fredag 2 oktober 2009

Tänker lite

Det är fredag och jag har köpt choklad och coke och sitter i soffan och tittar på Skavlan. Alla mina vänner är ute och äter ikväll, men jag är inte med. Är så trött. Och känner inte riktigt för att gå ut och stångas.

Det är lustigt det där med manlig vänskap. Den förändras. Den förändras mycket mer än kvinnlig vänskap.

Killar hänger inte runt på samma sätt som tjejer. Visst förenklar jag nu. Men jag tror att jag har rätt nånstans. Om någon av mina vänner ringer mig en tisdagskväll och vill hänga och göra mest ingenting skulle jag fatta stora misstankar. Det skulle ringa varningsklockor i hela mig. För det händer inte. Killar hänger inte på det sättet. Vi äter middagar och går ut tillsammans och bakishänger på helgerna. Men veckodagarna är vänfria. Visst är det så? Eller är det så för att jag är så gammal? Eller är det så för att jag och mina vänner inte är som andra kompisgäng?

Tjejer hänger ju på tisdagskvällar! Varför gör inte killar det?

Nå. Idag är det fredag, och alla mina vänner är där ute. Men jag är hemma. Och det är det finaste med manlig vänskap. För det är helt lugnt. Jag får ingen skit för att jag är hemma ikväll. Det är det finaste. Vår vänskap övergår alla såna där saker. Och om en timme börjar Scarface.

11 kommentarer:

 1. Det är så jävla härligt att bara ta det lugnt ibland. Förresten, är det inte dags för en liten frågestund snart?

  SvaraRadera
 2. Haha, stämmer rätt bra för min del. Men det kan hända att man kan hänga med kurspolare efteråt och så. Men ibland när man träffas på helger så kan man även planera att träffas inför veckan. Jag ska till exempel spela biljard med en polare på onsdag, men det tillhör inte vanligheterna.

  SvaraRadera
 3. Min uppfatting är att grabbgäng alltid är grabbgäng så länge ingen fuckar ur och börjar slåss på ett seriöst sätt.
  i mitt gäng kunde man hitta en tjej och hönga med henne 24/7. Om hon sen dumpade dig efter 2 år så var du mer än välkommen tillbaks till gänget. Men jag har märkt att när tjejer gör så så slutar det med att de fryser ut varandra och blir jätteelaka. Jag har hört att grabbar inte har lika djupt förhållande som tjejer, av en tjej.
  jag skulle vilja säga att vi har ett mer öppet och förlåtande förhållande än brudarna.
  Grabbgäng rules. I'm Eddo, over and out!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag hänger med mina tjejkompisar på onsdagar, men funderar på att skippa det. Senast ville de lära mig sticka, gillar inte sånt. Känndes mest som en intervention.
  Tvingade istället min pojkvän och våra grabbkompisar att spela poker hemma hos oss i torsdags, mycket roligare.
  Jag tror att tjejer hänger mer med varandra på vardagar, för de har det inte så lätt med ensamheten och vill mysa hela tiden. Killar vill väl bara vara ifred och spela tv spel. Så ser jag det, just nu.
  Ps, din kvinna är verkligen vacker! Säg det till henne från mig är du söt. Kram malin!

  SvaraRadera
 5. Hahaha, och en "coke", vem fan säger så?!
  Du är väl för söt.

  SvaraRadera
 6. Det klassiska är att killen vill stanna hemma och skyller på att de inte får gå ut för tjejen, eftersom de inte vill erkänna för grabbarna att de vill ta det lugnt.
  Så skapas om och om igen myten om den tråkiga/bitchiga flickvännen.

  SvaraRadera
 7. Din brorsas blogg är bland det sämsta jag läst - och ja, även jag har småbarn.

  SvaraRadera
 8. Eddo: Det låter ju snarare som att just dina tjejpolare är exceptionella jävla stolpskott? Testat att hänga med lite normala brudar som inte är på nivån fiskmås, eller känner du dig omanlig av sånt eller?

  SvaraRadera
 9. Har just börjat läsa din blogg och uppskattar tonen. Här blir jag kvar.Har en en nära vänskap med en yngre man. Vi är olika i livet total. Jag skild 2barnsmamma. Han ung fotboll och krogen kille. Så tisdag onsdag torsdag är våra dagar. Vi gör bara sånt båda vill.Aldrig sex dock. Bio, middagar,caféer mm .I våra olika liv finner vi mycket likheter. Det jag vill säga är att det handla inte bara om tjejkrets och killkrets utan crossover könsgränsen är guld värt. Att göra en tisdag till bästa dagen är bäst.

  SvaraRadera
 10. Har det inte att göra med att det är få kilar som umgås utan att alkohol är inblandat? Varför inte träffas mitt i veckan efter jobbet och gå en promenad tillsammans och snacka. Utan att det behöver vara kröken inblandat? Det verkar vara få killar som vågar umgås så.

  SvaraRadera