 6an når sin målgrupp rätt så bra, Paradise Hotel känns kört i botten i år (Vad hände med vinjetten?!) och med program som Kungarna av Tylösand känns det mer som man antar att "kidsen" är lika hjärndöda som deltagarna och därför uppskattar det.

  Förstår dock vad du menar, saknar någon sorts "lekkanal" där man vågar försöka sig på lite egna produktioner, precis som ZTV var en gång i tiden.

  SvaraRadera