måndag 26 oktober 2009

Ikväll


Bra dag ändå! Sitter och har det fint. Till slut. Har druckit två öl. Och är sugen på en liten en till. Red Stripe. "The taste of Jamaica" står det på den. Ja. Så får det bli.

Tittar på Roast och på matbordet vi har målat idag och tittar på Anitha, som just har somnat så fint här bredvid mig. Och fylls av så snälla tankar. Vet ni. Just nu känns det som att ingen i hela världen kan göra något mot mig som jag inte skulle förlåta. Jag förlåter allt.

Pratade med Anitha om just det idag. Att förlåta i stort. Jag berättade hur ledsen jag var för Saddam när han blev avrättad. Hur ont det gjorde i mig. Jag ville att han skulle bli förlåten. Vad han än hade gjort. Och Ceausescu. Minns ni honom? Han sköts tillsammans med sin fru på ett slaskigt torg i Rumänien. Hade jag fått bestämma hade han fått löpa. Kanske tur att jag inte bestämmer.

Or maybe it´s just the beer talking...

Men så tittar jag på Magnus Betnér i Roast och hur han skojar om Sofia Erikssons barn. Och känner att han skulle passa bättre på det där torget i Rumänien.

19 kommentarer:

 1. Jag minns Ceausescu och hur mycket jag grät över honom och hans fru. Jag tyckte det var vidrigt att se hur de satt i rättssalen och klamrade sig fast vid varandra innan de leddes ut och pepprades.
  Mina föräldrar försökte förklara att han varit "dum" och i efterhand har mamma hävdat att jag nog var den enda som sörjde honom. Nu vet jag att vi var två.

  SvaraRadera
 2. Eller hur. Såg också Roast och Magnus Betnérs "skämt". Var det roligt? Näh. Tyckte Sofia det var roligt? Definitivt inte. Tror dock han insåg det själv. När han gått ner från podiet var det liksom som om han slog ner blicken en sekund. Som om han skämdes. Jag förstår honom.

  Roast är bland det sämsta jag sett på svensk TV. Har inte skrattat en enda gång. Inte ens dragit på mungipan.

  SvaraRadera
 3. ceausescu var en fruktansvärd man

  SvaraRadera
 4. Betnér är kung annars, synd att han gick med på att göra Roast, tror han ångrar det en hel del.

  SvaraRadera
 5. Calle, umgås du inte längre med style by mats mats? Jag hoppas han mår bra.
  Mvh
  Maria

  SvaraRadera
 6. Betner är outstanding ;)
  Men du är ganska bra du att underhålla du med Calle!

  http://www.castropia.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Ryktena säger att du ska bli far så det är bara att gratulera. och sen såg jag att du skrivit om svinis. jag har haft den och kan ärligt säga att den är inte att leka med. var sjuk i över 3 veckor och du önskar bara att du ska dö när du väl somnat in.den gör så jävla ont överallt och du blir så svag i kroppen. det tar lika lång tid att återhämta sig efter sjukdomen kroppen är helt slut.plus att du får massa skit efteråt jag har tex fått lite svaj på balansen så jag vinglar till emellanåt.så säg inte den är fejk. då kanske gud straffar dig ha ha mvh jimmy

  SvaraRadera
 8. Calle, fy fan vad du gör mig lycklig. Upptäckte precis att gamla hederliga Schulmania var tillbaka på sitt moderskepp, på blogspot.
  Förr läste jag många bloggar. Jag bloggade själv, till och med. Men din blogg var den bästa. Jag läste den varje timme, jag gottade mig i bilderna du lade upp på kvällens hemsläp som låg i din loftsäng.
  Men något hände. Jag gifte mig. Inte på riktigt, men jag gav i alla fall upp mina bittra engångsligg och skaffade ett seriöst förhållande. Inget dåligt med det, men jag slutade läsa mina favoritbloggar.
  Jag kolade in då och då på er Schulman-sida. Hette den inte Schulmania? Sen ibland på 1000 apor. Men det var inte samma sak.
  Nu hittade jag hit igen. Och jag är så lycklig att jag spricker. Du är fantastisk!
  Jag ville bara säga det.

  PS. Och jag hatar verkligen Magnus Betnér. Han är så förfärligt töntig i sina skitnödiga försök att vara "hård och bitter".

  SvaraRadera
 9. Håller med dig Calle. Betnér var fan inte rolig. Visst, man kan skämta om allt men gärna med finess.

  SvaraRadera
 10. Cal Jon Sculman, allt stämer så himmla bra i vad du skriver för de mästa!! Sjukt!!!! =))))
  Komer altid läsa blogg o sont där. Kep upp the god work!

  SvaraRadera
 11. jag tittade precis på avrättningen av Ceausescu. vidrigt. hur frun skriker att hon inte vill bli bunden och han är livrädd och förskrämd.

  SvaraRadera
 12. Red Stripe är en så sjukt äcklig öl, tror det är därför de alltid är med och sponsrar på tveksamma releasefester av all de slag - hur skulle de annars bli av med skiten!?

  Och vad det gäller Roast... Overkligt dåligt är nog det mest passande jag kan komma på.

  http://frumsk.blogg.se

  SvaraRadera
 13. Har också läst lite att du ska bli pappa, GRATTIS om det stämmer! :D

  SvaraRadera
 14. Ceausescu och hans frul Jag grät mig till sömns den natten dom blev avrättade. Starka minnen- namnen, haten, de gråa nyanserna på TV.
  Jag var liten men det var bland de första gångerna jag var tvungen att brottas med vuxna känslor, allt var inte bara det man såg, livet var inte alltid rättvist och hat kunde se olika ut. Ångesten i deras ögon satte spår trots att man visste att dom orsakat olidligt mycket smärta hos folk. Alla deras offer kom i skymundan på något sätt och glömdes bort och det man kommer ihår är avrättningen på torget i Rumäninen.
  Konstigt.

  SvaraRadera
 15. De skulle skickat dom till Göteborg!
  =)
  .
  http://pjoltas.blogg.se

  SvaraRadera
 16. näää nu ska vi inte vara sånna inte. inte önska livet ur nån.

  SvaraRadera
 17. Jag trodde jag var den enda som tyckte synd om Saddam Hussein där han står strax innan han blir avrättad. Han såg eländig ut. Å andra sidan hade han gjort en massa eländiga saker, men ändå.

  SvaraRadera
 18. Red Stripe känns lite sommar 2009..

  SvaraRadera
 19. Jag är tyvärr för ung för Ceausescu (jag föddes 1989), men nu ska jag sätta mig och läsa på om det där. Fick man alltså se det på tv? :o

  SvaraRadera