fredag 23 oktober 2009

Översvämning

Det har varit översvämning i källaren. Min mest värdefulla låda stod på golvet. Såklart. Alla brev jag fått från pappa genom tiderna. Alla fotografier på honom. Hela mitt arkiv.

Och jag skiter så mycket i allt det där andra som man ju kan ersätta med reda pengars hjälp. Men hur fan ska någon kunna ersätta det där? Det går ju inte. Är mycket ledsen idag. Vågar inte ens gå ned och göra skadekontroll. Vill inte se. Vill inte. Ledsen. Fan.

18 kommentarer:

 1. usch va tråkigt, känner för dig.. vet att det inte kan kännas ljust nu men försök att tänka på allt positivt som hänt på sistone i ditt liv. du har ju berättat så mycket fina grejer för oss, tänk och fokusera på det.
  lycka till, och tänk på att de finaste minnena av honom har du i minnet! frida

  SvaraRadera
 2. Men herregud skynda dig!! Om du är lite snabb kan du ju hnna rädda en massa grejer. Eller skicka ut en spanare om du inte vågar dig ner själv. I rödaste rappet!

  SvaraRadera
 3. Jag förutsätter att du drar i våra ben Calle. Du är väl inte så dum att du inte springer ner på en gång och räddar det som räddas kan. Näe va. Gött.

  SvaraRadera
 4. Nej, vad tråkigt! Förstår att du är ledsen!
  Kan du inte be Anitha hämta upp kartongen och rädda det som räddas kan?
  Något är bättre än inget Calle.. även om det inte känns så just nu.

  Stor tröstkram och hoppas du får en okej helg trots det som hänt!

  SvaraRadera
 5. Förutsätter att du hämtat kartongen för länge sedan i stället för att passivt låta allt förstöras.
  Tänk på CSI, det mesta går nog att rädda.

  SvaraRadera
 6. Jobbigt!!!!!
  Min mamma hade övesvämmning i källaren, jag kom dit och upptäckte det..Alla foton låg längst ner i en låda, närmast golvet. Lyckades rädda nästan allt! Jag la ut lakarn på hela övervåningen och spred ut kort, brev mm, ett och ett så de fick torka och inte fasta ihop..Hoppas det går bra för dig!

  SvaraRadera
 7. Calle...
  Det finns företag som hjälper till att återskapa vattenskadade dokument såsom fotografier, kommer tyvärr inte ihåg vad de heter, efterlys här på bloggen så kommer du få hjälp, jag vet att jag sett ett tv program med en fmailj där deras hus brann ner och dom fick hjälp med detta...

  SvaraRadera
 8. Stackars dig! Förstår att det måste kännas jätte jobbigt och ledsamt detta! Men tänk på att alla brev som fanns har du ju läst, spara dom i minnet! Där kan dom aldrig bli förstörda. Och släng inte innehållet i lådan, det har ju betydelese för dig. Strunt samma om det är oläsligt, du vet ju precis vad det stod från början.

  SvaraRadera
 9. Foton går väldigt ofta att restaurera.. var ju något företag som hjälpte folk efter katrina med sina bilder i new orleans.

  SvaraRadera
 10. Ord från tröstande arkivarie kommer här: Ta upp lådan, Sprid ut foton och papper på tyg så de får torka. Därefter kan du pressa lätt om det behövs, brev och fotografier kan du digitalisera som back up, men spara originalet! Lägg i syrafri förvaring och kom ihåg att inte förvara foton i trälådor.

  SvaraRadera
 11. Usch vad tråkigt. Kram.

  SvaraRadera
 12. Usch, stackare!
  Äntligen fick jag dock den spark min rumpa behövde för att vi också ska ta tag i det där...
  Det blir helgens mission!

  SvaraRadera
 13. usch vad hemskt... många kramar till dig!

  SvaraRadera
 14. INTE OKEJ! Vilken jäkla otur. Hm. Ryck upp dig med en kopp varm choklad och din snygga tjej! Yeey snart är det jul också. Som jusom är så kul. Hähä

  SvaraRadera
 15. du måste ju varit sjukt rädd om dom grejorna som stod längst ner i källarn... erkänn du är mest ledsen för att du egentligen inte brydde dig om korten och breven....fast man borde göra det.

  SvaraRadera
 16. min största madröm! bilder i största allmänhet, det är där alla minnen ligger.

  SvaraRadera
 17. nej men oj! det var inget trevligt. stackare.

  SvaraRadera
 18. Bästa kommentaren: "erkänn du är mest ledsen för att du egentligen inte brydde dig om korten och breven....fast man borde göra det."

  SvaraRadera