måndag 15 november 2010

Folk avråder

Jag och Anitha håller på att sondera terrängen för att köpa en hund. Det är väldigt intressant. Jag vet inte varför, men folk älskar att avråda en från att köpa hund. "Vet du hur mycket tid det tar...?" och "Kommer du verkligen orka gå ut med den klockan sju en regnig morgon?" Folk missar inte en chans att säga åt en att tänka om. "Det är faktiskt ett stort ansvar."

Blir så satans trött på det där. På människor som avråder. För det handlar inte om omtanke. Det handlar bara om att de vill verka mer insatta. Kunnigare. Mer lärda. It´s my life! Jag har haft hund hela min barndom och den här hunden kommer jag ha med mig på jobet varje dag. Så lägg av!

Jag har alla möjligheter att bli en bra husse. Och OM det nu är så att jag inte orkar så är det väl bara att släppa ut hunden i frihet i nån härligt lummig skog?

Närå. Blir det så att vi skaffar oss en hund kommer jag ALDRIG släppa den. Det här är rasen vi är inne på. Rätt så jävla skön va?

29 kommentarer:

  1. Underbart Calle! Har själv nyss skaffat valp och det är skitjobbigt och tar all tid men det är värt det. Jag funderade faktiskt på en petit brabancon men det blev en pudel till slut. Så kan det gå. Lycka till med hundköpet, vi ses i skogen!

    Stina

    SvaraRadera
  2. Go for it!!! Gravid i v 38 och har hund sedan 8 v tillbaka. En väldans massa ståhej kring vårat hundköp från omgivningens förståsigpåare. Blev en boxer. Kanontrevlig familjehund. Vi ångrar oss inte en sekund, skulle isf vara varför i helvete vi inte tog detta beslut tidigare. Det blir vad du och Anitha väljer att göra det till. Jobbigt eller enkelt, bara att välja sida. Lycka till!

    SvaraRadera
  3. ser ut som en jävligt skön hund!

    SvaraRadera
  4. Helt rätt Calle!

    Jag har en hund sedan 8 år tillbaka och det är inga problem. Hon är med mig på jobbet och går inte upp innan mig. När det är jobbdagar måste jag lyfta upp henne ur korgen för att hon är så slö och på helgerna sover hon tills 12 om det är så.

    Det behöver inte vara svårare än vad man gör det. Det handlar om vanor. Om du går upp klockan sju för att gå ut med hunden så vänjer den sig med det och om du går upp vid nio för att gå ut med den så vänjer den sig med det också. Då får du bara se till att släppa ut den innan ni går och lägger er, men va fan, det vet du ju allt om redan.

    SvaraRadera
  5. Äsh folk ska lägga i sig i så mycket hela tiden. Go for it, du vet väl bäst själv om du klarar av en hund eller inte, right ;) är det en mops, eller en blandras? Kram

    SvaraRadera
  6. Självklart ska ni skaffa hund! Livet blir roligare med en hund i familjen. En kompis har två stycken sådana som du visar på bilden. Jättemysiga hundar. Själv föll jag för den ståtliga och allergivänliga pudeln och har inte ångrat mig en sekund. Många la sig i även när jag skulle skaffa hund men jag hade en i bekantskapskretsen som var ivrig påhejare. Lycka till!!

    SvaraRadera
  7. Har en 4-årig staffemix hane som heter Rumble och jag ångrar INTE en sekund!

    Mitt tips om ni nu skall ha barn är att skaffa en tik för de är bättre med barn än hanar som kan bli lite revir sura med barn men jag önskar er all lycka i era valp tankar!!!

    SvaraRadera
  8. Gullig hund! Är Anita gravid?

    SvaraRadera
  9. HAHA. Det där är ingen hund. Så sjukt blåst. HAHA.

    SvaraRadera
  10. Fattar inte det här när folk säger att hunden ska ut så himla tidigt. De sover ju tills man själv stiger upp. Varesig det är vid 7 eller 10. Snarare så som någon skrev ovan att de är för trötta för att stiga upp allt för tidigt.

    SvaraRadera
  11. Ta en dvärgschnauzer! (till dvärg-Calle) Samma sköna format så man kan lyfta och ha den med överallt, men sååå mycket mer hund som tål att traska kort eller långt, nyfikna, familjära, älskar oftast barn, har härlig karaktär och ser sköna ut! Har aldrig haft hund innan men ångrar inte en sekund! Berikar mitt liv i alla fall! Finns inget bättre efter lång dag, komma hem och mötas av helt villkorslös kärlek, då blir man glad i hjärtat!

    SvaraRadera
  12. Klart ni ska köpa hund! Go for it!

    SvaraRadera
  13. Kör bara kör! Jag är också jävligt trött på alla förståsigpåare. Jag undrar om de någonsin haft hund -egentligen? Nej det är ju fantastiskt med hund. Och grattis till graviditeten!

    SvaraRadera
  14. Hej!

    Strunta i vad folk säger!
    Vi har en schäfer sedan snart två år tillbaka. Hon är avelstik så hon är inte riktigt vår men så gott som... :-)
    Själv väntar jag barn nu i december och givetvis har folk påpekad både innan vi skaffade hund och nu när jag är gravid att det aldrig kommer gå!
    Men det gör det ju såklart...Hunden blir ju en del av familjen och visst det är mycket jobb men vovven är med och springer med sambon, gör spårövningar med oss osv.
    Klart ni ska ha hund om ni vill! /Jenny

    SvaraRadera
  15. Gör som du vill men lova att plocka upp skiten efter jycken. När hunden bajar är det DU som bajar. Gör gärna någon sorts kampanj om det här du som har en röst som hörs. Mycket bajs nu, och det är extra förrädiskt när det är fullt med brunda löv överallt.

    SvaraRadera
  16. det ser ut som en blandning av dig och anita. mycket roligt.

    SvaraRadera
  17. KÖP JAPANESE CHIN! ser likadan ut som den på bilden fast söt/fulare och helt jävla underbara mot barn, min sitter i fönstret eller ligger i sängen 90% av sin vakna tid. för övrigt hur jävla jobbigt är det att gå ut med en hund :S ? jävla soffpotatisar som säger så...

    grattis till bebben också för övrigt !!!

    SvaraRadera
  18. Välj en tik bara. Lugnare, mer tillgiven och är inte lika energisk på morgonen om man är morgontrött.

    SvaraRadera
  19. Hund är bäst! Måste slå ett slag för pudel (som man stylar som ett lamm eller en lagotto) - Kul, skön och pigg hund!

    SvaraRadera
  20. Grattis till valet av hund. En liten hund som ni kan ta med er på era resor om ni vill det.
    Tik eller hane spelar ingen roll det är hur man uppfostrar dom. Camilla

    SvaraRadera
  21. Hej, när jag läste ditt inlägg tänkte jag tipsa om hunden som min familj har. Den är verkligen perfekt. Därför blev jag lite paff när det sedan dök en bild på den rasen. Enligt mig är ni inne på helt rätt spår. Så social och snäll hund!

    SvaraRadera
  22. Dvärgschnauzer, har själv 6 st, 4 svarta 2 svart/silver.En otroligt härlig o robust liten hund.Kan ni ha med er överallt oxå. Lycka till o tveka inte ni kommer aldrig att ångra er. Kram.

    SvaraRadera
  23. Snälla raraste, kan du Calle eller någon annan skriva namnet på denhär rasen? Har sett en massa ev den rasen lately och är sjukt nyfiken då jag själv skall skaffa hund nu och just håller på att sålla fram potentiella raser. Sjukt söt ju, och som en annan skrev i kommentarerna verkar de utifrån det lilla jag sett av dessa hundar på avstånd sociala och goa. Rasens namn tack! Vore svinsnällt. Tackars.

    SvaraRadera
  24. Haha, nevermind, hittade rasnamnet genom att googla "hund med apansikte"... Svinsöta.

    SvaraRadera
  25. Fin vovve! Överlägset charmigast i min mening är ändå mopsar.

    SvaraRadera
  26. När jag såg att ni skulle köpa en hund ville jag tipsa om en sådan ras som min syster har, vad roligt att det var just en sådan ras som ni har tänkt er. Det är helt underbara hundar, hur goa som helst! Lycka till!

    SvaraRadera
  27. haha fyfan va göllig!

    SvaraRadera
  28. måste tipsa om ras, bostonterrier!! en vän för livet! inte för liten men inte heller för stor. men de snarkar en del.men det tror jag rasen ni funderar på gör med;)

    SvaraRadera
  29. Har faktiskt aldrig mött på ett par med barn på väg som inte funderat på att skaffa katt eller hund. Blir man automatiskt JÄTTESUGEN på husdjur några månader innan man fullkomligt kommer att skita i just husdjurshelvetet? Har själv två hundar som jag älskar och avgudar mer än allt annat. Väntar fan med barn tills de dör. Kan bara inte tänka mig ett scenario med barnvagn och bortskämda hundar. Vilket bök deluxe. Klokt att vänta, men skaffa för all del hund när bebistiden är förbi. Det är underbart att växa upp med djur! :D

    SvaraRadera