fredag 2 oktober 2009

Min morgon


Varje morgon, nåja, gör jag frukost till Anitha. I början haltade det där. Det tog tid och jag visste inte var grejerna i skåpen stod och allt blev klart i liksom fel ordning. Men nu! Jag har blivit en jävla sambandscentral i frukostköket! Jag parallellar och jobbar med vänsterhanden och är så slick att jag borde kunna åka runt i parkerna med det där.

På med äggvatten - ägg bredvid plattan så det inte spricker sen. Svänger upp juicepressen på bänken samtidigt som jag greppar tre apelsiner. Sätter ihop juicepressen med samma snabbhet som gatu-hustlers svänger på tre uppochned-vända muggar. Skär apelsinerna. Pressar juice! Vattnet kokar! Ned med äggen samtidigt som jag sätter på äggklockan. Oj jävlar - Bregotten måste fram om det ska kunna bredas! Fyller vattenkokaren med tevatten och tar i samma sväng en passionsfrukt-jävel och klyver den jäveln med ett hugg.Helvete! Vattnet är klart! Ok! Gör det bästa av situationen nu för helvete! Ok. Tänk! Ok! Dra ned två rostis-as i maskinen och rosta livet ur de jävlarna. Under tiden preppar jag jag temuggen med honung och Friggs-te och jag kickar igång tekokaren igen och nu är ägget klart och FAN vad det piper och av med äggklockan och skölj det satans ägget i iskallt vatten så det nästan spricker av ren chock och nu kokar te-vattnet igen! Och rostisarna hoppar upp SAMTIDIGT och jag måste prioritera nu, men det viktigaste är att rostis-asen är varma när man drar smör på dem och jag gör det och hyvlar lite ostajävel och NU häller jag tevattnet i muggen och tänder ett litet satans jävla ljus-helvete och sätter på brickan och tassar in till Anitha som varje morgon ser ut som att hon fyller år när jag kommer in med den där brickan och hon ler och är vän och snäll och jag tar ett djupt andetag och slutar stressa.

Så sitter vi i sängen och äter och läser och pratar om vad vi ska göra idag och vad vi ska göra i helgen och jag känner i varje andetag i sovrummet att jag älskar den där jäveln.

27 kommentarer:

 1. Härlig läsning!

  SvaraRadera
 2. Jag vill också älska en jävel.

  SvaraRadera
 3. Sen far du dig en avsugning varje morgon pa det hoppas jag, det far jag!

  SvaraRadera
 4. Calle, du är fantastisk!

  SvaraRadera
 5. Hahah men nuttis då! :)

  SvaraRadera
 6. Oj titta, Paul Anka har skrivit en kommentar 09:06. Läckert!

  Men det var inte vad jag skulle säga. Jag skulle bara säga att WOW, Anitha är underbart vacker.

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt inlägg och vad vacker Anitha är.

  SvaraRadera
 8. Äggen ska ju i innan vattnet kokar för att inte spricka calle! Att du, som den frukostvirtuos du hävdar att du är, kan missa en sådan elementär grej övergår mitt förstånd!

  Kallt vatten, i med äggen, på plattan, koka 7 min, häll av det varma vattnet, i med kallt vatten, låt stå 2 min, skala med lätthet, ät och njut!

  SvaraRadera
 9. Hehe du blir ju utskrattad, din flickvän är inte snygg precis :D

  SvaraRadera
 10. Underbart! Vilken kille du är :D

  SvaraRadera
 11. Anithas hår är helt fantastiskt!!

  SvaraRadera
 12. Hahaha, bästa inlägget på länge. Du är grym!

  SvaraRadera
 13. tassar in till Anitha som varje morgon ser ut som att hon fyller år när jag kommer in med den där brickan och hon ler och är vän och snäll och jag blir utom allt tvivel fanastiskt kåt varje gång jag ser henne där trots att jag skäms och känner mig som ett djur och tar ett djupt andetag och slutar stressa. Och sätter du inte på den där gudomliga kvinnan efter frukost är all min respekt för dig borta. Det är ju sjukt så vacker hon är!!

  SvaraRadera
 14. Din fantastiskt vackra flickvän har troligtvis världens coolaste hår!
  Grattis!

  SvaraRadera
 15. ägg kokas väl aldrig i 7 min. amatörer kanske gör det. 4 min, MAX

  SvaraRadera
 16. Måste bara få fråga, hur känns det att vakna bredvid ett penntroll varje morgon? :-)
  efter dina bilder så ser man ju frmaför sig hur hon rider på din lilla blyertspenna och du daskar lite i rumpan,,,kom igen nu mitt lilla penntroll,,fortare
  *asg*

  SvaraRadera
 17. Jädrans vilken volym i håret!: D

  SvaraRadera
 18. åh. jag har alltid sagt att jag vill att någon ska laga frukost åt mig någon gång.

  SvaraRadera
 19. låter helt underbart :)

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. varför äta frukost i sängen bökigt o obekvämt

  SvaraRadera
 22. Fyfan vilken underbar bild!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 23. Episkt! Jag blir glad av dina inlägg

  SvaraRadera
 24. Det där var det roligaste du skrivit sedan inlägget om Schulmania's ambition att bli ett stekhus på sikt.

  SvaraRadera