onsdag 15 juli 2009

Näthat
Johanna Toftby - hon var med i "Bonde söker fru" i höstas - har drabbats av näthatet. Läser artikeln med stort intresse. Och får en ny känsla i kroppen. Tänker på Birro och Gynning som båda gjort stor sak av att de lagt ned sina bloggar som en produkt av "näthatet".

Det kanske inte är så farligt ändå? Jag menar - visst måste det finnas större problem än att Marcus Birro och Carolina Gynning av alla människor får lite näthat?

Jag kan förstå om Johanna Toftby - hon var med i "Bonde söker fru" i höstas - tar illa upp. Men Birro och Gynning LEVER ju på att vara både älskade av vissa och hatade av vissa. Det är deras claim to fame.

Men kom igen - de tjänar massor av pengar på sitt bloggande. De är starka och har inflytande (Kanske inte genom sina bloggar, men i övrigt) och de har fina jobb och är kända och är där uppe på alla sätt. Jag säger inte att de förtjänar att få skit. Bara att det är fånigt att spela överraskad över att det finns avundsjuka.

Jag tror att både Birro och Gynning helt enkelt var trötta på att blogga, men att de ville göra en grandios avslutning. Så de blir ihågkomna som martyrer.

Näthat i all ära. Men problemet med näthat är inte att det drabbar några jävla töntiga kändisar. Problemet är när det slår mot människor som inte är med i leken. På anonyma skolbloggar och såna saker. Det är där det blir problem. För där drabbar det människor somn inte har en chans att slå tillbaka. Birro och Gynning...? De behöver bara säga "hej" så får de gråta ut på falskt sätt i landets största tidningar. För de är fan inte ledsna. Det var jackpot för dem båda att lägga ned.

29 kommentarer:

 1. Håller med!

  Skicka dom till Råsunda ska dom få känna på riktigt hat.

  SvaraRadera
 2. Var det inte "ensam mamma söker" hon var med i?

  SvaraRadera
 3. Men Gynning har ju inte lagt ner sin blogg? hon skrev då igår iaf... Marcus Birro skiter jag i, han är ju ett skämt! Såg ni honom på Allsången igår...jag tog ram skämskudden och gömde mig bakom....tönt!!

  SvaraRadera
 4. Fel att ta tag i näthatet och mobbningen mot ungdomar i skolorna istället. Vem bryr sig om en vuxen människa som bara vill ha uppmärksamhet för att hon inte syns på tv längre. Man måste ju ha lite att göra då om man bryr sig mer om en c-kändis än om det verkliga problemen. Istället för att hon ska sitta och grina i tidningen över att någon tycker hon har en ful tröja kan dom väl göra något som faktiskt betyder nått.

  http://www.freewebs.com/patchmeup

  SvaraRadera
 5. Väldigt väldigt bra inlägg.

  SvaraRadera
 6. Glamour Girl15 juli 2009 09:50

  Var ju tvungen att kolla om Gynning verkligen lagt ner. Ser inte ut så. Vad menas? Och Johanna. "Ensam mamma söker" var det. Men du bara "råkade" blanda ihop det, va? Same, same liksom. :-)

  Om näthatet annars: Vet inte. Det där ordet "näthat" alltså. Finns det verkligen? Är det inte bara ännu en populär kvällstidningsrubrik? Folk har ju kastat skit på varandra i alla tider menar jag. Diskussionen läggs ner ungefär samtidigt som spikmattorna åker in i garderoben igen. Det är min teori.

  Hoppas du har det bra annars och njuter sommar-Sverige. Hittade du något skrivställe förresten?

  SvaraRadera
 7. Alltida lika grymma inlägg, birro fjanten kan ha de! :)

  Läs gärna min blogg om, raka motsatsen till din, iaf inom kärlekens tecken http://onceinalife.blogg.se/

  SvaraRadera
 8. Gynning skulle lägga ner nån gång i slutet av juli har jag för mig. Hon har väl något slags kontrakt antar jag. För att blogga. Ha! Bra skrivet.

  SvaraRadera
 9. Hehe. Det är var visst redan sagt men jag blev nyfiken och läste artikeln och visst var den "Ensam mamma söker" och inte "Bonde söker fru" hon medverkade i. Tänka bara irritera lite ytterligare, Kram på dig Calle

  SvaraRadera
 10. Så sant så! Deras snack om näthat blir ju ganska pinsamt om man sätter det i kontrast till en fjortonåring som sitter hemma och bloggar hos mamma och pappa.

  SvaraRadera
 11. hon har med i "ensam mamma söker" ffs!

  SvaraRadera
 12. hon var med i ensam mamma söker :P

  SvaraRadera
 13. Spelar det verkligen roll om nån är kändis, ful, gul eller fjorton år? Ingen ska väl behöva utstå en massa okonstruktiv skit. Kan inte alla bara vara glada och ligga med varann?
  .
  http://pjoltas.blogg.se

  SvaraRadera
 14. Väl rutet....tycker Svarta Farans matte....

  SvaraRadera
 15. Hon var ju med i ensam mamma söker!

  SvaraRadera
 16. hahaha bonde söker fru.. du är för rolig calle!

  SvaraRadera
 17. Allt för lite uppmärksamhet

  www.outsideonline.se/blog/prenumerera/sommarerbjudande-2009/

  SvaraRadera
 18. Tänkte passa på att dela med mig av ett klassiskt Internet-citat:

  "Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded"

  SvaraRadera
 19. Jag vill ju inte verka påläst, men trots att man inte har sett smörjan så har det varit nästintill oundvikligt att ha läst här och där att Toftby var med i "Ensam mamma söker" och inte någon Bondeprogram.

  SvaraRadera
 20. Fake! Ändå jävligt vasst.

  SvaraRadera
 21. För mig som vuxit upp på intetnet är dethär inget nytt utan något man lärt sig att leva med. Jag älskar att alla kan säga vad dom vill. Vill man inte ha skit så får man se till att göra sig anonym och sluta gnälla. Välkommen till internet, gillar du det inte kan du dra för vi vill fan inte ha dig här. Detta gäller småflickor som fortfarande går i skolan likväl som vidriga kändisar.

  TITS OR GTFO

  SvaraRadera
 22. Calle, du börjar verkligen att bli vuxen nu! Det är modigt att försvara dessa som råkar ut för näthatet som inte kan gråta ut i kvällspressen (även om dessa inte heller förtjänar att bli utsatta för trakasserier men de får mer sympati).
  Du har blivit den lilla bloggarens försvarare. Det är stort, Calle! Och bra.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 23. calle är som småbloggarnas zeus, känner jag nu.

  SvaraRadera
 24. Kan inte hålla med mer. Hård men rättvis, det är vad du är. Mår nästan illa när Birro sitter och gnäller samtidigt som någon osäker tjej får elaka kommentarer och mobbas på lunarstorm.

  SvaraRadera
 25. Förstår din poäng men just denna Toftby är ju förövrigt känd för att mediahora sig mer än både birro och gynning tillsammans, men förstår poängen

  SvaraRadera
 26. Sant. Tycker iofs inte att man ska behöva ta skit bara för att man är känd. Men tyvärr blir det ju så. Alla har åsikter om kändisar, sen är ju bara vissa så jävla dumma och säger sina idiotiska åsikter till dom, genom en blogg, fegt som fan.

  Men ja, det är ju jävligt mycket värre för en anonym person som inte tjänar ett piss på det..

  SvaraRadera
 27. Gynning sas upp.

  SvaraRadera
 28. Själva poängen är ju att bloggar som skriver på ett visst sätt sätter en norm för vad som är OK att skriva på nätet. Om en av Sveriges största blogg som dessutom följs av många människor i lättpåverkad ålder har en hård ton så legitimeras denna hårda ton.

  SvaraRadera