fredag 21 augusti 2009

Så tycker jag

Läser med stort intresse om den växande diplomatiska krisen mellan Sverige och Israel. Allt grundar sig i en artikel skriven av en Donald Boström. Han säger att han har pratat med flera palestinier som i sin tur säger att palestinska kroppar plundras på sina organ av den israeliska militären. De här organen sägs sen färdas till USA eller nåt för att sättas i kroppen på västerlänningar. Lite oklart. Tydligen har det varit så jättelänge.

Fullkomligt vidrigt att låta en så av konflikt färgad anekdot mynna ut i en faktabaserad text i Aftonbladet utan att i samma text låta den andra sidan komma till tals. Fullkomligt uppåt väggarna att ge Donald Boström utrymme att spela ut vad som verkar vara personliga vendettor, och som enda informationskälla hänvisa till några palestinier som han ska ha pratat med. Vem har kollat FAKTA i det här? Vem VET något om det här?

Israels utrikesminister uttrycker det ganska bra. Han menar att press- och yttrandefrihet är bra. Men det är SANNINGEN som har rätt att bli publicerad. Inte diffusa lögner. Att man har yttrandefrihet ska inte innebära att man har frihet att trycka precis vad som helst.

Nu använder Aftonbladet Carl Bildt som sköld. De påstår att han visar sitt stöd för tidningen. Men det stämmer inte riktigt. Visst säger han att det är viktigt att Sverige behåller sin press- och yttrandefrihet vad som än händer. Men: "Skulle jag ägna mig åt att korrigera alla konstiga debattinlägg i olika media skulle jag nog inte ha tid att ägna mig åt så mycket annat."

Jag vet inte med er, men det där tycker inte jag ser ut som ett stöd.

Det är väl inte särskilt konstigt att Israel tar illa upp? Skulle inte Sverige som land ta illa upp om Israels största tidning på fullt allvar skrev "Svensk militär plockar ut levern på samer och säljer till Island".

Nej. Vi skulle nog bara skratta. För det är ju ett absurt påstående. Men så har vi som folkslag inte heller tvingats leva som löss under många hundra år. Klart att man tröttnar.

Blir ledsen och skamsen över att Sveriges största tidning trycker illvilliga fantasier och istället för att klädsamt be om ursäkt hävdar sin rätt. Varför vill en tidning stå för en igenom antisemitisk text? Är det ett ställningstagande i sig?

120 kommentarer:

 1. Jag fyller år idag calle :D får man en hälsning av dig ? :P
  Blir 21! / Martin

  SvaraRadera
 2. Ehhh. "Så tycker jag"? Jag vet inte riktigt om detta klargjorde speciellt mycket om hur du tycker...

  SvaraRadera
 3. Precis så.

  Äntligen någon som inte bara SVÄLJER Israel- Palestinakonflikten så som den presenteras i svensk media.

  Tack för det!

  SvaraRadera
 4. Tack sà mycket! Vad glad jag blir att jag äntligen har nàgon som tycker likadant som jag. Jag har pratat om det här med diverse kursare och jag är i särklass minoritet som tycker att AB har gjort fel. Finns det nàgon svensk journalist som faktiskt granskat det här objektivt? Tycker det känns blasè att Svenska medier fortfarande hatar allt Israel gör.
  Bra skrivet Carl-Johan!

  SvaraRadera
 5. haha, håll dig till annat va..

  vad ska man göra med löss?

  SvaraRadera
 6. Utmärkt Calle. Håller med till fullo men var osäker på om du skulle våga ta upp detta då du verkar ha ett nära samarbete med Aftonbladet. Tidningens kultursidor är skrämmande läsning som präglas av USA- och Israel-hat samtidigt som man hyllar Pol Pot och massakern på studenter i Peking.

  SvaraRadera
 7. Man häpnar. Dina unkna rasist-åsikter är äckligare än din och din tjejs bajs och fisar.

  Fortsätt du att skriva om sånt istället, det kan man ju åtminstone hoppas du vet nåt om. Eller varför inte köra en frågestund? Det är ju flera dagar sen nu.

  /Lars

  SvaraRadera
 8. Det var väl ingen "faktabaserad text"? Var det inte en debattartikel?
  Du skrev ju en likadan i veckan om medieklimatet, det var inte heller någon faktabaserad text utan din åsikt i frågan.
  Sen kan man tycka vad man vill om artikeln i fråga. Jag konstaterar att Alex och du - mest du, tror jag? - ofta tar ställning för Israel när det blossar upp någonting. Vilket ni förstås har all rätt till!

  SvaraRadera
 9. Bra skrivet, riktigt bra.

  SvaraRadera
 10. Jag ska ta mig en kall öl ikväll när jag kommer hem. Om Aftonbladet kommer i blåsväder så kommer den smaka extra gott. Mer energi än så lägger jag inte på ämnet

  SvaraRadera
 11. Det är väll ändå upp till läsaren av texten att avgöra om det är "sanning" eller inte. Bara för att det är skrivet så behöver det inte vara sant, men man ska ändå få skriva vad man vill. Sanningen är alltid relativ.
  USA's sanning är att de är goda, Al-Qaida's sanning är att de är goda, och båda sidor tycker att den andre är onda. Sanningen är alltid relativ beroende på vem som yttrar den.

  SvaraRadera
 12. Nu är det ju ett erkänt faktum att illegal organhandel är ett utbrett problem i Israel (och förvisso även i andra länder, som t.ex. Kina och Pakistan, detta nämns även i artikeln, även om Israel är huvudämnet här). Donald Boström har själv dessutom bevittnat hur en ung palestinier återbördats till sin hemby, där han fem dygn tidigare sköts ihjäl av israeliska specialstyrkor. Den unge mannen var uppsprättad från ljumskarna upp till hakan. Förklaringen var att han obducerats. Frågan är varför det krävts en obduktion när dödsorsaken var så uppenbar. De anhöriga misstänke istället att han plundrats på sina organ. Om det var så kan vi självklart inte veta, men risken är nog stor. Ärligt talat så verkar det inte som att du har läst artikeln Calle. Och som någon nämnde ovan, det rör sig om en debattartikel, vari man ofta tar ställning för den ena eller den andra sidan. Det rör sig alltså inte om någon faktaartikel, även om uppgifterna känns väl underbyggda. Det handlar hur som helst inte om att välja det onda eller det goda, återigen, problemet med illegal organhandel ÄR utbrett i Israel. Det skall man inte behöva kallas antisemit för att man hävdar.

  SvaraRadera
 13. Snart före detta läsare av din blogg21 augusti 2009 14:40

  Du som älskar att få läsare har precis förlorat en trogen läsare. Var detta löjliga inlägg verkligen värt det? Kunde du inte bara hållit käften och gråtit en skvätt hos din flickvän? Ditt hår är btw mycket fult.

  SvaraRadera
 14. Förstår inte hur folk kan sitta och försvara Israel över huvud taget. Jag är inte kommunist och absolut inte antisemit men ska ett land på något sätt komma undan all kritik och bara skylla på att folk kritiserar dem pga att de är judar. Jävla idioti är vad det är. Så mycket skit som Israel ställer till med. Mördar barn och kvinnor för skojs skull. De tar begreppet "att sparka på den som ligger" till helt nya nivåer.

  Och här sitter du och försvarar detta land.
  Jag säger inte att artikeln nödvändigtvis till 100% är sann men det säger en hel del att hela Israel verkar gå i taket för en liten artikel i en svensk tidning. Det måste vara världens gnälligaste land.

  SvaraRadera
 15. Palestiner är dumma i huvudet, det är Israeler också. Men israeler är dagens nazister, och det skulle fan inte förvåna mig. Dessutom om det nu inte vore sant, varför blir dom så jävla galna om det ?

  SvaraRadera
 16. Hoppas att din text får så mycket uppmärksamhet den förtjänar! Jvligt bra skrivet!

  SvaraRadera
 17. Håller helt med dej! Du skriver riktigt bra oxå!

  SvaraRadera
 18. Äntligen! Är så trött på alla som med hull och hår bara sväljer vad massmedier skriver. Tack! Du har gjort min dag.
  Shabbat shalom.

  SvaraRadera
 19. Tack för att du skriver precis det jag också tycker.

  SvaraRadera
 20. "Men det är SANNINGEN som har rätt att bli publicerad." Bland det minst genomtänkta jag läst av en person jag hade högre tankar om.

  SvaraRadera
 21. Tummen upp! Klartänkt Calle!

  SvaraRadera
 22. Ja, men du har ju fakta framför dig Carl: Den amerikanske juden som handlat med organ i många år som åkte fast?

  Varför kan du inte bara inse att det finns mindre goda judar? Precis som det finns mindre goda människor överallt i världen.

  SvaraRadera
 23. Eftersom samerna inte har något eget land tycker jag att vi ger dom Stockholm. Och kör bort alla som bor där nu. Skulle nån 08 opponera sig bombar vi dom tillbaka till stenåldern. Med vit fosfor.

  SvaraRadera
 24. Jag förstår inte vad det är i den här texten som folk hyllar så. Antingen är dina läsare typ, 15 år. Eller så.. Nej jag vet inte.
  I vilket fall, det här var inge vidare.

  SvaraRadera
 25. Är du seriös med antisemit? Haha.

  SvaraRadera
 26. ...och jag blir skamsen över att DU tycker att Aftonbladet är Sveriges största tidning.
  Sveriges största SKITtidning möjligtvis, med ett innehåll av mer skit än Sveriges reningsverk.

  SvaraRadera
 27. Helt rätt Calle, mycket välskrivet.

  SvaraRadera
 28. Mycket bra skrivet.

  SvaraRadera
 29. "Anonym sa...
  Ja, men du har ju fakta framför dig Carl: Den amerikanske juden som handlat med organ i många år som åkte fast? "

  Eftersom alla judar (samt alla de som har varit i Israel, har bott i judiska stadsdelar i Europa eller USA, har judisk-klingande namn eller judiska vänner) är del av ZOG och i standig kontakt med varandra tycker jag att saken är så gott som bevisad. ;-)

  SvaraRadera
 30. det här var tråkigt calle.
  Varför blir man antisemit så fort man anklagar en arme för brott? Man måste få anklaga Israel även om anklagelsen är felaktig!

  SvaraRadera
 31. Way to go Calle!

  SvaraRadera
 32. Bra att du höjer dig från humorskrivandet ett tag, det hedrar dig. Att låta publicera en debattartikel baserad på ganska så tunna grunder är givetvis ett val som Aftonbladet gör, precis som när de medvetet väljer bort att publicera debattartiklar skrivna av konspirationsteorektiker och annat trams.

  Dessutom, hade uppgifterna stämt, är det då sannolikt att de dykt upp i Aftonbladet som första media? Känns väldigt tveksamt. Troligare hade varit att HRW eller Amnesty lyft fram uppgifterna, de har ju knappast varit tyst om Israels övergrepp under Gazainsatsen t ex. Att dessa båda organisationer inte tagit upp det är i mina ögon mer eller mindre ett bevis för att uppgifterna sannolikt inte stämmer - och då gjorde Aftonbladet självklart fel som publicerade dem.

  SvaraRadera
 33. Håller med att källorna bör vara redovisade och att andra sidan ska komma till tals. Däremot bör israelerna tagga ner så fort man inte köper deras politik. Den borde ifrågasättas i större utrsträckning än i dag.
  Judendomen är en religion. Varför ser man judar som ett folkslag? Är kristna ett folkslag, för då vet jag många kristna och muslimer som haft det och har det tio ggr värre än vad judarna någonsin haft det. Syftar framförallt på afrika och asien.

  SvaraRadera
 34. Hade artikeln handlat om en israelisk pojke så hade du inte kallat debattartikeln rasistisk mot palestinier.

  SvaraRadera
 35. Calle Schulman är ju en ganska skön slacker som är rolig när han kommenterar obetydligheter, men han är ju inte den vassaste kniven i lådan, så att säga.

  Vilket synted idag, hehe.

  Jag vet inte vad man kallar de åsikter som Calle har. Han har ju uppenbarligen ingen aning om vad för slags artikel det är iaf.
  Man undrar ju hur hans syn på palestinier är också.

  SvaraRadera
 36. Calle killen med liten kuk & mkt könshår!

  SvaraRadera
 37. Jag skiter i den nyss nämnda artikel, jag hatar bara ett beteende vissa mindre upplysta människor ibland visar upp. Det beteende du Calle har. Varför ska du _ALLTID_ försvara Israel i vått och torrt? Har du ingen förmåga att kritiskt ifrågasätta väsen du gillar? Du är lika inskränkt som nazisterna som sitter i sin bubbla och försvarar sin grej med världens tunnelseende.

  Du agerar med detta ytterst pinsamt och trots att jag är totalt likgiltig till artikeln och vad den anklagar så blir jag tamejfan hopplöst irriterad på dig.

  Du har sjunkigt totalt i mina ögon med denna löjliga bloggpost. Visa vid nästa utspel att du har läst på och bemästrar att argumentera.

  SvaraRadera
 38. Fine! Nu vet vi vad du tycker. Fast ärligt talat, är det så svårt att föreställa sig att de här israeliska soldaterna (se bild) river ut ett organ efter att de gladeligen fotograferats med sitt offer?

  Krig avhumaniserar. Jag köper innehållet i artikeln.

  http://1.bp.blogspot.com/_Q_cuohbm2B8/R1cYSPQ7VhI/AAAAAAAAAe4/5qbC8k20C34/s320/Victim.jpg

  För övrigt vill jag tillägga att bilden är väldigt känd. Den har belönats med flera priser. Den föreställer alltså tre israeliska soldater, varav två blir fotograferade med ett palestinskt lik.

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera
 39. Varför kan man inte kritisera Israel utan att kallas antisemit? Jag vill inte ytrra mig i det du precis skrivit, men så fort någon kritiserar den israeliska regeringen så är man antisemit.Är jag rasist för att jag är emot förtryckarsamhällen? Är jag t.ex anti-iranier för att jag fördömer den iranska regimen?

  SvaraRadera
 40. Verkligen inte bra Calle...riktigt dåligt...

  SvaraRadera
 41. Nu var det ju en debattartikel och INTE en faktabaserad text. Jag förstår inte varför du av alla är emot friheten att skriva vad man vill?

  SvaraRadera
 42. Du kanske borde kolla på den här bilden innan du uttalar dig mot palestiner: http://1.bp.blogspot.com/_Q_cuohbm2B8/R1cYSPQ7VhI/AAAAAAAAAe4/5qbC8k20C34/s320/Victim.jpg

  SvaraRadera
 43. Calle! Bra skrivet av dej.. skönt att läsa någon som inte är färgad av dogm och antisemitism.. HEDER!

  SvaraRadera
 44. Inte lugnt Calle! Det är inte regeringens uppgift att kommentera artiklar , att försvara yttrande- och pressfriheten mot propagandamaskiner är däremot oerhört viktigt. Vi vill väl inte att Sverige skall bli som Iran? En intressant fråga är hur du ser på Israels reaktion och uttalanden i samband med Muhammedkarikatyrerna, inte protesterade väl Israel livligt då? Det måste gå att kritisera Israel utan att de spelar historiakortet.

  Moderat

  SvaraRadera
 45. Fast du vet ju inte att han har fel...

  SvaraRadera
 46. Antisemitism ftw

  SvaraRadera
 47. Haha! "Helena" länkade till samma bild som jag. Som sagt. Den är känd.

  /Nina

  SvaraRadera
 48. Ett angrepp på den israeliska staten, eller för den delen att helt vara emot den israeliska staten är ju inte samma sak som antisemitism. Att påstå det är bara löjligt, ett tecken på stor okunskap. Det finns många judar som är negativt inställda till staten israel. Det betyder inte att de är självhatande. Alltså tycker jag att det är ett absurt påstående att texten i aftonbladet skulle vara antisemitisk.

  SvaraRadera
 49. Du skriver att texten är antisemitistisk. Jag kan inte hitta någon referens till judendom, eller någon annan religion för den delen, utöver det som nämns om rabbinen i början av texten. Man måste kunna kritisera en stat utan att anklagas för obefogad kritik mot statens mest utbredda religion.

  När UD kritiserade Norge för deras agerande i JAS-affären så var det väl ingen som anklagade dem för satanism?

  Sen tycker jag att varje individ har ansvar för sitt eget agerande. Eller tycker du att en person vars föräldrar blivit mördade har större rätt att själv mörda än någon annan?

  Jag säger inte att israeliska soldater stjäl organ av palestiner. Det vet jag inget om. Men att du av alla människor yttrar dig MOT yttrandefriheten förvånar mig. Utan den hade du nog varken du eller din bror haft mycket till karriär idag.

  SvaraRadera
 50. MKT BRA Calle!!!!

  SvaraRadera
 51. Du kan inte jämföra sverige med israel eftersom militären där faktist är SVIN. I krig händer sjuka saker tex militärer våldtar kvinnor framför deras män och barn så därför har du INGET att säga till om här!

  SvaraRadera
 52. Calle! Klarsynt as usual!

  Det tycks dock som att dina läsare har svårt att se det antisemitiska i "artikeln". Kanske för att de likt "artikelförfattarens" önskan oreflekterat kopplar rabbinen i NJ till påstådd organstöld av palestiner. Det är inte bara dumt utan direkt livsfarligt.

  Läs Aron Flam, det han skriver om DBs artikel borde alla läsa!

  http://aronflam.tumblr.com/day/2009/08/19/

  /K

  SvaraRadera
 53. Klockrent!!!!!!!!

  SvaraRadera
 54. Hej! Vi har vikt ut oss! Vi pluggar även en termin på Santa Barbara City College. Läs gärna vår blogg den är rolig!

  SvaraRadera
 55. Du är inte värd den här uppmärksamheten.

  Nyss var det ett humor-imperie som med gapiga och stöddiga ord skulle byggas. Det sket sig.

  Nu duggar det tätt med ointressanta dagboksbetraktelser från ditt liv och hem.
  Det enda man fattar av det är att din tjej verkar vara lite små-äcklig och ha en skruv lös och att du är likadan samt desperat för att synas.

  Och nu ska du alltså ge dig in i israel-palestina debatten?

  Vem fan tror du att du är?

  Återgå till att baka bröd-tofflor, din media-kåta, blinda, okunniga och opålästa lilla skit!

  /Goran

  SvaraRadera
 56. Till Goran och andra som känner ett trängande behov av att gå till läskiga personangrepp: Det ni skriver säger så oändligt mycket mer om er själva än om i det här fallet Calle och hans flickvän. Kolla i vårdguiden, den hjälp ni behöver finns säkert där.

  Ang. innehållet i bloggposten: Nja, håller inte heller med dig, Calle.

  /Anna

  SvaraRadera
 57. Förstår vart du vill komma men än en gång, antisemitism. Att vara Israelkritiker är inte samma sak som att vara antisemit PUNKT!!!!!

  SvaraRadera
 58. Calle, detta var så ogenomtänkt skrivet av dig så jag säger som andra ovan. Du har nu en läsare mindre (har läst dig i 2 år ca).

  Den ensidiga hållning du tar för Israel och deras sett att hantera detta är förbluffande. Hade detta gällt en israelisk pojke och palestinksa UD's reaktioner hade du aldrig skrivit detta.

  Israel överreagerar å det grövsta och har också en skyldighet att förklara sig, så som palestinerna som beskyller från första början.

  Journalisten? Han har bara dokumenterat och återgett, allt enligt svensk press- och yttrandefrihet.

  SvaraRadera
 59. Nu är du helt ute och cyklar...!!! Det är helt OK, sånt som händer ibland, dock möjligtvis väl ofta från dig!?!

  SvaraRadera
 60. Om påståenderna i artikeln vore sanna vore det inget problem att kolla upp dem. Sprätt upp stygnen och kolla upp om organ verkligen fattas!

  För det andra obducerar man ALLTID, oavsett om dödsorsaken är känd, även i Sverige. Om polis skjuter en person blir denne obducerad och skadorna blir beskrivna, bl a vart kulan kom ifrån för att kunna verifiera om personen som sägs ha skjutit verkligen var den som skjöt.

  Det är inte konstigt att Israel reagerar när ett lands största nyhetstidning ger ut en 2-sidorsartikel med rubriken "Våra söner plundras på sina organ" utan att ha ett enda bevis.

  SvaraRadera
 61. väldigt träffande. lite väl skitnödigt kanske? du behärskar språket gudomligt. som vanligt..
  johan örebro

  SvaraRadera
 62. jag håller med dig!

  SvaraRadera
 63. Otroligt okunnigt. Håll dig till sådant du kan - att larva dig. Det handlar givetvis inte ett dugg om antisemitism utan om att Israel dagligen våldför sig på människor och bryter mot alla internationella lagar som kan tänkas finnas. Nu vill de dessutom ge sig på tryckfriheten i andra demokratier... Vilket vackert land. Jävla idioter. Och det tycker jag om ISRAEL SOM STAT. Observera, detta har inget med judendom eller "hat" mot den religionen att göra, d.v.s. inget med antisemitism. Löjligt, okunnigt och slött att påstå det.

  SvaraRadera
 64. Maya sa...

  "För det andra obducerar man ALLTID, oavsett om dödsorsaken är känd, även i Sverige. Om polis skjuter en person blir denne obducerad och skadorna blir beskrivna, bl a vart kulan kom ifrån för att kunna verifiera om personen som sägs ha skjutit verkligen var den som skjöt."

  Seriöst, tror du verkligen att Israeliska armén har obducerat alla ihjälskjutna palestinier säg, de senaste 20 åren? Var är isf DINA bevis? Din källkritik?

  SvaraRadera
 65. Calle... Bara för att du rökt braj på en kibbutz för några år sedan så är du ingen auktoritet på området. Lämna de här frågorna i fred. "Låta den andra sidan komma till tals"... Du är rolig, du...

  SvaraRadera
 66. "Varför vill en tidning stå för en igenom antisemitisk text?"

  Vafan har texten i Aftonbladet med antisemitism att göra? Hur dum är du? Man blir både äcklad och besviken på dig... Detta var sista gången jag läste din blogg.

  SvaraRadera
 67. Kul med så många svaga kommentarer när det är fritt fram att kritisera. När det är fritt fram att älska är det jag och 7 andra som tappert särar på våra ben och hjärtan.

  SvaraRadera
 68. Herregud Calle... VAd svag du är. Ett riktigt dumt och dåligt skrivet inlägg av dig. Barnnivå att inte kunna kritiskt granska saker som du tydligen "älskar" (läs; Israel). Att israeliska staten är en förtryckarstat och att dess militär är blodtörstiga mördare är väl ingen nyhet heller för en liten insnöad "mediapersonlighet" som dig? Jag har svårt att se hur du fungerar som människa, men jag gillar inte det jag ser.

  SvaraRadera
 69. Calle, du regerar!
  Och skit i alla inlägg av typen "nu har du tappat en läsare till" eller "det var sista gången jag läste din blogg". Good riddance, säger jag bara! Sådana imbecilla människor kommer även i fortsättningen att köpa vad Antisemitbladet skriver. Denna historia är bara en vidareutveckling av den gamla antisemitiska skrönan att judar använder barnblod till att baka osyrat bröd med. Samma historia, nu i ny tappning. Inse det, people!

  SvaraRadera
 70. Om de nu gör så i Israel, vilket de troligen också gör så får vem som helst skriva om det som händer. Sedan kan man undra varför Israel tar illa upp? Skulle de göra det om det inte rörde sig om sanning?

  Du ska knappast uttala dig. Vad vet du om att den texten är antisemitisk?

  SvaraRadera
 71. En sak till Calle. Artikeln handlar till största del av en händelse som både författaren och byborna upplevt.

  SvaraRadera
 72. Jag fattar verkligen ingenting. Varken av vad du vill ha sagt eller vad ditt blogginlägg handlar om. Men jag är kanske för ointelligent? För vanligtvis brukar du bjuda på sköna betraktelser. Men av detta fattar jag noll.

  SvaraRadera
 73. Ojj och helvete vad töntigt israelerna beter sig. Viktigaste frågan på ett sverigebesök i Israel. Herregud! Pinsamt.

  Ingen relation till Sverige. Ajj ajj!

  De hotar svenskarna och den svenska yttrandefriheten samtidigt som de sprättar upp folk för organhandel.

  SvaraRadera
 74. Men hela ditt resonemang faller på att det är en debattartikel, och således finns inga pressetiska regler om att låta andra sidan komma till tals. Det enda som egentligen står i artikeln är att palestiner säger att israeler tar deras söners organ. Det finns stöd i grundlagen för att skriva så. Israels reaktion är därför barnslig och överdriven, och helt obefogad. Att kräva att svenska myndigheter ska fördöma artikel är ju helt förryckt.

  SvaraRadera
 75. Riktigt bra skrivet Calle! Keep up!

  SvaraRadera
 76. Näe. Keep down. Och out.

  Uselt och pinsamt försök # 666 att slicka dig in bakvägen hos Bonniers eller dyl. Antagligen (och förhoppningsvis, men nu börjar jag misstro även det) bara för att kunna få en "fet" lön varje månad. Men till varje pris hursomhelst.

  Hoppas din far och morfar är stolta över dig.

  Kan inte du och din extremt mer begåvade bror Alex försöka enas om när Er pappa dog istället?

  Hårda papper, men du framstår som mer pinsam och alltmer läskig i din framtoning och litenhet ju mer du skriver. Bara så du vet.

  Seriöst.
  Hoppas nån (Ahnita?) kör upp lite vit fosfor i krysset på dig, och samtidigt strösslar ditt fina hår med det. Me like.

  /Cai

  SvaraRadera
 77. Varför kan vi aldrig debattera vad som händer i Israel utan att bli anklagade för att vara antisemit. Det är tackvare vår yttrandefrihet du kan skriva vad du vill i din blogg även om det inte alltid är FAKTA kollat. Israel kallar sig för den enda demokratin i Mellanöstern viket skämt.

  SvaraRadera
 78. Ojdå! Där ser man. Jaha. Nähä.
  Tomt på kontot, din jävla fjant?

  Prata inte om saker du inte förstår!

  SvaraRadera
 79. Det är väl ändå Israelernas eget val att ockupera ett annat land eller?

  Ägna dig åt att försöka sälja egna "lustigheter", andras (lönande..) spelsajter och hårvårds-produkter istället, det passar säkert din mentala nivå bättre.

  /Shalom i röven

  SvaraRadera
 80. "Fullkomligt vidrigt att låta en så av konflikt färgad anekdot mynna ut i en...."

  Jesus amalia vilket ord-bajseri!

  SvaraRadera
 81. Johanna Wahlberg22 augusti 2009 08:26

  Synd att du så helt saknar kunskap i frågan. ISrael ockuperar ett land och kör samma stil mot palestinier som de själva blev utsatta för under anra världskriget.

  Sorgligt och tragiskt att du inte vet bättre men ändå gapar högt..... Läs på lite och titta på kartan så förstår du kanske lite bättre.

  SvaraRadera
 82. Har du koll på skillnaden mellan en öppen frågeställning i en artikel på kultursidan, som vi pratar om i detta fall, och en faktabaserad nyhetsartikel?
  Det verkar inte så och det skrämmer mig lite eftersom du själv är en medial person som medverkar även på debattsidor.

  SvaraRadera
 83. Apropå att Bilt inte ställer sig bakom AB, det må så vara, men Carl Bildt/UD skrev även att den svenska yttrandefriheten inte fungerar så att befattningshavare ska be medier dra tillbaka publikationer som inte faller denne i smaken. Vidare talades det om att en person från UD skulle träffa den Israeliske ambassadören i Stockholm och förklara hur yttrandefriheten i Sverige, till skillnad från den i Israel, fungerar.

  Jag blir så stolt och glad över att Sverige inte viker sig och ändrar hållning trots att det är Israel som står för tramset. Betydligt större länder har tappat sin ryggrad i liknande situationer.

  Nu när jag läser kommentarerna blir jag också jäkligt glad över hur många vettiga personer det finns på din blogg, Calle. Det är det inte många bloggar som har så det borde du också vara glad över.

  SvaraRadera
 84. fan vad du suger jude kuk din dvärg

  SvaraRadera
 85. För det första så var artikeln ett debattinlägg och för det andra så fick israel faktiskt utrymme (om än litet) i artikeln:

  "Talesmannen för den israeliska armén menade tvärtom att påståenden om organstöld var påhitt av palestinier. Alla palestinier som dödats blir rutinmässigt obducerade, menar han."

  Tycker journalistens svar på direkt fråga speglar artikeln väldigt bra:

  Har du belägg för att soldater stulit organ?

  – Nej, och jag hävdar inte heller att jag har det. Men jag har belägg för att palestinier jag intervjuat hävdar det.

  SvaraRadera
 86. calle, det är ju intressant att se hur det är vi, de medvetna, som kommenterar din bogg först (ergo läser den först) och att det är nu lite senare alla antisemitiska idioter börjar krypa fram. jag är väldigt glad att du skrev det här och hoppas att många följer ditt exempel.

  SvaraRadera
 87. Håller delvis med, Calle. Håller med på att artikeln tycks vara baserad på mycket tveksamma faktauppgifter och inte är särskilt , men däremot är jag lite oroad över Israels syn på yttrandefrihet.

  SvaraRadera
 88. haha känslig punkt det här

  SvaraRadera
 89. Calle vad tycker du om palestinier?

  Behandlas de schysst av Israel?
  Behandlas de som löss?

  Du är väl ganska så partisk i denna fråga, är du inte?

  SvaraRadera
 90. Du påstår att det är fantasier, då ligger bevisbördan hos dig och andra med liknande åsikter. Bevisa också att Israels regering INTE håller på med hemskheter mot Palestinierna. Bevisa att detta INTE sker så håller andra käften!
  Simple as that.
  Väldigt magstarkt att försvara något så hemskt som det Israel står för idag. Du borde skämmas så in i helvetes mycket!

  SvaraRadera
 91. Jag tycker det är trevligt Calle att du ibland struntar i humorn och försöker vara lite allvarlig, men nästa gång du gör det kan du väl göra det ordentligt?

  1. Boström använder inte bara palestinier som källa. Vad sägs om den FBI-utredning som tydligt beskriver den illegala organhandeln som pågått ett bra tag? Boström har läst den, har du?

  2. Det är inte oklart hur organen färdas till USA.

  3. Boström säger inte att Israel tar palestinska organ rakt av. Han belyser istället de problem Israel har med illegal organhandel och ställer sen frågan varför de palestinska dödsoffer obduceras när dödsorsaken är uppenbar?

  4. I debattartikeln skriver Boström hur den Israeliska armétalesmannen ser på de obdcerade palestinierna och fortsätter sen med att granska uttalandet bevisa dess felaktighet med hjälp av fakta. Har du tagit del av den statistik över palestinska döda som Israel för? Det har Boström.

  5. Bilder av obducerade palestinier som levereras till sina byar på nätterna, ger de inte viss tyngd åt Boströms artikel?

  Kom igen nu Calle och svara på detta. Gör du det bra kanske jag kan respektera din åsikt.

  SvaraRadera
 92. Otrolig ny låt från ken ring, till alla kvinnor med cancer

  http://www.youtube.com/watch?v=vZ-MYrSDObI&eurl=http%3A%2F%2Fkenring%2Ewordpress%2Ecom%2F&feature=player_embedded

  SvaraRadera
 93. Skit i det där nu har han fan inte bloggat på mer än 24 h, vad är min människa för en människa?

  SvaraRadera
 94. organhandel el inte när skall daltet med judarna upphöra deras jävla monopol på lidande äcklar mig

  SvaraRadera
 95. Du är så jävla bra! :D

  SvaraRadera
 96. VI VA LA PALESTINA! FUCK ISRAEL!

  SvaraRadera
 97. det intressanta är ju att israel vill att sveriges regering ska be om ursäkt för denna debattartikel. yttrande-och tryckfrihet någon?

  SvaraRadera
 98. "Att man har yttrandefrihet ska inte innebära att man har frihet att trycka precis vad som helst."

  - Jo, det är precis det vad som menas med yttrandefrihet. Förstår du inte vad som menas med begreppet frihet? Om man inte får yttra vad som helst så finns det ju ingen yttrandefrihet - du kan ju inte reglera en frihet. FN:s deklaration lyder:

  "Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttryckningsmedel och utan hänsyn till gränser".

  Utan hänsyn till gränser, alltså. Det är ju knappast det du förespråkar. Du är de facto, även om du inte fattar det, emot yttrandefrihet. Du är för begränsningar för möjligheter att yttra sig och begränsningarna ska tydligen gälla yttringar du ogillar.

  SvaraRadera
 99. Calle, starkt gjort av dig. Hur rätt som helst. Flumm och ljug borde inte få bli publicerade utan belägg. Jag tycker att du tänker klockrent.

  SvaraRadera
 100. Det finns bara en lösning på konflikten. Kärnvapen! Placera en ordentlig laddning mitt i Jerusalem. Ge därefter båda lägren en varsin knapp och UN en tredje. För att detonera bomben krävs ett klick från något av lägren, eller ett klick från UN.
  Om de vill fortsätta med sitt meningslösa krigande så kan de lika gärna trycka på knappen, så löses problemet en gång för alla. Om inte, så lär de sig att samsas!
  Om de trots allt fortsätter som vanligt, så löser UN biffen med ett litet "klick". Bra va?
  Personligen anser jag att det är en strålande idé som går att applicera lite varstans i världen.
  Summan av kontentan är följande; Det finns inga offer i den här konflikten. Båda läger beter sig som svin och det är dags för resten av världen att sätta ner foten!

  SvaraRadera
 101. Judar ÄR Löss...

  SvaraRadera
 102. sjutton gubbar, vad bra att du ger en annan synpunkt på det här. granskas inte kvällstidningarna kanske rackare som Benji får skriva helsidesuppslag om sin verklighetsuppfattning snart..

  SvaraRadera
 103. sen vill jag ge en stor klapp på axeln att du läser vissa av kommentarerna med obegränsat nypor av salt. du är fantastisk.

  SvaraRadera
 104. Jasså är det så vi kör idag? Nu är vi antisemitister också? Ja men jag hoppas att du sympatiserade med Idi Amin också, så att du inte är någon galning i Ku Klux Klan-dräkt som lynchar afrikaner och eldar kors.
  Eller tycker du kanske att Idi Amin var fruktansvärd? ..var det du som skrek negerhora åt min mamma förra veckan?

  SvaraRadera
 105. Artikeln i fråga var en kulturartikel, inte en nyhetsartikel. En kulturartikel som innehåller personliga åsikter, vilket en kulturartikel måste få göra.

  Man måste bemöta artikeln med viss skeptism, men att kalla antisionister för antisemiter är bland det naivaste man kan göra.
  Dessutom är det inte bara någonting han skriver efter intervjuer med palestinska familjer, utan det pågår faktiskt en utredning om detta i USA då det är en man som har erkänt dessa brott.

  Tycker att hela hysterin kring Aftonbladets artikel påminner otroligt mycket om tiden innan andra världskriget - men nu är det araberna som får skulden. Europa har sådana enorma skuldkänslor att vi dumt nog låter de göra vad som helst, för det är ingen som vågar ifrågasätta. Skrämmande.

  SvaraRadera
 106. Mycket väl rutet måste jag säja. På riktigt alltså.
  Respekt /p

  SvaraRadera
 107. Bra skrivet Calle, skönt att det finns fler som inte sväljer all palestinapropaganda som pumpas ut i svenska medier!

  SvaraRadera
 108. Hört talas om en av Sveriges grundlagar och vad den står för? SÅ man ska förbjuda alla artiklar som man inte gillar? Så gör man in diktaturer a la Kina och vissa muslimska länder.
  Yttrande och frihet är A och O för en demokrati. Du vet väl om att Israel utrikesminister har fått tagit mkt skit för sitt utspel mot Sverige? Han är bannlyst i alla länder utom 3 i Europa,i hela Sydamerika, Austrailien och USA och är en krigshetsare utan dess like.
  Tycker du inte ska uttala dig om saker du faktiskt inte har kunskap om. Blir lätt lite patetiskt då.
  Annars är din blogg läsvärd och rolig, men detta var bara löjligt.
  Ha en fortsatt trevlig dag unge man.

  Tomas

  SvaraRadera
 109. Judar är rasister, som bryter mot dom flesta mänskliga rättigheter. Fuck Israel

  SvaraRadera
 110. Vill inte mästra, Calle, men du har fel. Av två enkla anledningar. Det är roande att många faktiskt verka hålla med dig - men det vittnar tyvärr mest om människors oförmåga att tänka rationellt, logiskt och konsekvent. Sorry, det lät mästrande men så är det ju!

  1. Det får aldrig anses rimligt att bara sanningen får publiceras. Sanningen är ett högst relativt begrepp beroende av tid, regering, strömningar i stort. Det är precis tvärtom - i den mån tidningar har några skyldigheter så är det snarare att sprida olika åsikter och väcka debatt. Godtyckligt avgöranden från en nattredaktör om vad som är sant eller inte betackar jag mig hjärtligt för.

  2. Du "blir ledsen och skamsen över att Sveriges största tidning trycker illvilliga fantasier och istället för att klädsamt be om ursäkt hävdar sin rätt. Varför vill en tidning stå för en igenom antisemitisk text? Är det ett ställningstagande i sig?"

  Läs vad du skrev igen... Om du fortfarande inte förstår det inkonsekventa i det så skriver jag det på näsan. A) Det är en debattartikel. B) Hur vet du att det inte stämmer? Det kanske stämmer? Är det rätt då? C) Även om det inte stämmer så är det ej felaktigt att publicera på en debattsida.

  Och herregud, jag är själv halv-jude...

  En gång till. Svaret under fråga B) är fullständigt irrelevant. OK?

  Att Israel begär en ursäkt från svenska regeringen är dock ganska skrattretande.

  Jo Israel, så gör vi, Fredrik Reinfeldt går in och slår handen i bordet och säger att svenska regeringen håller inte med om vad en snubbe skrivit i en debattartikel i Aftonbladet. Stick och brinn, liksom.

  Apropå din jämförelse om samerna... Jo, visst får tidningen i Israel skriva det. Den tappar ganska mycket i trovärdighet om så inte sker. Marknaden avgör. Så tappar då Aftonbladet i trovärdighet? Framtiden avgör.

  SvaraRadera
 111. Oj

  "Den tappar ganska mycket i trovärdighet DÅ så inte sker [alltså sameutrotningen]."

  Så skulle det ju vara.

  SvaraRadera
 112. Den europeiska islamofobin i ett nötkskal (Eurabein litteratur).

  Bullshit.

  SvaraRadera
 113. Bra Calle! Jag skrev just på min presentation i en skoluppgift att jag ser upp till personer som vågar gå utanför ramen och som vågar stå för saker oavsett miljö och sammanhang! Håller helt med i det här fallet. För jävligt att vår (vänster)press kan publicera vilken skit som helst.

  SvaraRadera