fredag 30 oktober 2009

PREMIÄR FÖR SCHULMAN SHOW!

Här är första programmet. Vi har en del att ändra på, såklart. Men visst är det trevligt? Kom gärna med synpunkter.

62 kommentarer:

 1. Tycker det här känns otroligt muggigt och framför allt dassigt. Hela idén med Schulman-show känns väldigt tråkig, Alex är ju faktiskt ingen programledarkaraktär.

  Nä usch, det här känns varken modernt eller intressant, such a shame.

  SvaraRadera
 2. Det var baske mig ett tråkigt program! Kan tyvärr inte vara mer konstruktiv än så, orkade bara kolla några minuter. Började surfa annat i en annan flik och sen glömde jag bort att jag tittade på ditt program.
  Tror att det hände ungefär när det var någon som började prata om tråkiga nöjesnyheter.

  Nu försöker jag inte vara fräckt elak, detta är min 100% ärliga synpunkt!

  (och ert matbord är pretto)

  SvaraRadera
 3. Alex känns framkrystad. Ingen programledarstil ö.h.t. Han ställer en fråga från manus, och följer inte den över huvud taget utan går på nästa sak i manus.

  Är dock för Schulmansk att jag vill se! :(

  SvaraRadera
 4. Usch ta bort han Viktor Barth-Kron, vilken jävla jobbig röst.

  SvaraRadera
 5. Förvånansvärt trevligt tycker jag. Ni har nåt på gång helt enkelt.

  SvaraRadera
 6. roligt! okrystat! lagom långt!

  SvaraRadera
 7. Helt j-vla härligt. Värme och humor med senaste nöjesspektakelnyheter. Kunde inte gjorts bättre. På riktigt.

  /majja

  SvaraRadera
 8. Okej Calle, här skall du få en honest opinion:
  - Programformen är helt okej. Lagom långt, lagom lättsamt och lagom trevligt.
  - Studion är alldeles för muggig. Jag vet att vi snackar lågbudget här och ni vill säkert att det skall kännas intimt och opretto, men lär av Fan Tv hur man gör snygga studios utan pengar. Det estetiska spelar roll för hur man tar till sig budskapet.
  - Alex är mycket bättre som bisittare än som programledare. Han är för stiff när han skall vara ciceron - mycket starkare som kul och spännande kommentator.
  - Största problemet i programmet är dock bisittarna. Hon tjejen och han norrlänningen. Vet inte varför de är med, eller vad de har gjort för att komma med, men de är varken tillräckligt skarpa, roliga eller sköna för att tillföra något till formatet. Detta är det som stjälper programmet tyvärr, och som gjorde att jag började spola fram och tillbaka för att hitta något jag gillade. De funkar inte alls - och jag tvivlar på att jag kommer att titta igen så länge de är med i programmet. Varför inte sätta dig själv som bisittare istället?

  Hoppas på bättring.

  /KALLE

  SvaraRadera
 9. Bänkade mig framför datorn och slog på det. stängde av när carolina gynning kom. då hade jag upptäckt att;

  Alex inte har det som krävs. Han vill sitta där och vara skön lite Filip och Fredrik, som när han berättar om Kent-killens alkoholvanor tex men han framstår bara som en dryg mupp till skillnad från när filip och fredrik gör liknande utspel. Lite "Vem fan är Alex Schulman?". Annars känns han väldigt platt som programledare.

  Rutten produktion, jag kan acceptera att ni inte fick mycket pengar men det här ser seriöst som ett verk av en grupp medie-gymnasister. Ful vinjett också, men den verkar vara standard för era produktioner. "funky music och lite funky text".

  "Vem fan är Ann Söderlund?"

  Som sagt stängde jag av när Gynning gjorde entré då förstod jag att det här inte alls är ett nöjesprogram utan ett program för att visa upp erat kändiskompisgäng. I nästa avsnitt är väl Josefin Sundström med... Och sen Petter osv. Nä det blir inge mer Schulmanshow. Håll er till bloggandet, det är faktiskt det som ni gör bäst.

  Plus för att Markus Larsson är med, jag började googla på Markus Larsson och Rolling Stones och så snabbt försvann intresset från programmet...

  Men jag gillar er Schulmans ändå, tycker bara att ni fungerar absolut bäst i skriven form.

  SvaraRadera
 10. Det var för tråkigt. Orkade inte ens kolla klart på programmet. Dels så händer det ingenting, och så drog ingen skämt och ingen var rolig. Bli lite skönare, skönare stil osv.
  Hoppas på bättring!

  SvaraRadera
 11. Det va okej liksom.

  SvaraRadera
 12. Det här var helt underbart. Alex är kanon, avslappnad och rolig. Fortsätt så här!

  SvaraRadera
 13. fimpa ann och musikkillen och in med calle schulman istället!

  en liveblogg med bröderna schulman..

  SvaraRadera
 14. Ett jättebra och trevligt program!

  SvaraRadera
 15. Det var roligt ibland och Alex skötte sig bra som programledare. Bra panel också. Härligt att ni tar upp det där med Katrin, hur faan kan man säga att någon är en fitta i tv?! Det är ju sjukt. Härligt första program men det kanske finns lite att slipa på ändå. (Lägg till en liten snus reklam i slutet) :D

  SvaraRadera
 16. skitbra! skön stämning i panelen, inte så spänt. det här kan inte bli annat än bra, peppar på fortsättningen!

  SvaraRadera
 17. Du ljuger ju AManda! det var ju aspänt i studion. Alex var ju stel och det var ett ganska dåligt program. Alex är ingen bra programledare. Han pratar så hackit och det känns lite krystat.

  SvaraRadera
 18. Carolina Gynning räddade hela programmet från total kollaps. Det finns potential dock...

  SvaraRadera
 19. Man får känslan av att ni själva inte tycker det är roligt. Loosen up och fram med lite mer humor samt vassa kommentarer hit och dit så ska det nog bli bra detta..

  SvaraRadera
 20. Tycker att det var bra, lite av en oslipad diamant. Men du sa ju det själv, ni har mycket att jobba på men när ni gör det så tror jag det här kommer att bli grymt. Tyckte speciellt Markus Larsson var skön!

  SvaraRadera
 21. Jag tyckte att det kändes stelt, tråkigt och "gömma sig bakom en kudde-jobbigt" i början så jag stängde av. Sedan läste jag kommentarerna och såg att ni pratat om Katrin. Då var jag inte sen att klicka på play igen,och blev till viss del positivt överraskad.

  Jag tyckte att stelheten släppte eftersom, dock kändes det som att de i panelen inte tog det hela på allvar och kanske till och med skämdes lite över att vara med.

  SvaraRadera
 22. Till skillnad från många andra tyckte jag det var rätt underhållande. Skulle dock vilja ha med dig i programmet. Inte bakom kameran.

  SvaraRadera
 23. Komigen nu då, det var ju awsome!

  SvaraRadera
 24. Tyckte verkligen att länken med Sofi Fahrman var riktigt usel. Och pinsamt att Alex höll kvar henne tills hon gick.

  Annars gillade jag faktiskt programmet. Viktor Barth-Kron gav grova pluspoäng under mötet i början, älskade Alex kommentarer och svettning.

  SvaraRadera
 25. Jag tycker nog också att det största problemet var att panelen/gästerna verkade skämmas lite för att vara med.. Kändes konstigt på vissa ställen.

  Men annars tycker jag det var helt okej ! Ganska skön stämning faktiskt.
  Men skippa sådant som "bråket" mellan Gynning och alex ex-fru.
  Helt ointressant.

  Byt ut den fruktansvärda studion och Jobba lite mer på manus så blir det kanon :D

  SvaraRadera
 26. Sjukt underhållande! Bra jobbat.

  SvaraRadera
 27. Ska vara helt ärlig. Jag har följt allt som både du och Alex gjort inom webb-tv...

  Jag trodde att det här skulle bli något nytt och orginellt men helt automatiskt kommer jag på mig med att flera gånger börja hålla på med annat, surfa på annat, fippla med mobilen och kolla hur mycket av videon som är kvar...o.sv.

  Gästerna va okända och tråkiga, dessutom står jag inte ut med Carolina Gynning. Alex kändes obekväm och för mycket "Fredrik och Filip" wannabee, och studion med inredning, det va katastrof.

  Jag förstår att ni tycker det är kul med just TV men ni gör er så otroligt mycket bättre i skrift och det blir faktiskt inte bra när ni gör webb-tv, blir inte kul. Blir inget nytt.

  Hur länge har inte Alex kört med den där arroganta otrevliga attityden i "att vara alex schulman" nu t.ex. Man vet exakt va som komma skall.

  Jag blev ärligt mycket besviken för jag hade väntat mig mer.

  SvaraRadera
 28. Jag tycker det var URBRA, särskilt för att vara första avsnittet. Alex är en briliant programledare och det känns mycket avslappnat och inte alls bajsnödigt och manusstyrt som det annars brukar vara när det gäller talkshows. Jag längtar redan till nästa avsnitt! BRA JOBBAT! 3vlig helg, kram Sofia

  SvaraRadera
 29. motionographer30 oktober 2009 15:43

  Stängde av efter ett par minuter, helt enkelt inget jag var intresserad av, kändes låg budget och väldigt stelt. Som grafiker tycker jag att vinjetten känns lite hobby nivå och konceptet har några år på nacken, musiken är dessutom odräglig.

  SvaraRadera
 30. Sätt brorsan på programledarrollen ( Calle )

  SvaraRadera
 31. Varför är inte du programledare?

  SvaraRadera
 32. För att tala klarspråk: Det sög kuk.

  SvaraRadera
 33. Riktigt jävla B, tyvärr.

  SvaraRadera
 34. Jag tycker att det var ett skönt program, det sa mig kanske inte så mycket. Men det var ändå skönt, och lättsamt.
  Sen är Ann Söderlund sjuuuukt snygg också! Och det gör ju inte saken sämre.

  SvaraRadera
 35. Jag tycker det var ett mysigt program. Det känns lite tidig ZTV och det är positivt. Då kan det hända grejer.

  Minus för alla puffar om att "Snart: Alex säger bla"
  Det känns som att ni inte riktigt tror på programmet själva och desperat försöker hålla kvar tittarna.

  Men jag tror det kan bli nåt!

  SvaraRadera
 36. Alex kallar Idol för ett berg av skit. Han hatar Jihde. Jag kollar inte på idol, men om man nu kan jämföra dessa två program så framstår Idol som ett högkvalitativt underhållningsprogram medans erat ser ut som något som gjorts av ett gäng 9:onde klassare. Jihde är ju som Jay Leno i jämförelse med Alex Schtelman. B-kändisar hela bunten, ful jävla vinjett, "Alltid aktuella kändisar" jo tack, bara era polare som håller varandra om ryggen. Kul för dom som gillar det. Jag kommer bara hålla mig till bloggen.

  SvaraRadera
 37. Blev lite forvanad, Alex har ju ratt mycket mediavana och det kandes lite som roliga timmen. Men det gar sakert ordna, eller sa ar det den kanslan ni/han ar ute efter, man vet ju aldrig. :)

  SvaraRadera
 38. mycket bra premiaravsnitt.. skont avslappnad stamning.. det ar klart ganget blir mer bekvama efter ett tag. javligt onodigt att folker dissar programmet redan i detta skede. mycket trevligt fredagsunderhallning sa har til hosten/vintern. Bra jobbat ser fram emot fortsatta avsnitt!

  SvaraRadera
 39. Ska titta snart, först Idol bara.

  SvaraRadera
 40. jag har följt både alex och calle och deras bloggar och apor och allt annat i hundra år känns det som och det här är det bästa! ett eget format faktiskt - nytt och roligt för mig och alla som älskar "skvaller", jag kallar det omvärldsbevakning. alla ni andra här som jämför med andra programledare och håller på, ni är bara så himla avundsjuka. sätt igång själva istället och bygg ert eget varumärke och gör nåt liknande som alex och calle gör. det kan ni inte, haha.

  SvaraRadera
 41. Fixa en till kamera som kan zooma in ansikten lite närmare. :). Alldeles för B just nu.

  SvaraRadera
 42. Den manliga bisittaren fungerar inte alls i ett tv-format. Annars bättre än vad jag väntat mig. Men som sagt, bort med ena bisittaren, han är alldeles för stel. Gör om gör rätt.

  SvaraRadera
 43. Tycker ni ska skippa "dokumentär alex schulman" delen. Den funkar inte lika bra i Schulmanshow, det blev lite stelt efter den. Gör något på riktigt fast roligt

  SvaraRadera
 44. Väldigt trevligt program måste jag säga, stämningen var relaxad och det var mycket underhållande. Can´t wait till programm nr 2!

  SvaraRadera
 45. Bra panel.
  Panelen borde sitta i en soffa för att ge en gemensam känsla och åtskilja alex mer. Alex var bra, förutom i början då ni tryckte ner showen genom att låtsas att ni inte brydde er och inte hade förberett er. Gav mig känslan att ni inte tyckte att det var värt er tid och då kände jag mig dum för att jag slösade min tid på att kolla.
  Sofi verkade väldigt korkad men jag skrattade gott åt det.
  Gynning borde sitta lite mer vänd mot kameran (detta skulle lösa sig med en soffa, en bright färgad modern soffa som ger kontrast mot alex fåtölj skulle vara passande). Annars var bilderna, bordet, tidningarna, tygerna jätte bra, gav en trevlig känsla. Tack kan bara tänka mig att det blir bättre och bättre!

  SvaraRadera
 46. Ann Söderlund är den som är mest naturlig i TV, Alex är inget givet programledarämne utan snarare en bisittare. Markus borde plockas bort, det är en blek osäker norrlänning som är utmärkt i skrift - men inte duger live. Lite som Erik Niva i Laul Calling, utmärkt skribent men värdelös i TV.

  SvaraRadera
 47. Jävlar vilka motsatta åsikter. Ena halvan hävdar att det var för stelt och oproffsigt - andra halvan säger att det var avslappnat, skönt och underhållande.


  Jag håller med om det sistnämnda!

  SvaraRadera
 48. Hade inga förväntningar, och råkade bara se det av en slump.. jag tyckte det va riktigt trevligt! Va snackar folk om, trodde de att detta var årets storsatsning? Kul grej!

  SvaraRadera
 49. Det roligaste var när Markus Larsson och ibland Carolina Gynning skrattade åt Sofi Fahrman. Rätt okej show i övrigt, men som så många andra redan påpekat var det ganska lamt. Jag tror att den konstruktiva kritiken och lite nya, roligare idéer kan ta er framåt och resultera i ett bättre program.

  Ann Söderlund är lite härlig, Alex borde loosen up och studion - studion! - måste ni fixa till. Bara för att det är ont om pengar måste det inte synas, precis som att man kan handla på Myrorna och fortfarande få en snygg outfit. Get it?

  Men jag gillar dig, Calle, och jag tror att du kommer att klara det här så småningom.

  SvaraRadera
 50. Alex är strålande.

  SvaraRadera
 51. precis sånt jag vill se. Att tv inte fattat det förrän nu.
  Du verkar va en reko kille, men lite mer uppdate? Want more of you ;) typ...

  SvaraRadera
 52. I början var det lite segt men jag tyckte det kom igång och blev ganska trevligt faktiskt! Har alltid tyckt att ni Schulmans är roligare i skrift än på tv men förvånades över att det var rätt skoj. Det där lilla inslaget om mötet däremot var värdelöst, slopa genast.

  SvaraRadera
 53. Vad jag gillar med Filip och Fredrik är att de, trots oerhörda framgångar, fortfarande har en förmåga att framstå som två helt vanliga medelklasskillar. Det vill säga; snillrikt uttryckta gemensamma referenser, minnen och upplevelser som bidrar till identifikation, tröst och fortsatt intresse. Tror det där är viktigt, att man liksom upplever sig vara "på samma lag". Men är en 18-årig kille från typ Kristianstad intresserad av en beef mellan Katrin Z och Carolina G? Alltså på riktigt? Det känns lite verklighetsfrånvänt och cyniskt.

  SvaraRadera
 54. Känns som de TV-program vi gjorde på Medieprogrammet -95 med skillnaden att vi hade snyggare studio. Det finns ingen USP. Ann och Markus tillför absolut ingenting. Inga intressanta konversationer. Vilken är målgruppen? Och vad kan ni ge den för att göra programmet unikt?

  Varför gör ni ett TV-program?

  SvaraRadera
 55. Gynning är underbar. hoppas ni fortsätter ha intressanta gäster. och att ni aldrig bjuder in katrin.

  SvaraRadera
 56. Det föll platt. Grymt tråkigt. Alex framstår som en översittare som har självskrivit sig rätten att döma all media med en ond ton. Produktionen i sig ser ut som något barnen kan göra i källaren.

  SvaraRadera
 57. synpunkt: alex verkar fett nojjig. sitter och håller på med händerna värre en härenstam. säg till honom att skärpa sig

  SvaraRadera
 58. åh jag vet att jag inte borde skriva det här för jag kommer låta som en gammal gumma. Men STRYK draperierna, jag satt som en besatt och stirrade på skrynklorna, precis som man kan haka upp sig på om någon har en fläck eller något på tänderna. Bara onödig grej för tittarna att lägga energi på, så stryk. Annars tycker jag det var mysigt, men skippa allt som inte var i studion eller gör det bättre!

  SvaraRadera
 59. Jag tyckte att det har potential! Men det som störde mig var när det blev svartvitt i bilden, det var ingen höjdare alls och visst känns produktionen lite B men den har potential och det var ett klart godkänt premiäravsnitt. Trodde Markus Larsson skulle vara världens torrboll men han var ju riktigt skön.. ska bli kul och se var det leder :).

  SvaraRadera
 60. Men herregud vad alla ska klaga, jag tyckte att det var riktigt kul att titta på, bra mycket bättre än vad jag hade trott och än jag vågat hoppas på. Alex gör ett bra jobb och jag älskar panelen, just för att jag är så jävla trött på människor som inte vågar säga vad dom tycker rakt ut och det tyckte jag gjordes här. Bra jobbat!

  SvaraRadera