måndag 13 december 2010

Är det skämt?
Vet inte om jag är gammalmodig, men får vad som helst förekomma på Facebook? Eller är det ett skämt? Och vem är Gustav Johansson som gillar detta?

Eller så är jag alldeles lost. Är ju det allt oftare.

7 kommentarer:

 1. Du behöver inte oroa dig, det är ett skämt, något man kan utläsa genom inforutan där det står "an hero". "An hero" är ett återkommande skämt på sidan 4chan (ett sorts anonymt öppet forum för asociala nördar) om människor som begått självmord (något som är bland det värsta man kan göra enligt många användare på sidan eftersom självmord enligt dem är otroligt egoistiskt och fegt) och uppkom ursprungligen i samband med att en 13-årig amerikansk pojke begick självmord. Efter självmordet började pojkens kompisar skriva meddelanden på hans MySpace-sida vilket folket på 4chan upptäckte och när en av vännerna skrev att han var "an hero" och en annan nämnde att han blivit av med sin iPod någon dag innan så började man terrorisera killens vänner och familj. Man hackade MySpace-sidan, lämnade elaka meddelanden och telefonterroriserade pojkens föräldrar.

  Detta är otroligt svårt att förstå för oss utomstående men deras agerande beror nog på att de inte mår särskilt bra själva. Hittar man någon som begått självmord så hittar man samtidigt någon som varit "svagare" än en själv och som därmed är okej att attackera. Dessa människor känner nog en vviss tillfredsställelse av att vara del av en grupp och man triggar därför varandra att gå över gränsen och bete sig så osmakligt som möjligt, ett sorts grupptryck för att bete sig som ett rövhål på ett ställe där det inte finns några regler.

  SvaraRadera
 2. man hade ju en föreställning när man var liten om att när man blev vuxen skulle folk mogna/ förändras och bli klokare.
  verkar vara motsaten som händer de allra flesta... tragiskt.
  man kanske ska va sådär osvensk och flytta till mallis? skita i allt & alla dårar.

  SvaraRadera
 3. Tragiskt att det finns idioter som försöker rättfärdiga något som TOM koranen fördömer!!

  Nej jag har insett att mänskligheten borde rensas ut lite med en pest eller översvämning... för inte är det godheten i mänskligheten som styr dagens samhälle....

  SvaraRadera
 4. Anton: Tack för ditt utförliga svar och din analys! Det var väldigt upplysande.

  SvaraRadera
 5. @Anton.
  +1. det här e garanterat ett gäng troll från 4chan/b/, lägg även märket till "Over 9000", så blir det ännu tydligare att det är troll.

  SvaraRadera
 6. Ett annat ord för självmordsbombare: Cunts

  SvaraRadera
 7. Gruppen är borta nu i alla fall - skönt!

  SvaraRadera