onsdag 8 juli 2009

Konstigt

Hemskt att låta Paris bli utsatt för det hon blev utsatt för igår.
Utan att vara insatt på något sätt - men det kan inte vara bra för
en elvaåring att få tillfälle att göra vad hon gjorde. Om det nu
är så att Michael Jackson till varje pris ville hålla sina barn
utanför - varför lät de henne tala. Hon är nu helt och hållet
offentlig. Vi kan inte förstå det konstiga och onaturliga i att ta
farväl av sin pappa inför hela världen. Men det kan inte vara bra.
Kanske inte mänsklighetens största problem just nu. Men ändå. Hon
borde inte ha fått det tillfället.

34 kommentarer:

 1. Kloka ord! Håller helt med!/ Maria

  SvaraRadera
 2. Håller helt med, men på något vis var det skönt att se någon reagera som hon gjorde i kontrast till alla aplåder och det ljubel som stänigt var... eller den man som började sitt tal med att skratta, just efter att andra just hade varit väldigt känslosamma... Konstig tillställning ändå. Fast det var mycket som var fint. Svårt att förstå att han är död. På konserten som sändes efteråt så levde han ju...

  SvaraRadera
 3. Samma tanke här.
  Det var tydligt att det var familjen som pushade fram henne. Stackars barn.

  SvaraRadera
 4. precis! han som verkligen ansträngt sig för att hålla barnen utanför. fast samtidigt kanske bra på det sättet att hans barn fick berätta för världen att han var en bra pappa (det har ju varit en del skriverier kring det..)

  SvaraRadera
 5. Håller helt med dig! Min första tanke igår var: "Va fan gör barnen på scen." När jag sedan kommer till jobbet imorse verkar det som att alla tycker att det var e superbra idé. Visst låt henne säga farväl, visst låta henne i ett pressmeddelande säga det hon vill säga. Det finns en tid och plats för allt, och inför miljoner människor igår en vecka efter hennes pappas död var bara fel och osmakligt.

  SvaraRadera
 6. Jag var också 11 när min pappa gick bort, men den närmsta tiden efter och även på begravningen kunde jag lika gärna varit 5. Alla är individuella i sin sorg men jag tror inte heller att en 11-åring är kapabel att fatta rätt beslut i den situationen. Och Michael var otroligt mån om att hålla sina barn utanför rampljuset, han ville inte att de skulle växa upp som honom.. Tragiskt om klanen jackson ska sätta klorna i barnen och exploatera dem på detta sätt.

  SvaraRadera
 7. Det var inte alls familjen som pushade fram henne. Hon viskade till Janet och sa att hon ville prata

  SvaraRadera
 8. Jag håller inte med. De är uppväxta med MJ och fullt medvetna om den bild som förmedlats i media osv. De har inte levt ett "normalt" liv från första början. Visst ceremonin måste vara svår att ta in för dem, men det var ändå deras egen pappa. Mannen de växt upp med.

  Jag såg hela begravningen och det såg ut (fast jag inte vet) som att slutet inte var planerat alls. Plötsligt sa de att Janet ville säga något, men då var det Paris som ville säga ett par ord. Jag kan förstå om det var viktigt för henne att inför alla säga de få orden, att hennes pappa var världens bästa från den dag hon föddes. I hennes ögon. Pga att hon just vet hur folk ser på honom som Wacko-Jacko. En elvaåring är inte omedveten om saker och hon hade hela sin familj runt sig.

  SvaraRadera
 9. otroligt dåligt. faktiskt. keep the kids out of it.

  SvaraRadera
 10. om du var 11 år skulle du inte själv vilja hedra din pappa om han gick bort alldeles för tidigt 50 år gammal eller? det är inte flickans fel att pappan var en av de största! ska hon inte få visa sin sorg och uppskattning för honom för att det sändes direkt? flickan gjorde vad hon kände var rätt för stunden! vem är du som ska avgöra det om det var rätt för henne eller inte?

  SvaraRadera
 11. Ja, det var en aning grotsekt att tvinga fram henne till micken. Men sen är hela jackson-släkten en hope konstiga typer, med många märkliga motiv.

  SvaraRadera
 12. Om man bortser från vad 11åringen vill, som faktiskt är ett barn och som sagt kanske inte är mogen för sådana beslut så är det TYDLIGT att MJ har velat hålla undan sina barn från omvärlden/pressen till varje pris (och så hårt bevakade som dom har varit har han gjort ett väldigt bra jobb). Att så fort han är död visa upp barnen inför hela världen tycker jag är en skymf mot MJ. Och "omringad av hela sin familj". Jo visst, men vilken lycklig familj dom har varit sen då?

  SvaraRadera
 13. EY Calle hur fan har du fått en sån snygg tjej? hur gör du?

  SvaraRadera
 14. Fast om ni som klagar hade tittat på begravningen så hade ni antagligen sett att det inte var nån som tvingade fram henne utan att de faktiskt såg ganska förvånade ut när hon gick fram till micken och ville tala.

  SvaraRadera
 15. martin. kollade du ens på det? det var ingen som tvingade fram henne.

  SvaraRadera
 16. Riktigt idiotiskt gjort mot henne, meen för livet..

  http://onceinalife.blogg.se/

  SvaraRadera
 17. Precis så tänkte jag när jag såg minnesstunden. Michael jobbade så hårt med att hålla dem undan rampljus och paparazzi och nu vet hela världen hur dem ser ut. Stackars barn.

  SvaraRadera
 18. Kan hålla med dig till viss del men hon kanske ville visa sin sorg och sin tacksamhet för sin far? Vem vet.

  tycker så synd om henne och familjen, hon är ju så liten.

  SvaraRadera
 19. det är inte direkt så att världen inte vet hur MJ's barn såg ut. De var ju med i tidningen ofta. Och som någon tidigare skrev så är det ingen som "tvingat" henne till detta. De som såg minnsstunden kunde väl se att det var Janet som skulle prata men så tog Paris över micken. Hade de nekat henne att säga ett par ord om sin pappa hade det blivit skriverier om det också.

  SvaraRadera
 20. Vet du vad? Jag tänkte precis på samma sak.. Nu kommer alla paparazzis följa efter henne nu när dem vet hur hon ser ut.. ÅH jag blir så LEDSEN för dem uttnyttjar totalt MJ död, alltså media.. Visa begravningen är en sak, men dem har headlines om honom varje dag, Det är klart för dem ska tjäna pengar.. Tråkigt tycker jag!

  SvaraRadera
 21. Håller helt och hållet med. Detta kändes tvärtemot vad Michael hade velat. Visst kanske hon ville göra det men det borde finnas människor runt omkring som kan värna om henne. Detta gav en besk eftersmak på hela minnesstunden. Bra att du tar upp det i din blogg. Hade väntat mig att fler i mediavärlden skulle göra detsamma. En himla bra blogg förresten! Det märks att du är nöjd med livet nu...

  SvaraRadera
 22. Tänk att både din och Alex blogg är så mycket bättre när ni inte är på apor längre. Du är så mycket roligare, privatare och bra.
  Kanske beror på att du mår bättre vad vet jag?

  SvaraRadera
 23. Men, det var ju precis sa det inte var Calle. Det var en 11-arings vilja att fa saga nagra ord om sin far denna sorgens dag. Det var ingen som "tvingade" fram henne. Sag du over huvudtaget cermonin? Jag tycker att hojdpunkten pa hela tillstallningen var nar hon talade. Det gjorde Michael mer mansklig- for henne var han bara varldens basta pappa. Jag tror att hon kommer se tillbaka pa den har dagen och vara tillfreds med att hon gick fram till den dar micken- helt pa eget initiativ. Det ar stort.

  SvaraRadera
 24. Jag maste tyvarr tillagga att du Calle som faktiskt har ett relativt stort medialt inflytande bor vara extra varsam innan du borjar racka ner pa valet av ett sorjande barn. Det ar ju EXAKT de har typerna av skriverier som skapade det tragiska liv Michael tvingades leva. Och nu ar du ytterligare en av dem som for vidare de mediala trakasserierna till hans barn. Sa. Jakla. Daligt.

  SvaraRadera
 25. Det blir fel hur man än gör i den här världen.

  SvaraRadera
 26. Kan ju också ha varit en chans för henne att faktiskt, for once, själv fått välja att gå ut offentligt. Visst, flickan är bara 11 år, men med såadan föräldrar hon har så har hon nog mycket er innanför pannbenet än många andra 11 åringar. Det kan nog ha varit bra för henne, om man ser in i framtiden att hon fick en chans att inför så stor publik få "uttrycka" sig om si pappa. Jag tycket det är fint. Och fast jag inte håller med dig i den här punkten, så tycker jag att du är grym Calle! Älskar din blogg!

  SvaraRadera
 27. Men herregud, var det bara jag som sag igenom den sjukt daliga actingen? Hon var totalt tillsagd av familjen att saga dessa ord; ingen 11 aring skulle saga det dar annars. Och ALLT var fake. Herregud.

  SvaraRadera
 28. Jag tror inte alls det var fake.
  Jag tror på riktigt det var viktigt för henne att få säga det där och visa att även barnen finns där och sörjer.
  Hon är 11 år och väl medveten om vad som pågår och vad folk trodde/tyckte om hennes pappa.

  Tror det kan hjälpa henne i sitt sorgearbete att veta att hon stod upp för honom inför alla.

  En otroligt stark och vacker liten tjej tycker jag.

  SvaraRadera
 29. Förstår inte...
  Varför skulle hon få men för livet av att hon förklarade att hon älskade sin pappa?

  Varför skulle hon få men av att veta att hon vid Michaels kista steg upp och visade hur mycket han betydde för henne och hur ont även barnen tagit vid sig av alla rykten.

  Hon kände sig tvungen att stiga upp och rentvå hans namn som hennes far. Berätta sin version av det hela för första gången. Att han var hennes pappa och att hon älskade honom.

  Jag tror det där var såååååå bra för henne!

  SvaraRadera
 30. Det var verkligen uppenbart att det var hon som ville gå fram och säga något, de andra var chockade och inte förberedda på att det var hon som skulle gå fram. De sa t.o.m. i micken att nu kommer Janet, men insåg snabbt att det var Paris som gick fram. Detta hade du också uppmärksammat om du sett ceremonin. (Om du, mot förmodan, såg minnesstunden och ändå tror något sånt förvånar du mig, Calle)

  SvaraRadera
 31. Jag håller inte alls med dig Calle, efter alla elaka rykten om att Michael skulle vara en dålig far, ville hon väl säga till omvärlden att han var ingen dålig far, utan den bästa.
  Jag tyckte det var starkt och bra gjort. Jag tror Michael skulle blivit stolt över att hon stod upp för honom.

  SvaraRadera
 32. Jag tror inte MJ's barn orkar ta hänsyn till att media utnyttjar deras ord och offentlighet; det var deras pappa som låg där framme och efter allt ont media har gjort hela deras familj, ville hon väl inte låta media ännu en gång hindra henne från något, i detta fall bevisa att MJ inte var något wacko, utan faktiskt deras far. De har ju också farit illa av allt ont som sagts om honom.

  SvaraRadera
 33. Varför skulle inte hon kunna ta farväl av sin egen pappa för!? Men tycker inte att de skulle haft denna ceremoni offentlig överhuvudtaget.. I så fall bara en extra till allmänheten.

  SvaraRadera