söndag 25 oktober 2009

Min helg i bilder


I fredags gick vi på något som heter Rörelsen. Vet inte riktigt vad det är. Men det är Viggo Cavling som bjuder in trevliga människor till Operakällaren någon gång ibland. Där hookade vi upp med kvällens sällskap Monique Wadsted och Thomas Hall. Tycker så mycket om de två.


Vi struntade i att äta middag på Operakällaren. Och lommade till mitt älskade Sturehof. Wayne kom dit. Anitha tog hummerjäveln och jag tog... vad tog jag? Jo! Halstrad råbiff! Mycket gott. Sen calvados och efterrätt.


Och vidare till Teatergrillen! Smög fram till Anders Timell för att kolla om det fanns möjlighet att kanske få ett litet bord att sitta vid. "Jag ska kolla" sa han och gick till hovmästarbåset och såg brydd ut. Jag smög fram till honom och såg att han inte alls kollade bord utan golf. Den jäveln! Stå där och se svår ut och surfa golf.se.


På lördagen vaknade Anitha med ett ryck och skrek att hon ville äta bullfrukost på Sockerbagaren på Kungsholmen. Ser ni vad glad hon var när vi kom fram. Super-duperglad! "Världens godaste bullar har de!" säger hon.


Det finns en speciell bulle där hos Sockerbagaren som heter Vallonbulle. Det var den hon ville åt. Det är hål i den där bullen. Och i hålet ligger det ett par matskedar smält smör och slumrar.


Sen åkte vi till Shurgard i Sollis för att köpa en kökssoffa. Det var mycket märkligt. Det var nämligen EU-möte i Stockholm. Och polisen hade stängt av hela vägen. Men av någon mycket märklig anledning blev vi förbivinkade. Och hade hela motorvägen för oss själva. Vid varenda påfart hade polisen spärrat av. Och vi tjöt av förtjusning. Och kände oss som antingen SÄPO eller som ministrar.


Jag lekte att vi var superkändisar och vinkade så där som de gör - genom att bara föra upp en hand.


Imorse gjorde jag frukost till världens härligaste. Juice blev det, som är så gott. Hemmapressad. Hå hå, vad det är lyxigt.


Jag smet ut till Fine Food och köpte finsalami och pain chocolat och buffelmozzarella och kiwi och passionsfrukt. Och Vanilla Coke, som jag tycker så mycket om. Men det gillade tydligen inte Anitha. Så jag tog den.


Min frukost var lite mer spartansk. Men det är ju halva glädjen med att göra något till någon annan. Att man själv äter lite enklare och känner sig liksom... ja liksom som Jesus litegrann.


Sen började vi måla vårt nya matbord. Anitha har kommit över färgkoden till Hermés orange och blandade till den på Fredells. Den är fin den.

Och nu sitter jag i soffan. Hur är er helg?

16 kommentarer:

 1. min helg är dramatisk. höll nyss på att nästandö då jag badade i för varmt vatten. och ja. bortsett från det är den ganska lam. så jag läser bloggar istället. din till exempel. den livar upp

  SvaraRadera
 2. jotack, min helg har varit lugn och fin. men jag skulle verkligen vilja se en bild på bordet, går det?

  sen måste jag säga hur glad jag är för din skull, anitha verkar vara en toppentjej. ni ser så lyckliga ut tillsammans och du verkar så harmonisk nuförtiden.

  kram, hellen

  SvaraRadera
 3. Min helg är en lång helg!

  SvaraRadera
 4. Kan du inte legge ut et kort på hur deres nymalte matbord ser ut?
  Den farges høres kul ut:-)

  SvaraRadera
 5. Den är fin tack. Har soffmaraton framför börjanav90-talet-filmer. Soft.

  SvaraRadera
 6. Jag har en KALASZHELG.

  SvaraRadera
 7. tjoho! orange soffa- borde fan jag också ha.

  SvaraRadera
 8. jobb, kinakrok. Inte duschat på hela helgen. Tänker, kommer ändå lukta tre små rätter i morgon också! Nu- karra, sen CM, börjar nästa pass klockan nio. Härliga värld! Din blogg föresten, mycket trevligt att läsa :)

  SvaraRadera
 9. Har festat för att alla tentor är över denna gången, finns ingen bättre känsla... Jo det gör det väl men denna överhispade känsla blandad med lätthet och total utmattning är fenomenal då det ska partas!! Så lite lagom trött när en ny vecka drar igång...

  SvaraRadera
 10. Älskar när du tar bilder och lägger ut på bloggen :) <33

  SvaraRadera
 11. Anitha är jättefin! lägg upp ett kort på det nymålade bordet sen när det är klart!

  SvaraRadera
 12. vet du möjligen vilken färgkoden är? Jag har vart på jakt men jag kan inte hitta den. Då skulle jag bli jätteglad!
  kram

  SvaraRadera
 13. Har Shurgard möbler också? =S

  SvaraRadera
 14. Vanilla Coke?! Gaaah. Vill ha. Nu. Har saknat den sedan den försvann!

  SvaraRadera
 15. Är i Vietnam på semester just nu faktiskt och läser din blogg! Läggdags snart. Jag hoppas du har det bra hemma i Sverige! Kärlek!

  SvaraRadera
 16. VART KÖPTE DU VANILLA COKE? :O
  Jag har letat och letat i år och dar efter det. vart finns det?
  Älskar dig om du svarar!

  SvaraRadera