onsdag 29 december 2010

Hard Hat!


Nu händer det för Hard Hat! Här är vår nya lokal. Inne i stan. För ett år sen var vi alldeles nystartade. Ängsliga. Jag menar - vi trodde på oss själva. Men både jag och Dicken var lite för rädda för att stå på helt egna ben. Så vi sålde en liten bit av oss. För att kunna vara lugna. Man kan ju alltid ångra sånt - tänka att vi borde gjort det på egen hand. För det hade inte varit några konstigheter.

Aldrig trodde jag att det skulle lyfta så fint för oss. I år gör vi en fin vinst. Tror inte man får säga hur mycket eftersom koncernen är börsnoterad - vet inte hur det där funkar. Men skitsamma. Jag skiter i dem. Jag tänker bara på oss. Jag tänker bara på Hard Hat. Vi gör bra. Vi är framtiden.

Jag ska inte hålla på och hota de etablerade produktionsbolagen. Det ser larvigt ut. Men det sättet Hard Hat jobbar på går inte att säga emot. Och de gamla produktionsbolagen missar det tåget. De tror att de kan hålla på med sina Bonde söker fruar och skit i hundra år till. De fattar inte att allt förändras. Månad för månad. Det borde Hard Hat vara ett bevis på. De förbereder sig inte. De investerar inte i nya sätt att tänka. De ser hellre balla ut. Hittar på balla format och litar på att kanalerna ska betala. Jag tror inte att det kommer vara så särskilt länge till.

Produktionsbolagen är vår tids skivbolag. Spelar allan-ballan utan att ens fundera på nästa steg. Gött för oss, såklart. Men så oändligt dumt av dem.

8 kommentarer:

 1. Fast är det inte just det här som t.ex. viasat håller på med för tillfället? Håller på o få med sig varenda kanal i avtalet för viasat on demand. Det är väl verkligen ett nytt sätt att tänka?

  SvaraRadera
 2. Underbart att det går så bra för dig nu! Med jobbet och familj på gång osv. Mycket bra energi från bloggen nu. Har hängt med dig här i flera år :) och jag har fortsatt med det trots att jag befinner mig på andra sidan jorden.

  SvaraRadera
 3. Koncernen? Sluta nu.

  SvaraRadera
 4. Koncernen Schibsted. Som är delägare av vårt bolag. Det var så jag menade.

  SvaraRadera
 5. Bra jobbat Calle. Det behövs fler små pigga och snabbfotade företag.

  SvaraRadera
 6. Ja du har ältat detta ämne ett bra tag nu. Skulle vilja veta HUR produktionsbolagen är passé och förlorare. Menar du att allt ska sändas på nätet? Jag kan inte se hur det ena utesluter det andra. Det kommer ALLTID finnas folk som hellre ser tv. Majoriteten tom...

  SvaraRadera
 7. Vart har ni flyttat? Adress/statsdel? Tillsammans med resten av Schibstedt?

  SvaraRadera