lördag 22 augusti 2009

Inget särskilt

Grannarna har fest nu ikväll. Läste det på en lapp nere i porten igår. "Kom och ta en drink om ni vill" stod det.

Det var väl trevligt skrivet? Anitha ligger där inne och sover så fint i soffan - Scream 2 står på - och över gården ekar det av förfest.

Gillar känslan av nykterhet och vakenhet.

I Hammarby Sjöstad verkar det som att det är meningen att man ska kunna se in i alla lägenheter. Jag ser en Bengt Lindström-litografi där inne snett mittemot. Jag ser att de har gardiner av "Josef Frank". Jag tror det är en kopia. Det är Hammarby Sjöstad för mig. Jag gillar Hammarby Sjöstad! Men just litografier och Josef Frank-imitation känns så jävla typiskt den här stadsdelen.

Både jag och Anitha tycker det är roligt att fantisera fram exakt hur en främmande person är och hur det ser ut hemma hos den här personen. Idag såg vi en kille med ganska tajta jeans och pikétröja. Kritvita sneakers. Singel-kille, absolut.

Hemma har han fyrkantiga tallrikar, för det har väldigt många singelkillar. Han har dyr duschcreme, men den använder han inte så ofta - det blir mest Barnängen. Han har ett handduksset som uppenbart är en present från mamma. De är liksom lite FÖR enhetliga. Han har en JÄVLIGT stor teve. Han har en tre månader gammal Vanity Fair som "råkar" ligga lite slarvigt på vardagsrumsbordet.

Bakom ett skåp har han sparat sin studentskylt. Och ovanpå det där skåpet ligger studentmössan.

Han gillar whisky. Han dricker det i och för sig aldrig ensam. Men det börjar bli några sorter nu. Mest single malt.

Han har en förstärkare.

Han använder väldigt stora mängder mjukmedel när han tvättar. Han har en praktisk klämma där alla hans räkningar sitter fast. De där räkningarna kommer från Com Hem, Tre, Dagens Nyheter och facket.

Han har en nästan full 1,5 liters coke i kylen. En ihopvikt påse ostbågar ligger bredvid på bänken. Och en citron som är skuren på mitten och kanske håller en dag till. Han har sex shotglas i skåpet. Han har förresten alltid is i frysen, om det skulle behövas. Diskbänken är alltid mycket ren. Men det ligger några pommes frites på ugnsgolvet. De har legat där väldigt länge.

Han har tio-tolv kepsar nere i källaren.

Och han heter typ Mackan.

23 kommentarer:

 1. Ha ha, några delar av dig själv, eller?
  Måste fråga varför det är så bökigt att skriva kommentarer på din blogg... Välja profil, vilket elände....

  SvaraRadera
 2. Underbart skrivet Calle. Brukar väldigt sällan kommentera men kände att jag var tvungen nu då du nästan lyckas pricka in samtliga på mig. " Han använder väldigt stora mänger mjukmedel " var grädde på moset. Keep up the good work! / Jonas

  SvaraRadera
 3. Fina iaktagelser! :) Och vem vill inte ha is i frysen? Is är ju underbart! Is gör i stort sett alla drycker bättre! Is är bra grejer :D Jag blir ledsen om jag vill ha is, och så är det slut.. Blir jätteglad på ställen där man får ta sin is själv (typ MAX hamburgerestauranger, det var det enda jag kom på nu), för då kan jag fylla på halva muggen i smyg, så räcker det i flera timmar! Jag önskar att man kunde leva på is! Det är ju så gott (?) och krispigt!

  SvaraRadera
 4. Bästa jag läst i hela mitt liv, mer sånt.

  SvaraRadera
 5. ser man allt detta från er lägenhet eller är det i din hjärna mackan finns? :)

  SvaraRadera
 6. Jattebra skrivet, skont for det var ett tag sen!

  SvaraRadera
 7. Haha du är fan min kung! / Sebbe som tyckte att bildjäveln jag skickade var lik dig!

  SvaraRadera
 8. "Han har en tre månader gammal Vanity Fair som "råkar" ligga lite slarvigt på vardagsrumsbordet."

  Det där känner man igen, ha ha.

  SvaraRadera
 9. Jag træffade honom i kvæll, kring 23. Robban ska tillbaka till Gbg nu och gøra klart sin master men han har fått en del whisky av familjen nær han fyllt år och så.

  SvaraRadera
 10. Haha, fy fan vilka smygbögar som har det så hemma!

  SvaraRadera
 11. Det här var fan det bästa på länge, mycket bra skrivet!!!

  SvaraRadera
 12. Ha, ha, mer klockrent an så har kan det val knappast bli. Extremt bra!

  SvaraRadera
 13. Lät FRUKTANSVÄRT likt min kusin på den här beskrivningen, men han håller till i ännu mörkare skogar här nere i Småland än jag gör, lilla bonne'n där. Haha!

  SvaraRadera
 14. Haha det där lät som mitt ex på pricken!! och ja han är näst intill kronisk singel..

  SvaraRadera
 15. Varför skriver du eller Alex aldring om varann? Ovänner antar jag....

  SvaraRadera
 16. Nästan full pott. Jag har runda tallrikar och Connoisseur istället för Vanity Fair. Tidningen är givietvis inte min. Töntingt? Ja. Funkar det? Ja!

  /marcus

  SvaraRadera
 17. Gött! Jag brukar också fantisera ut hur människor har det hemma, vad de heter, hur deras familjeförhållande ser ut, vad de jobbar med osv.. Mycket trevlig sysselsättning.

  SvaraRadera
 18. Bra skrivet Calle! Underhållande och rolig text. Din blogg är bra nu, trevlig (på ett bra vis), rolig och varm. Jag tycker om dig Calle!

  SvaraRadera
 19. Åh vad du verkligen skapade en tydlig bild. Jag ser verkligen Mackan, känns som jag känner honom. Visst är han en sådan där som säger att Fight Club är hans favoritfilm?

  SvaraRadera
 20. Han verkar jävligt trevlig den där Mackan. Kan relatera till allt du beskriver, utom möjligtvis namnet Mackan... Är du säker på att han inte heter Sebastian eller nå't...?
  /Frogbrain

  SvaraRadera