tisdag 21 december 2010

Om håret

Har fått starka reaktioner på min krönika i SOLO. Den om helrakat.

Blir lite brydd. Av två anledningar. Några säger att det är "ofräscht" med hår. Är det inte precis tvärtom?

Och sen det rent estetiska. Kom igen. Trodde ni hade mer koll än så.

Jag ska inte döma andra. Men helrakat är sunkigt. Man hör det på ordet. "Helrakat". Haha. Hör ni hur det låter?

"Näe men jag kör helrakat. Det är ofräscht med hår".

Tala om trash.

22 kommentarer:

 1. Äh låt folk ha som dom vill och tycka som dom vill, varför hålla på o döma andra? =)

  SvaraRadera
 2. Glatt rasiert, wie in Deutschland

  SvaraRadera
 3. haha, jag håller med dig till fullo lille vän.

  SvaraRadera
 4. Hur är det på pojkar då? Ska dom också ha hår?

  SvaraRadera
 5. Håller med dig, helrakat känns lika hopplöst ute som silikontuttar och botox.

  SvaraRadera
 6. Jag gör det för min egen skull. Känner mig renare. Ogillar hår. Skäms ibland inför åskådare, som kanske tänker som du. Men som sagt, I´ll do it for me. Du utgår ifrån att alla tjejer rakar sig för att tillfredsställa mannen, det är ganska nedvärderande.

  SvaraRadera
 7. Precis - ofräscht med hår? Mysko. Allt blir väl ofräscht om det inte tvättas. Rakat känns löjligt och barnsligt.

  SvaraRadera
 8. Anna! Det gör jag ju inte alls. Läs krönikan en gång till. Tror inte alls att tjejer gör det för männen utan för andra tjejer.

  SvaraRadera
 9. Suck varför är det alltid så att folk skall ta till ytterligheterna? Ingen vill ha 70-tals tyska porrfilmers buskar men ingen vill ha slätrakade minderåriga kön heller... men om man tänker till lite så att trimma och ha lite könsår är mer vuxet och moget.

  Jag tror att det är så Calle menar och jag håller med att jag är så trött på tjejer som måste raka sig för att kunna ha sex med lampan tänd eller som måste sminka sig för att kunna mysa med ljus på...

  Nej sluta tjejer hetsa och bara njut av beröring istället...

  SvaraRadera
 10. hår...uuääähh.
  jag tycker det är ofräscht..på mig själv. alla gör som de vill.

  sen bodde jag i ett soligt land, och att kleta med vaxremsor och peta.. nej då rök allt.

  hur kan det gå mode i könshår? är inte det liiite hysteriskt?

  SvaraRadera
 11. Ah, mitt fel. Men jag håller ändå inte med. Förstår inte 1. varför man som tjej bryr sig om andra tjejers åsikt om sitt egna kön? 2. varför människor verkar gå lös och spana in andras hår i gemensamma duschutrymmen? Trodde att folk hade nog med sig själva. Och att man inte besökte sådana duschar så ofta. Annars en ljuvlig blogg.

  SvaraRadera
 12. Håller fullständigt med dig! Trash att springa med prickig muff. Nä, fram för mer naturlig fräschör. God Jul!

  SvaraRadera
 13. Rakat är sexigt, så är det bara!

  SvaraRadera
 14. ja, för din åsikt är ju den enda som räknas, du har ju en blogg...

  respektera vad andra tycker och kom inte med påhitt om att orakat skulle vara en "trend" bara för att du tycker det är det enda rätta.

  SvaraRadera
 15. det är klart att allt går i trender, även könshår. kanske i och med att trenden för tillfället (dvs. de senaste åren) är att man ska se "naturlig" ut och därmed också ha lite mer hår på fifi.
  jag håller helt med dig calle i din krönika!
  orakat = slippa svamp! jippi för mig som tjej

  SvaraRadera
 16. Känslan får vägleda mig.

  Vad känns bäst?
  Solvarm fuktig mossa eller klappa pappas haka?

  Om "pappas haka" dessutom får röda blämmor så är valet klart.

  SvaraRadera
 17. Men herregud folk, tror knappast Calle menar att man ska va helt vildvuxen där nere...Bara någonstans mittemellan rakad och hårig. En jätteskön trend tycker jag, helrakat är faktiskt både fult, kliar, blir rödprickigt, vasst och är något som små tjejer, inte kvinnor sysslor med. Det är omoget att tro att könshår skulle va nåt ofräscht och äckligt!

  SvaraRadera
 18. Shit vilken debatt det blev! Jag är kille och rakar mig själv, dels för att jag tycker att det ser bättre ut men också för att jag själv känner mig obekväm med en stor buske. Redan under min sexdebut när jag var 14 år gammal (1998) så var tjejen rakad. Jag har alltså växt upp med detta och sen dess har jag varit med cirka 70-80 tjejer, varav 3 (!) varit orakade.

  Jag är väl medveten om att det inte är hygieniskt "ofräscht" med hår, det fyller ju sin funktion, såklart. MEN, det ser mycket finare ut enligt mig. Jag gillar dessutom känslan av att smeka och slicka en len yta, istället för att ha fullt med hår som kittlar mig i ansiktet.

  Jag tycker att det är upp till var och en, men personligen skulle jag aldrig ha en flickvän som inte är hårfri. Har heller aldrig upplevt detta som ett problem då i princip alla jag varit med har varit rakade.

  Slutpoäng: De som gillar hår = Normalt. De som inte gillar hår = Normalt. Inget av alternativen är "trashigt" eller "ute".

  SvaraRadera
 19. Detta var ju ett trevligt naturligt steg nu när du ska vara "mogen" och ska blivit pappa. Något hysteriskt behov av att skrika ut att du har blivit mer mogen, mer "rätt".

  Ja jag skrev att det känns ofräscht med hår. Jag tycker att det känns jävligt ofräscht. Äckligt utav bara helvete. Jag har inga problem med hår på andra. Men min mutta och mina ben, där skall det inte finnas hår. Usch. Hur som helst, bara för att någon säger det så behöver man inte dra den vanliga klyschan som svar om att det "faktiskt är fräschare med hår". Ja, alla vet det. Men alla kanske inte känner sig lika fräscha med hår. Vissa kanske inte vill ha det, oavsett vad du eller andra tjejer eller killar tycker. Så är det med det. Precis som att alla inte vill tatuera sina armar med korvar och fiskar. Och det är ju helt okej, eller hur? Bra, då låter vi alla ha som vi vill utan att påstå att något är "rätt" eller "fel". Skrämmande att du fick publicera den krönikan i Solo förresten... Att någon talar om vad som är "rätt eller fel" är väl det sista man vill ha i en tjejtidning.

  SvaraRadera
 20. Jag förstår din tanke Calle, att du för tjejers egna skull inte vill att de ska behöva känna att de måste raka sig för att vara sexiga. Men jag tycker att det är tråkigt att du försöker stämpla något som trashigt, för målet är väl inte att tjejer som faktiskt föredrar att raka sig (skönare sex så och så tänder man kanske på det själv) ska behöva skämmas över det? Alla tjejer är dessutom inte trendslavar.

  SvaraRadera
 21. Rakar du huvudet också då Natalie om behåring är så jävla ofräscht?

  SvaraRadera
 22. Tack! Jag har gillat dig. Sen tappade du lite. Men nu klättrade du igen. Tänk att det skulle bli med hjälp av könshår? Komiskt. Och kul.

  SvaraRadera