tisdag 6 oktober 2009

Svar från A Non Smoking Generation!

A Non Smoking Generation har äntligen fått upp huvudet ur sanden. Deras officiella svar på min kampanj "Sluta röka- börja snusa" är som följer:

"han är väldigt pro snus på sin blogg schulmania... börjar anan att han har en dold agenda - eller är det så att han går någons annans ärende? han tycker snus är en så vädlgit bra produkt. å refererar hela tiden till sena egna erfarenheter och möte med andra. ett sluta röka verktyg är hans melodie. (visst finns det en uns av lite sanning i det, men...) han tycker att vårt sätt att förhålla oss till tobak är så fel. ständigt missar han vårt syfte. att inte barn och ungdomar ska börja."

Nu undrar jag vad de sysslar med där borta på Non Smoking Generation. Röker de ned sig fullständigt? För jag kan inte tänka mig att en nykter person skriver en sån text.

Det är dags att dra ned brallorna på den där organisationen nu. Det är lätt att tro att de jobbar ideellt, men så är inte fallet. De tar nämligen ganska bra betalt för att komma ut i skolorna och föreläsa. Alltså - riktigt bra betalt. Då handlar det inte längre om att arbeta för en god sak. A Non Smoking Generation har det som affärsidé. Viktigast av allt är:

Non Smoking Generation bidrar till att fler ungdomar håller sig till rökning.

21 kommentarer:

 1. Är det ett skämt eller? kan de inte ens stava korrekt? Herregud!

  SvaraRadera
 2. Du borde söka support från någon organisation som vill få folk att sluta röka. "A Non Smoking Generation" jobbar för att barn/ungdomar inte ska börja alls med tobak. Det är ett annat mål och en stor anledning till att de inte kommer att lobba för varken snus eller andra avhjälpningsmedel. Det skulle skada deras sak då budskapet skulle bli "Det är ingen fara att börja röka, använd bara X sedan så kan du sluta när du vill." En stor del av deras grej är ju just att det är så svårt att sluta, så det är bättre att inte börja alls.

  SvaraRadera
 3. Är du dum ? Håller med inlägget ovan, de jobbar ju för att man inte ska börja alls.

  Det är både vidrigt och underklass att snusa !

  SvaraRadera
 4. Bäst för dig att du inte får betalt av snusföretag som vissa andra bloggare.

  Får du det har du fan inte ett uns moral i hela kroppen.

  SvaraRadera
 5. Men Calle, det är ju klart att dom inte ska progapagera för ett annat beroende? Släpp det där nu.

  SvaraRadera
 6. Calle - skärp till dig nu för fan. För det första - varifrån kommer ovanstående citat? Du hänvisar inte till någon källa, och det verkar onekligen taget från en högstadieelev med stavningsproblem. Knappast ett officiellt Non Smoking Generation brev.

  För det andra - Non Smoking Generation verkar inte för att folk skall sluta röka. De verkar för att folk inte skall börja.

  Calle, du är en smart kille - men ditt snuspropagerande är faktiskt riktigt pinsamt. Non Smoking Generation gör ett jävla bra jobb, så tagga ner nu. Du är HELT ute och cyklar!!!

  SvaraRadera
 7. Du borde läsa på lite om snus och dess effekter på hälsan.(Framförallt nikotinets) Är själv rökare, och skulle sluta om jag kunde, och kommer göra det tids nog. Men att sluta röka med hjälp av snus, är väl ungefär som att sluta dricka sprit med hjälp av öl. Snusning må vara bättre än rökning, men det är långt ifrån bra.

  SvaraRadera
 8. Som sagt: det skulle vara riktigt, riktigt smutsigt om det är som de misstänker att du har spons av något snusföretag. I så fall skulle du ha slagit prostitutionsrekord.

  Om du är osponsrad tycker jag såhär: det är väl bra att du vill att man ska sluta röka, men ändå konstigt att du dissar NSG. Hur det än är så är de ju rätt ute - det bästa är att sluta med hela den sunkiga nikotinskiten.

  SvaraRadera
 9. Haha, lite roligt att du försöker få alla på din sida genom att dumförklara A Non Smoking Generation. Ja, vi fattar att snus är bättre än cigaretter, men du verkar ändå ha missuppfattat hela grejen, som de som skrivit tidigare har förklarat.

  SvaraRadera
 10. Vad har Calle Schulman missuppfattat?
  Vad är hela grejen?
  Att missgynna vanan eller effekterna?
  För NSG tar inte ställning i den frågan.
  Kanske ska vi börja sälja haschkakor?
  Det är mindre farligt än cigaretter och snus samtidigt, men oj... olagligt!

  SLUTA RÖKA BÖRJA SNUSA.

  Calle - rikta din vrede mot den här primitiva betingelsen genom förstående människor av samma kaliber. !!!!

  SvaraRadera
 11. http://www.nonsmoking.se/main.asp?categoryID=1141&msgID=134 De har korrigerat vissa stavfel nu men det där med versal efter punkt verkar de inte ha sett än.

  SvaraRadera
 12. Oavsett formuleringen i citatet Calle - du är ju helt ute och cyklar. Det är ju självklart att de inte vill att barn skall röka, deras mål är ju att ingen ska börja med någon form av tobak, därav skolbesöken.

  Citat från deras hemsida (under fliken "om oss"):
  "A Non Smoking Generation jobbar ständigt för att ungdomar aldrig ska börja använda tobak. Det gör vi bland annat genom att besöka skolor, utbilda politiker och skolpersonal, stötta föräldrar och bilda opinion genom att driva kampanjer och delta i debatter."

  Hur hade du tänkt att de som organisation skall överleva om de inte får några inkomster? Självklart måste de ta betalt någonstans.

  SvaraRadera
 13. Alltså, att Calle är i säng med snusindustrin är väl inget nytt. Redan på 1000apor körde de ju stora kampanjer för Onico...

  SvaraRadera
 14. det är bra calle, aså om man möter en rökar på en buss eller nått vill man ju bara spy. Medans om man möter en snusare kan man helt oberörd sitta kvar. Så fortsätt med ditt braiga jobb:D

  SvaraRadera
 15. Hahaha (Linda Rosing-skrattet), vad är det för jävla människa som skrivit ovanstående kommentarer?

  SvaraRadera
 16. Man vågar aldrig riktigt ta nått du säger på allvar, men menar du allvar med detta behöver du nog informeras om att även snusning kan orsaka cancer i t.ex munhålan. Visst är det bättre än rökning men fortfarande skulle det aldrig någonsin klara de krav för läkemedel som finns uppsatta....

  SvaraRadera
 17. Snälla, hur gammal är du?

  SvaraRadera
 18. KILL! KILL! KILL!KILL!KILL!KILL!KILL!KILL!KILL!

  SvaraRadera
 19. Den som kan bevisa något fall av cancer som är orsakat av snus räck upp en hand så skall jag klippa av din arm. För det finns inga sådana samband bevisade. Står ju inte ens på dosorna längre att det är risk för cancer då socialstyrelsen helt enkelt inte kan bevisa något sådant.

  SvaraRadera
 20. Ska du se kalla fakta om snusindustrin?

  SvaraRadera