onsdag 1 juli 2009

Ni avgör

Igår hade stjärnskottet Dasha sin första dag på jobbet som praktikant eller assistent eller vad man ska kalla det. Det var väl trevligt. Så fick jag veta att hon inte hört talas om varken John McEnroe eller Jan Stenbeck. "Asså - ja e skitåli på namn" sa hon.

Och jag vet inte jag... Är det så att man inte vet det nuförtiden?

Vet ni?

48 kommentarer:

 1. Herregud. Blir orolig när jag läser detta. Trodde alla visste. Suck.

  SvaraRadera
 2. Hon vet nog en bra massa namn som inte du kan =)

  SvaraRadera
 3. Eftersom konsten att komma ihag namn (och allt annat givetvis) ar en form av intelligens sa sgaer hon ju egentligen: "Asså - ja e skitdum i huvudet!"

  SvaraRadera
 4. Jorå, sånt vet man, jag e själv 16 och dem sär kunde jag nog sätta när jag var 13, va är det för standard på dem ni anställer?!
  P.S. Jag letar jobb!

  SvaraRadera
 5. Jo, man kan dem. Visste vem McEnroe var vid tolv års ålder.

  SvaraRadera
 6. Nej jag är 28 och jag har ingen aning om vilka det är. Hon verkar fantastisk den där Dasha.

  SvaraRadera
 7. Spela roll, hon är vacker.

  SvaraRadera
 8. Den första har jag ingen aning om vem det är, men Jan Stenbeck har jag koll på. Och jag är arton år. Och pluggar media. Därför tvekar jag på att andra som är arton och INTE pluggat media vet.

  SvaraRadera
 9. Jo, det skall man faktiskt kunna... (är 26)

  SvaraRadera
 10. Jag vet och är 25. Om man borde veta eller inte beror väl lite på vilka intressen man har. Gillar man inte sport kanske man inte lägger McEnroe på minnet till exempel. Nu har ju jag gjort det ändå.. men ja. Ni fattar.

  SvaraRadera
 11. måste bli foten... ridå.

  SvaraRadera
 12. Vet du vilka Gunnar Engelau och Margaret Smith Court är? De ligger ungefär lika långst bak i tiden för dig som McEnroe och Stenbeck för henne? Det är väl inget att spela Allan över att du minns en tennisspelare som du själv sett spela eller en företagsledare som skapade de flesta av sina rubriker när du var mellan 10 och 25 och hon vr mellan 0 och 15.

  Kan du namnet på någon VD eller orförande för något av Sveriges fem största företag? (Förutom H&M)

  SvaraRadera
 13. Bra skrivet av Peter här ovan. Vad är problemet med folk som ska hålla på och spela Allan och reagera mot nån inte vet en viss grej med att omedelbart dumförklara personen i fråga? Jo det säger att ni själva har en jävligt dålig självkänsla. Jag menar hur svårt kan det vara att förklara på ett lugnt och trevligt sätt för nån som inte förstår? Skärp er!

  SvaraRadera
 14. Man vet INTE vilka det är. Jag har inte den blekaste....

  SvaraRadera
 15. Jag är 21 och har säkert kunnat sätta båda sen jag var 13 skulle jag tro..Men hon verkar debil.

  SvaraRadera
 16. Nej men du, det tillhör allmänbildningen att kunna de två namnen..

  SvaraRadera
 17. Isa, du är ute och vevar som satan. Jag hatar dig.

  SvaraRadera
 18. o hon jobbar med media... kan gå illa.
  man vill ju jobba med unga genier inte ägg.

  SvaraRadera
 19. 80-talister vet inte något nåt. // Dunis

  SvaraRadera
 20. Jag vet inte vilka det är!

  SvaraRadera
 21. Jag vet inte heller. Men hon praktiserar väl ändå för att LÄRA SIG? Annars hade hon väl redan haft en anställning?

  SvaraRadera
 22. Behövs sådan allmänbildning för att jobba med er? Nej, jag tänkte väl det.

  SvaraRadera
 23. haha, vem fan vet inte vem john mcenroe är? jag är 86a o hon är väl tamejfan äldre?

  SvaraRadera
 24. John McEnroe är väl en intresse fråga, men jag tycker att man borde veta ändå.
  Jan Stenbeck ALLA i hela Sverige veta vem det är. Jag tror inte det finns en enda Svensk som använder någonting som han skapade eller var med och skapade!

  SvaraRadera
 25. Säg vilka de är till henne och hon lär sig istället för att du ska bli upprörd.

  Sen så har vissa människor svårare för namn och lägger istället ansikten på minnet, det kallas fotografiskt minne

  SvaraRadera
 26. Peter :

  Jag kan tyvärr inte något VD namn på svenska storföretag idag.
  Men på dina två namn så var Gunnar Engellau VD på Volvo en gång i tiden, minns dock inte under vilka år och Margaret Smith Court var en grym(!!) Australiensisk tennisspelare.

  SvaraRadera
 27. Är 23 själv, McEnroe har jag självklart koll på, den andra snubben hade jag ingen aning om däremot...

  SvaraRadera
 28. Det är tjejerna det är fel på. Någonstans runt slutet av 80-talet gick det snett för det sämre könet. De vet ingenting om historia eller saker som alla BÖR veta. Det enda de gör, flickstackarna, är att läsa Kissies blogg och må dåligt. Johan Palm-generationen kommer sänka Sverige. Jag skulle aldrig anställa en tjej efter mina observationer. Hata på flickor men jag har rätt.

  SvaraRadera
 29. Jag är 16 och kan det, så hon borde kunna det. Men mcenroe var antagligen innan hennes tid och då är det inte så självklart om man inte tycker om tennis. Däremot borde man veta vem stenbeck är.

  SvaraRadera
 30. det är väl skitsamma om man tycker om tennis eller inte, han var visserligen bra på tennis men han var ju känd för lite andra grejjer.

  SvaraRadera
 31. Svar Anonyma flickhataren: Du har fel. För jag har alltid rätt. Och jag säger att du är en liten bitterfitta. Det är vad du är. En sån där som inte förlorat din oskuld än, för det är ingen flicka som någonsin ens velat titta åt ditt håll. Då blir man sån som dig. Ledsen. Men döljer det med hat mot det könet du egentligen älskar. Tack för mig.

  SvaraRadera
 32. Sparka sopan, vanlig allmänbildning är väl det minsta man kan begära

  SvaraRadera
 33. Ja folk, man är dum i huvudet om man inte vet det.

  SvaraRadera
 34. "Svar till Anti-Anonyma flickhataren: Du kunde ha rätt om det inte vore så att du har fel. Jag har en underbar flickvän sen många år tillbaka. Dock stoppar det inte mig från att fnissa åt hennes fel som hon gör hahaha oj oj oj. Knappast en slump att världen har styrts av män genom alla 1000-tals år.

  SvaraRadera
 35. Du bör skynda dig, visa henne dörren och tacka för den tid som varit.

  SvaraRadera
 36. Vadfan, ni gjorde väl samma test med Amanda när hon började, va? Är det ert inträdesprov, för att se om någon kommer vara rolig att driva med.

  SvaraRadera
 37. Jag vet det. Men jag är smart. Vissa är dumma.

  SvaraRadera
 38. Svar till anonym flickhatare: Jag om man kallar en uppblåsbar Barbara för sin underbara flickvän så visst. Förstår i.o.fs. att du tycker hon är underbar. För ni ligger väl på ungefär samma intelligenskvot, ni två. Ledsen, men jag har faktiskt rätt. Igen.

  SvaraRadera
 39. Det är så. Vi vet inte.

  SvaraRadera
 40. ingen. jävla. aning.

  SvaraRadera
 41. Har absolut ingen aning om vilka dom är, men man kan ju googla som tur är...

  SvaraRadera
 42. Det är väl en sak att inte vara bra på namn, men om man beskrev dem för henne skulle det klicka då? Knappast va... Slår vad om att hon kan uppge namnet på alla som förekommer ofta på stureplansbilder. Lägger man för mycket energi på att skvallra, komponera outfits och dricka rosé eller vad det nu är människan är "bra" på så missar man annat. Som elementär allmänbildning.

  SvaraRadera
 43. Gulligt av mediatjejen att tro att vi andra artonåringar inte hade litteratur på schemat. Och se på fan, jag vet vilka båda männen är, och jag gick inte media. Det hör till allmänbildningen. Det är där vi skiljer möss från människor. så att säga.

  SvaraRadera
 44. McEnroe kan man ju tycka e ett namn man bör känna till men för den icke sport intresserade är detta kanske inte så självklart. Men enligt mig borde alla helt klart veta. Jan Stenbeck visste ja själv först inte riktigt men kom och tänka på Stenbeck familjen som ju är viktig inom den svenska finansvärlden och hade ju rätt men mest på tur men e ju också 17 och han e död så känns ju inte sådär jätte aktuell.

  SvaraRadera
 45. Jag har ingen aning

  SvaraRadera