onsdag 7 oktober 2009

Tanke bara


En grej till från min senaste flygning. Blir arg bara jag tänker på det. Och känner att jag inte riktigt kan släppa det. Ni vet när man står och väntar på att få gå ombord på planet så säger de ibland i högtalaren: "Alla som sitter på raderna 20 och bakåt är välkomna att boarda planet". Det är ju vettigt att de gör så. Så stockar det sig inte på rad tre.

Men så har vi idioter som han på bilden här. Som tror att det där meddelandet inte gäller honom. Som tror att han står över allt sånt där. Som tror att det är helt lugnt att gå på i alla fall och orsaka stockning.

Brukar gilla civil olydnad. Men det där är inte civil olydnad. Det är bara civil dumihuvudet-skap.

De säger så där i högtalarna av en anledning. På samma sätt som idioter som kör för fort på vägarna. Det finns en anledning till hastighetsbegränsningarna. De är inte till för att jävlas med oss.

Hur jävla svårt kan det vara att göra som man blir tillsagd?

27 kommentarer:

 1. Haha. Brukar faktiskt dö lite inombords när folk gör sådär. Man tappar tron på mänskligheten.

  SvaraRadera
 2. hahah, AJ mitt hjärta. hur? hur kan han? stackars lilla gubbe.

  SvaraRadera
 3. "Hur jävla svårt kan det vara att göra som man blir tillsagd?"

  Tack.
  Bara TACK.
  Jag spenderade gårdagskvällen (och tamefan, kvällen innan också) med att predika exakt den meningen till 10-åringen som har fått för sig att bl a middagstiden inte gäller honom.

  Jag: Kom hem vid sex-tiden.
  Han: Nja... vi får se. Kanske.

  SvaraRadera
 4. Det ar ratt komiskt hur folk har sa javla brattom att komma pa planet - det star anda stilla tills alla kommit pa sa det gar inte snabbare for att man tranger sig fore. Idioter.
  Don't even get me started om hur folk knapper upp skerhetsbaltena och staller sig upp innan man star stilla ocksa - bara for att sen fa koa i fem minuter bara for att ga av och sen vanta i en kvart pa sin vaska (om man har en). Aaah idioter!!!

  SvaraRadera
 5. Calle, MÅNGA får sin plats när dom swipar sitt kort, och då vet man inte vilken plats man har förrän man passerat gaten. Ska man be att få gå ut igen och ställa sig i kön då? Det hade verkligen snabbat upp boardingen..

  Dessutom är hela idén med att folk på raderna i boskaps-klass ska gå på först idiotisk. Det borde istället vara "alla som sitter på fönsterplats går på först, följt av alla som sitter på mittensäte. Sist går ni som sitter på gång-plats på"..

  SvaraRadera
 6. jag håller med dig om idioten på planet.. men hastighetsbegränsningarna..? kom igen

  SvaraRadera
 7. Men hallå du "Feskekôrka", vad tänker du med? Klart man inte kan göra så med fönsterplats osv, när du fått barn förstår du nog det. Eller du kanske tycker att en treåring ska gå på själv bara för att denne har fönsterplats? Jag är 17 år och har inte barn, men jag kan tänka för det.

  SvaraRadera
 8. Ja du Anonym. Det har du ju rätt i, att jag inte tänkte på det! Barnen!

  Idiot. Självklart får man gå på när fan man vill, ta med en hel skolklass om du så önskar. Min poäng var ju att det logistiska upplägget med att folk som sitter längst bak ska gå på först är idiotiskt.

  SvaraRadera
 9. I tillägg, jag seatar alltid mig själv innan flighten och vet således var jag sitter. Oavsett vilken plats jag har så boardar jag dock så sent som möjligt för jag hatar att stå i kö.

  SvaraRadera
 10. För att människan är ett vilddjur som egentligen inte kan leva civiliserat.

  SvaraRadera
 11. haha har själv varit med om det och var nästan tvungen att säga åt gubben!

  SvaraRadera
 12. Att köra för fort är inte samma sak. Det är ofta berättigat. Tycker jag.

  SvaraRadera
 13. Jag brukar hålla med dig om det mesta Calle, men inte i detta fall. Jag förstår inte varför han ska gå ombord för alla andra då i alla fall jag vill spendera så lite tid som möjligt på flygplanet. Men jag skulle aldrig bli irriterad över hans beteende, jag gillar civil olydnad och det som gör mig gladast är att se andra överspända människors irritation över mitt beteende. Jag kör också för fort, utan att göra någon grej av det, då jag anser mig besitta förmågan att göra det utan att vara någon fara för övrig trafikanter.

  Slappna av, försök att inte vara så överspänd!

  SvaraRadera
 14. Jag har ett tips Calle. Nästa gång tar du med dig gubbens väska som han har lagt på hyllan och tar med dig längst bak. Det är också civil olydnad. Då får han känna på hur det är att vänta i gången...

  SvaraRadera
 15. Calle och ni andra, har ni tänkt på följande? Om ingen har en sittplats utan platserna fylls på med start från sista bänkraden skulle boardingen sannolikt ske betydligt snabbare!

  SvaraRadera
 16. Jisses, vilket i-landsproblem det här var. Haha! Vi vanliga dödliga flyger inte så ofta att man ens kommer ihåg att det är ett problem med när man går på och grejer. Men men.

  SvaraRadera
 17. Och alla som ska skynda sig att köa vid gaten när de säger att planet ska boardas.. jag går alltid på sist, flyget väntar ju tills alla är ombord

  SvaraRadera
 18. Du får väl göra livet surt för gubben då under flighten. Använd fantasin så ska det nog gå. Exemplet tidigare med att möblera om hans bagage var riktigt bra.

  SvaraRadera
 19. Det brukar ju ofta vara så att passagerare med hög valör på sitt frequent flyer medlemskap får boarda när dom vill. Gubben kanske har en miljon poäng på sitt bonuskort. Så funkar det i alla fall på de flesta bolag här i USA.

  Feskekôrka har förresten fel i sin teori att fönster-mitt-gång skulle vara snabbast. Mesta stoppet blir det ju när någon står i gången för att lägga upp väskan, syftet med att boarda bakifrån och fram är att "proppen" inte ska uppstå fram i planet.

  SvaraRadera
 20. han kanska var döv? :)

  SvaraRadera
 21. calle.. nu retar du bara upp dig.

  SvaraRadera
 22. Å andra sidan brukar de som sitter i första- och businessklass få gå på först, och det brukar oftast vara på typ rad 3, iaf är det så på de långflygningar jag varit med på.. Men sen finns det ju idioter överallt, det ska man inte sticka under stol med.

  SvaraRadera
 23. Gudlkort = företräde vid boarding

  SvaraRadera
 24. Jag jobbar som flygvärdinna och det stör mig så mycket att jag brukar släcka ner hela kabinen så det blir kolsvart just i det ögobnblicket om jag ser någon resa sig (det är ju lätt dimmat ljus vid landning) min kollega ringde till cockpit en gång och fick dem att tvärbromsa hehehehehe så lär de sig! kram ami

  SvaraRadera
 25. Jag stör mig oxå mycket på osmidiga folk som inte kan vara med och hjälpa till på det smidiga system som tänkts ut. Även om det så är i mataffären eller på ett transportmedel. I matbutikerna brukar ju folk gärna ställa kundvagnar mitt i gångkorsningar eller på andra propp-iga ställen. På bussar får folk för sig att de ska stå i mitten av bussen trots att det finns plats ända bak i bussen vilket leder till att det blir jättetrångt mellan ingång och mitten osv. Och det värsta av allt....folk som åkt rulltrappa och står helt stilla precis när de kommit upp så att alla bakomvarande trillar in i den stillastående idioten.

  SvaraRadera