fredag 9 oktober 2009

Mammas pojkar


Såg ni "Mammas pojkar" igår? Jag såg det. Och jag vet inte hur TV4 tänker numera. De verkar ha mycket pengar att göra av med hur som helst. Men "Mammas pojkar" måste nog ses som ett riktigt bottennapp på många nivåer.

Det där greppet med så stor vulgaritet som möjligt - är inte det ganska mycket förra året? Det blir liksom Katrin när hon var på sitt jävligaste humör oavbrutet i en timme. Är vi inte ganska trötta på att förfasa oss över de där människorna?

Det är ju en sak att visa vanliga svenskar i inte alltför smickrande situationer. Men i "Mammas pojkar" slår det åt helvete fel. För det är inte vanliga svenskar. Och de försöker dessutom hela tiden leverera. De tänker själva att det blir "bra teve". Och det blir inte äkta då.

Och när man har så lite koll att man överhuvudtaget släpper igenom intervjun med Bobby och hans mamma som var så TOTALT fejkad undrar jag vad fan man tänker på TV4 eller på produktionsbolaget. Då är ju all charm borta. Då är det inte äkta någonstans. Då är allt värde borta. Då är det inte ens fascinerande längre. Då är det ingenting.

Min syn på framtiden är äkthet. I allt. Hela tiden. Är det inte äkta kan det slängas. Ska man skildra människor ska man skildra äkta människor som inte tänker vad som är "bra teve".

TV4s stora problem den här hösten är att man tror sig göra saker som "går hem i stugorna". Jag vet hur ofta de slänger sig med det uttrycket. Och jag avskyr det. Det känns lurendrejigt och föraktfullt mot oss tittare. "Går hem i stugorna". Jag känner äckel inför det uttrycket. När man uttrycker sig så ska man sluta jobba med teve.

Vi som tittar är inte en fårskock som nödvändigtvis måste lapa i oss den skit som serveras. Och jag älskar det faktum att vi har makten. Den kanal som inte ser sig själva som mer värda än tittaren kommer vinna alla krig. Och visst fan är den kanalen TV3 just nu?

13 kommentarer:

 1. Jag håller helt med faktiskt. Att tv4 ser ner på sina "knasbollar" till tittare genomsyras även i nyhetsmorgon och liknande program. Det är svårt att sätta ordet på det men man känner det i ryggmärgen.

  Såg bara mammas pojkar i en kvart men jag var tvungen att ställa av, för hur mycket vinklad, riggad och uppgjorda scener man sett hittills så tog detta de till en helt ny nivå. Det gick inte att se helt enkelt

  SvaraRadera
 2. Känner att hon liknar någon, men kan inte sätta fingret på vem riktigt.

  http://2.bp.blogspot.com/_q4Z2IcWvPl0/Ss1ompqQznI/AAAAAAAAB9o/HBF3bO_dBMQ/s1600-h/570460299.jpg

  SvaraRadera
 3. Haha. Ja. De har ju mörkt hår båda två.

  SvaraRadera
 4. förstår ur du menar, men jag håller inte med. tror detta kommer få väldigt många tittare! folk älskar sånt här, har alltid gjort.

  SvaraRadera
 5. Så sant, så sant. Det är bara till att se på de senaste "folkliga" TV4 har producerat.

  Btw, de där intervjuerna, kaos. Och för att inte tala om den där bruden med arsberger som springer omkring och skriker, ge offret en egen talkshow, där hon kan simma omkring med likasinnade offer.

  SvaraRadera
 6. klockrent skrivet! jag tror att tv4 har blivit för stora och har utmed vägen tappat bort sin målgrupp. Det verkar som att dom tror att dom kan sända vilken skit som helst, folk kommer ändå att titta. tv3 är verkligen på frammarsch efter ett par år av katastrof

  SvaraRadera
 7. tv4 håller på att gå en långsam nöjesdöd till mötes. Sporten, nyheterna håller låg klass. Nöjesprogramen är patetiska och filmerna har 1 timmes avbrott. Varför har dom så många tittare?!

  SvaraRadera
 8. Trodde aldrig jag skulle skriva det med TV3 är faktiskt den kanal som håller stilen. Säsong 2 av Stockholm-Arlanda, Lyxfällan och Sveriges fulaste hem är ett av guldkornen i min TV-kväll.

  SvaraRadera
 9. japp, 3an e riktigt bra just nu. fast 5an kommer in me nåra godingar ibland.

  SvaraRadera
 10. Alltså, du menar TV3 som sänder det "äkta" hollywoodfruar? Är det samma TV3 som sänds i Hammarby som i Vasastan?!

  Inte är TV3 mer äkta!

  SvaraRadera
 11. Dessutom har TV4 fått för sig att LOST inte har några tittare och förtjänar att sändas mitt i natten, när det egentligen är ett av få kvalitetsprogram de bjuder på.

  SvaraRadera
 12. Mamman. som gav sin son ansiktsbehandling... UÄK, STÖN.

  SvaraRadera
 13. Jag är en 18årig brutta, får precis komma ut på krogen och borde tydligen tycka att detta program är bra... Jag trodde det skulle bli ett lite små gulligt program som bonde söker fru ung.. men icke!

  fy fan vad pinsamt! håller med om att det känns som man tittar på kanal 5 eller kanal 3!

  SvaraRadera