måndag 20 december 2010

SOLO

SOLO! Min skönaste arbetsgivare. Älskar att jag får skriva för dem. Här är en krönika. Eller en kolumn. Eller ett kåseri eller vad det nu är.Jag kanske inte kan mode särskilt bra nej. För mig finns det nämligen inga plagg som kan vara för klassiska. Själv klär jag mig väl ungefär exakt likadant som pojkar klädde sig på 60-talet. Bättre skinnskor, jeans, briefs, skjorta och kanske en cardigan på det. Och när jag råkar lägga märke till de olika trenderna både vad gäller kläder och annat får jag svindel. Visst – ibland är det superfint. Men oftare och oftare träffar trenderna så otroligt fel när det kommer till det estetiska. För en trend har INGENTING att göra med vad som är vackert att titta på. Titta bara på Uggs. Som ju är svinfula, men det har jag pratat med er om förut. Såna där korta pälsjackor – uäh. Leopard-mönster... Ja, ni fattar.

Men så händer det magiska – en trend råkar sammanfalla med det som faktiskt är snyggt. Gåshuden i det! Allt faller på plats! Det händer extremt sällan. Nästan aldrig. Men jag vill påstå att vi just i detta nu befinner oss mitt i en sån magisk händelse.

Jag pratar såklart om könshåret. Pubes. Snippskägget. Det är äntligen inne att ha hår på fiffi igen. Efter femton år med kön lika renrakade och besvärande knottriga som hel grillad kyckling på Konsum. Femton år av konstig känsla av att vara ful farbror när man har sex. Jag vet inte hur det har varit för er, men det luktar svamp lång väg om det där. Inte bokstavligt talat, men ni fattar. Någon kanske påstår att trenden kommer från porrfilmerna, men jag håller inte med. För det vet man ju, att porrfilmer ligger långt efter rent trendmässigt. Jag menar – exakt hur vanligt är analsex i verkliga livet numera? Vi vanliga människor fattade ju för tio år sen att det bara är idioti som gör ont. Men i porrfilmerna kör de på som att inget hänt. Helrakade snippor och kukar och analsex. Så otroligt 00-tal. Så jävla gammalt.

Jag är fullt medveten om att tjejer i första hand inte vill vara snygga för oss killar. För tjejer handlar 85-90% av ansträngningarna om positionering mot andra tjejer. Och jag kan inte säga att jag har varit inne i särskilt duschrum för damer den sista tiden. Men jag vet från sju olika bekanta tjejer att fler och fler väljer hår på musen. Att Brazilian wax och helrakat i duschrummet på gymmet betraktas på exakt samma sätt som jag själv betraktar svanktatueringar. För fashion-tjejer är buske lika med koll. För killar är buske lika med stånd. För jag vågar påstå att jag talar för den absolut största delen av oss killar när jag säger att vi vill att tjejer ska ha könshår. Att vi tycker det är sjukt sexigt. Att vi så länge sett fram mot den här dagen.33 kommentarer:

 1. Eh nej, hår är lite snuskigt tycker jag...

  SvaraRadera
 2. Alltså, helrakat är trams, men man måste hålla efter lite för att det ska kännas fräscht. Bikinilinjen måste definitivt hållas efter, ingen jävel vill väl ha hår ut på låren? Varken den det sitter på eller den som ska beskåda det? Sen föredrar jag hår på resten - men kortklippt :-)

  SvaraRadera
 3. o fy fan vad vidrigt. skulle aldrig någonsin spara ett endaste strå bara för att min kille tyckte det var sexigare. jag tycker nämligen det är det mest ofräscha som finns. man känner sig aldrig ren och fräsch då.

  SvaraRadera
 4. håller absolut inte med. tycker könshår är väldigt avtändande och tror att det här (om det ens är) i bästa fall bara blir en kortvarig "trend". alla mina manliga fränder, som inte är 30+, föredrar en rakad kvinna.

  en ansad liten bevuxenhet kan jag dock erkänna går an. :)

  SvaraRadera
 5. Instämmer Calle, väl rutet!

  SvaraRadera
 6. Du behöver komma hem till östermalm, nu börjar södern sätta sina klor i dig på allvar....

  SvaraRadera
 7. Nej nej - hud mot hud är SÅ mycket skönare än såväl hår mot hår som hår mot hud. Detta kräver så klart att även killen är rakad, så givetvis är jag det, vilket visserligen genererat tråkningar av killkompisar i bastun, men är sjukt värt när man känt hur slät hud mot slät hud ter sig gentemot alla andra varianter.

  SvaraRadera
 8. mycket märklig text. helt ok skrivet, språkligt och så, men ämnet? vilka är målgruppen? tog de verkligen in den?
  /sigge

  SvaraRadera
 9. va faaaan... Hellre rakad än orakad men visst, lite hår så länge det är fräscht och åt det ganska ansade hållet... Jag vet att typ ALLA mina polare runt 30 håller med mig....

  SvaraRadera
 10. Och vi kvinnor. Alltså vi som kommit över puberteten och fått hår. Vi gillar män som gillar håriga, ja du vet. Men det här med att kalla fittan för Fiffi. Det måste vi prata om. Herregud. Hej.

  SvaraRadera
 11. Kille. Äcklas av håriga. Så nej

  SvaraRadera
 12. Huvudet på den där berömda spiken, Calle. Den slog du just.

  SvaraRadera
 13. Fantastiskt! Jag och min kille har bestämt oss för att låta det vara ett tag. Det är så himla skönt! Och till alla killar som är helrakade, tänk om!

  SvaraRadera
 14. Bra där! Tycker röda knottror och endagarsstubb är skitäckligt. Vaxa bikinilinjen ftw!

  SvaraRadera
 15. Nej tack, inga håriga kön. Går fetbort

  SvaraRadera
 16. Du är ute och cyklar Schulman!

  SvaraRadera
 17. Nej nej, du chockar mig Calle! Vad är det som är bättre med hår? Det känns riktigt, riktigt ofräscht tycker jag, dessutom är det estetiskt otillfredsställande. Jag har inte en enda vän, kille eller tjej, som håller med dig. Men..alla har olika åsikter, dock tror jag att den trend du talar om är påhitt. Som tur är.

  SvaraRadera
 18. Fyyyyyfan nej hår går fetbort det är så himla äckligt

  SvaraRadera
 19. Haha Calle, nu har du fan tappat det. Men du är grym ändå!

  SvaraRadera
 20. Calle, du har rätt - men du argumenterar fel, vilket bevisar att det var ett tag sedan du porrsurfade. Porren ligger alltid steget före - och vad du kommer upptäcka om du börjar surfa igen är att man inom porren har tagit tillbaka håret - inte bara inom fetischen - utan även mainstream-porren har numera hår på det vi ska kalla fittan eller musen, men definitivt inte fiffi. Och den behåring vi pratar om är ju inte vildvuxen, men heller ingen liten tofs, utan närmare en hederlig triangel. Men de som upptäcker detta är ju inte de kids som vuxit upp med renrakat utan de som komma skall. Kanske dagens 13-14-åringar? Vad vet jag (inget som tur är). Fram för fitthåret! Leve det!

  http://www.youporn.com/watch/298831/big-tit-gianna-take-it-balls-deep/?from=search_full&pos=3

  SvaraRadera
 21. Ett djupt och innerligt tack från mig till dig Calle för en fantastiskt krönika!!!

  Häromveckan var jag den enda tjejen av SJU i duschen på gymmet med hår på fiffi. Jag kände att det var jag som hade fattat grejen och inte de andra. Nu har jag mer vatten på min kvarn.

  SvaraRadera
 22. Haha, vad lustigt att se att det finns en massa människor som fått för sig att det är äckligt med könshår och att det skulle vara en tillfällig trend. Komiskt, förstår ni inte att det är det rakade könet som är (eller snarare har varit) en tillfällig trend? Själv är jag så gammal att när jag var ute i svängen på det glada åttitalet var det absolut ingen som rakade sig, utom i porrfilmer och det ansågs väldigt vulgärt. Och jag lever i en fast relation som började innan rakningen slog igenom så jag har sluppit allt det där. Men stackars alla unga tjejer (och killar) som fått för sig att det ska vara rakat... Osunt och ohygieniskt. Bra inlägg Calle! Ibland är du väldigt klok!

  SvaraRadera
 23. Otroligt komiskt när okunniga talar om orakat som ohygieniskt då håret, av naturen, finns där just för att vara en hygienisk barriär. Men visst, för all del, om man INTE är rakad och INTE duschar på väldigt länge så blir det förstås inte så trevligt. Men nu var det väl inte det scenariot vi pratade om eller? Är det ohygieniskt att ha hår på huvudet också?

  SvaraRadera
 24. Brukar gilla hur Calle skriver men hata det han står för. Men i denna krönika fick han fan till det, cred! Helrakad att likställa med svanktatueringar, haha! Word. Herregud vilka töntar ni är som kommenterar, givetvis har vuxna människor könshår och det finns absolut inget "äckligt" eller "ofräscht" med det, så mycket snyggare och helt jävla naturligt.

  SvaraRadera
 25. Tack Calle, huvet på spiken! Givetvis är det som du säger ang håret.
  Helt sjukt att den yngre generationen (30 o yngre) påstår att det är "äckligt" om det inte är rakat....
  Trenden rakat kommer från porrvärlden och den har aldrig varit upphetsande, precis som du skriver.
  Träffade för några år sen en kvinna som var 45 år och rakad och det kändes inte alls bra..
  Bra Calle!
  /Tom Lilywhite

  SvaraRadera
 26. eller så kanske det handlar om att man föredrar olika? jag rakar muttan varje gång jag duschar, oavsett om jag planerar att ligga eller ej. är det inte ganska självklart att det både finns de som rakar sig för killens skull, för att "alla andra" gör det och de som gör det för sin egen skull? precis som att vissa gillar en full bush.

  SvaraRadera
 27. jag tror de flesta som säger "ohygieniskt" menar att det inte känns fräscht. så går åtminstone snacket i mina kretsar.

  SvaraRadera
 28. Och varför känns det inte "fräscht"? Vad betyder det överhuvudtaget.. Det är ju bara nat man fatt för sig..

  Tycker ocksa att lite ansat och snyggt ska det vara, bade för att man som tjej ska trivas och tvärt om. Superlöjligt att tycka har är äckligt, iaf om man är äldre än 15 ar.

  SvaraRadera
 29. Jag tycker att hår är avtändande och rent av äckligt. Jag förstår dock att jag är totalt porrskadad och har växt upp med renrakade tjejer, vilket förmodligen leder till mina åsikter.

  SvaraRadera
 30. Som kvinna i 35-årsåldern har jag ju redan varit med om en helrakad period och den var för 10-15 år sedan.
  Anledningen då var att man trodde killarna gillade det och jag förutsätter att anledningen är den samma idag.

  Helrakat är för mig så otroligt osexigt. Ett stickigt bröst och kön är verkligen inte sexigt någonstans.
  Lite ansat tycker jag dock.

  SvaraRadera
 31. Alla som gillar helrakat är White trash! Helt rätt Calle. Fler killar borde resonera som du, det är så attraktivt! Grattis Anitha, att du träffat en man som denna och Grattis du ofödda barn, att du får en sån klok och intelligent pappa! Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 32. Bra Calle!!! Äntligen börjar killar prata om det hår knasiga rakandet och hur knasigt det är!

  SvaraRadera
 33. ojoj. Bådar inte gott. Du har fått allt om bakfoten. Skall sända dig en rakhyvel med posten.

  SvaraRadera