lördag 4 juli 2009

Mitt dygn i bilder


Anitha tog med sig en flaska champagne till torpet. Krug 1996. I korthet kan man säga att det är en av förra seklets absolut bästa årgångar. Den drack jag, hon, Nicke och Ninni igår kväll när barnen lagt sig. Och blev alla alldeles stumma av hänförelse. Typiskt, va, att dyra saker är godare än billiga. Det är ju så ganska ofta.


Så idag åkte vi till Kärnåsen. Jag och Nicke skulle inviga Klar Hälja - en evenemangsvecka som äger rum varje år och som pappa var med och startade för 40 år sen. Där fanns kor. Anitha matade dem. Jag fotade henne i smyg. Hon sa "äsch" när hon upptäckte vad jag höll på med.


Här är jag alldeles innan invigningstalet. Jag var nervös. Åt betablockerare som jag fått av Anitha. Drack hysteriska mängder med sockerdricka. Visst ser jag lite ut som Maximus Decimus i Gladiator just när han har sett fågeln flyga och plötsligt blir mycket allvarlig när han inser att ett viktigt slag är nära. Anitha är min fågel. Invigningen är mitt slag.


Här står jag och Nicke och inviger. Det blev bra. Vi skojade lite och blev lite allvarliga. Jag började gråta där framme när jag skulle prata lite om pappa och Kärnåsen och alla minnen. Men det var det nog ingen som märkte.Efteråt var jag så glad och kär och lycklig. Åt våfflor med Anitha och såvar vi så kära och jag duttade lite grädde på hennes näsa och hon sa "Åh du din...!"Så hon hämnades med att kittla mig med ett grässtrå så där förargligt och jag skrattade och hon skrattade och vi gnabbades så där som man gör.Så mäklade jag fred och plockade en bukett räppling, eller vad det är. Och Anitha sa "Naaaaw...!" och pussade mig och så nojsade vi.


Så lämnade vi Kärnåsen och började åka mot Anithas landställe. På vägen stannade vi och badade nakna nånstans strax innan Filipstad.


Sen klädde vi på oss och åkte vidare. I bilen fick jag veta att Charlie fötts exakt när vi badade.


När vi var framme på hennes landställe som ligger lite, lite norr om Nora dukade vi fram lite vin och smör och bröd som vi köpt på Kärnåsen. Det där smöret är det bästa jag ätit. Hemkärnat. Svinsalt. Enbart grädde och salt. Och vinet var mycket bra det också. Och brödet var också det gott.


Sen promenerade vi ned till bryggan och stjälpte i oss det sista av vinet. Vi skålade för Alex och Amandas dotter som föddes idag.


Och nu sitter jag här och är lite tipsy och skriver de här raderna och lyssnar på "Jag vill tacka livet" med Arja och allt känns så bra och jag nu tar vi en skål till för världens nyaste Schulman. Charlie. Det blir en artist av henne.

26 kommentarer:

 1. Varför finns det en sådan starkt ingrodd förtjusan av kvinnor från närkeslätten hos den före detta 1000apor redaktionen?

  (jag själv är född i Örebro och kan väll till viss del förstå varför ni väljer de vackra kvinnorna)

  Mvh. Max.

  SvaraRadera
 2. Grattis Calle till brorsbarnet Charlie. /Karin

  SvaraRadera
 3. charlie är det bästa namnet som finns på en flicka! helt grymt. alla charlie's är skitcoola. seriöst, har du någonsin träffat en charlie du inte har gillat, liksom? alla gillar charlies.

  SvaraRadera
 4. grattis!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 5. Grattis farbror Calle :)

  Måste säga...sexig mage du har!

  SvaraRadera
 6. Din blick på den sjunde bilden Calle...den säger allt. Den säger KÄRLEK. Underbart!

  SvaraRadera
 7. MM, i Filipstad är vattnet varmt just nu...eller varmt lagomt bra för svalka i värmen.

  SvaraRadera
 8. fan vad fin du är calle. och antha med. fantastiskt!

  SvaraRadera
 9. anitha menade jag givetvis!

  SvaraRadera
 10. Min första kommentar på din blogg får bli den mest genuina kommentaren jag någonsin skrivit:

  Jag älskar att du är så lycklig. Kort och gott, jag älskar att du är så jävla lycklig. Önskar dig och dina älskade all lycka.

  /Mängi

  SvaraRadera
 11. Grattis Alex o Amanda!

  SvaraRadera
 12. Som någon tidigare skrev, tycker dina inlägg när du är lycklig är så jäkla bra! Hon Anitha och du får vara tillsammans för evigt, så jag kan bli glad av att läsa dina inlägg!

  SvaraRadera
 13. Jag blir glad över din bilder och vilken vacker Anitha du har vid din sida!

  SvaraRadera
 14. Skönt att se att du också är lycklig, och underbart att lilla Charlie kom ut till slut!! =) Vilket häftigt namn till en flicka förresten!!

  SvaraRadera
 15. Putti-putti-PUTTI, era små-tokar, där! Grattis till lill-Schulman!

  Ann

  SvaraRadera
 16. Underbart inlägg. Låter som en perfekt dag! Lär Charlie allt du kan nu!;D

  SvaraRadera
 17. haha, ja kukbilden var romantisk!

  SvaraRadera
 18. ni passar så sjukt bra ihop!

  SvaraRadera
 19. men Calle, det var ju ingen Krug 1996 på bilden? det var en standard Krug!

  SvaraRadera
 20. Jag håller med anonym...Det är ju en standard...eller är det en magnumflaska? de kan ju se lite annorlunda ut? har några stycken 96or hemma själv, de har lila etikett :)

  SvaraRadera
 21. :) jag har några 95or hemma. det var så jag kom på honom :) årgångs-krugerna har inte den där ljusa etiketten...

  SvaraRadera
 22. Vet du, Antiha är så fruktansvärt vacker.

  Joanna/ Ordfylleri.blogg.se

  SvaraRadera
 23. carl-gusteff7 juli 2009 14:45

  hoppas inte det är din snabel som avtecknar sig genom jeansen på bilden där du har bar über!?

  SvaraRadera
 24. skönt att du har rå-bånge när du skriver att charlie precis fötts. läser alex de lär du aldrig få bli ensam med henne.

  SvaraRadera