tisdag 6 oktober 2009

Nog nu

De håller på att bygga här i Hammarby Sjöstad. Och det är ju bra. Men jag HATAR att de kör igång innan halv åtta. Varför gör det? Varför börjar de ens jobba innan nio? Vad är anledningen? Finns det någon anledning?

Den här traditionen att byggjobbare börjar jobba halv åtta - är det inte helt enkelt dags att ta bort den? Eller är de som de säger - de riktiga arbetarnas hämnd mot kontorsråttorna?Ber förresten om ursäkt för bröstvårtan. Den var i bild omotiverat länge.

20 kommentarer:

 1. 07,30 är ju ganska sent :) de brukar väl vara igång 06,30 åtminstone. Kan bero på att de vill gå hem kl 16.

  SvaraRadera
 2. Har du kvar klippet ifrån katrin och alexs "giftemål". När du öppnar fönstret på slottet och roppar "Ja det är vi" till några på rundvandring?

  Det klippet är hysteriskt roligt!

  // En trogen läsare!

  SvaraRadera
 3. Nu är det väl iof bara i Sthlm en byggarbetare börjar jobba 07,30. Samma med kontorsråttorna där uppe som inte börjar förrän 09,00. Lever i en egen liten bubbla, jobbar halva tiden mot vad resten av befolkningen gör och skyller på trafiken..OJ, det var tydligen kö när jag åkte till jobbet i morse så jag blev en timme sen, jag är såååå överraskad..Nötter!

  SvaraRadera
 4. "- 80-talister tror att man arbetar 9-17."

  hycklare.

  SvaraRadera
 5. Calle Balle. Därför att folk normalt börjar jobba vid 7-8 på morgonen. Däremot blir man ju oxtokig på helgerna om någon väsnas före kl 11.

  SvaraRadera
 6. 07:30 ??? Vafan, jag har sett byggjobbare bryta för lunch vid den tiden! Med lättöl, 3 portioner pasta o hela biten...

  SvaraRadera
 7. Kvart i 6 börjar vi jobba, och att störa kontorshororna är A och O

  SvaraRadera
 8. De svenska arbetstiderna är helt sjuka. I resten av Europa garvar de läppen av sig när de hör att våra hantverkare börjar jobba klockan kvart över sex, och att alla kontorsråttor sitter på kneget redan vid 8-tiden. Vilket jävla liv - tur att man är egenföretagare och kan styra sin tid...

  SvaraRadera
 9. när vill du att vi ska börja jobba då calle??
  Ponera att vi börjar jobba runt 10, då betyder det ju att vi kommer sluta arbetsdagen runt kl. 19. Passar det dig? det vore ju dumt av oss byggarbetare att göra klart våra arbeten så att folk kan bo i sina fina lägenheter. Gud vad dum jag är. Hur tänkte jag där? Jag ber om ursäkt.

  SvaraRadera
 10. Oj så underbart! Ska köra på den nästa gång de sätter igång här nere i gurra.

  SvaraRadera
 11. Till "en trogen läsare".

  Det klippet finns på på alex gamla blogg. Såg det för några dagar sen och ja, det är riktigt roligt! :)

  SvaraRadera
 12. Filmen du söker finns på alex gamla blogg, inlägget från den 31:a Juli 2007 :)

  SvaraRadera
 13. Bara dom inte kommer och borrar i dig. Gick ju åt helvete när du skrev om dom där djrugårdsjävlarna. :(

  SvaraRadera
 14. HAHAHAH mera sånt här Calle :D Det är sånt här vi läsare vill ha mera utav i din blogg!

  SvaraRadera
 15. Men, Calle. Halv åtta är ju JÄTTESENT. Men har hört genom rykten att man inte börjar jobba före klockan 9 i Stockholm. Låter ju helt sjukt, men det kanske är sant? Är det verkligen sant? :S

  SvaraRadera
 16. var hittar man alex gamla blogg då?
  //f

  SvaraRadera
 17. Haha gött Calle! Så ska de tas, ja fattar inte folk som accepterar att börja jobba så tidigt. Skulle jag aldrig jag göra. Länge leve sovmorgon och sena kvällar!

  SvaraRadera
 18. Åh, det här tänker jag också varje gång det börjar slamra utanför mitt hus. Men det som tar priset är när det ska byggas om vintern. Istället för att helt enkelt invänta dagsljus så drar de dit en masa jävla lampor istället. Stora monster som skulle kunna lysa upp en hel fotbollsplan. Allt för att kunna sätta igång där runt 07:00. Och så får de dessutom äran att blända en på kuppen. Trevligt beteende. Mycket trevligt.

  Kalla mig gärna snobbig. Gör gärna det. Men hantverkare. Näh.

  SvaraRadera
 19. Ojojoj. Öfre medelklassens oförmåga att greppa hur saker och ting fungerar är häpnadsväckande.

  Jag hoppas innerligen att både Calle och Glamour Girl är ironiska..

  SvaraRadera