torsdag 6 augusti 2009

Sovmorgon

Helt tyst på gatan i morse. Sällsam upplevelse. För de har byggt och slipat saker på gården hela jävla sommaren från 07:30. Och i morse - tystnad.

Blev orolig att det har hänt något. Att Robban, eller vad han som sköter slipen heter, har försovit sig. Hur byggledaren är alldeles vansinnig. "För helvete! Vi har 400 personer att väcka! Och Robban är inte här!"

Han började med att ringa som en vansinnig till Robbans telefon, men den var avstängd. Han talade in. "Var i helvete är du? Din jävla idiot. Du ska vara här och väcka folk med superslipen! Satan! Ring mig! Och kom hit JÄVLIGT ögonaböj!"

Så just nu sitter byggledaren i sin barack och försöker ursinnigt få tag på en extra slipväckare från ett annat distrikt. Han ringer gamla kollegor och berättar om sitt problem med hög röst. "Vad fan ska jag göra? Hela jävla Hammarby Sjöstad ligger och sover och hade inte idiot-Robban tagit med sig slipjäveln hem hade jag gärna gått ut själv och slipat bara för att få upp folket".

"Det här är katastrof!"

"Satans skit! De kommer sova bort hela dagen!"

"Säkert att du inte har någon jag kan låna med något högljutt jävla verktyg?"

Så hör jag och Anitha en bil som kommer sladdandes genom kvarteren. Det är Robban, tror vi. Yrvaken och bakfull och jävlig. Han somnade framför teven efter nio bärs. Men nu jävlar! Vi tror att han drog igång slipen i bilen redan på väg hit från Huddinge, för att han var så ivrig att komma igång. Och han kommer fram och byggledaren är vansinnig och skäller och skriker och frågar om han fullständigt skiter i sitt jobb - att väcka folk. Och Robban säger förlåt och "Nu jävlar ska de vakna!" och börjar slipa utav bara helvete mot någon meningslös vägg som egentligen inte behöver slipas och klockan är åtta.

Vi fick en halvtimmes sovmorgon idag.

16 kommentarer:

 1. Haha, absolut bland det roligaste jag läst på den här bloggen. Mycket bra Calle, 4 av 5 toasters!

  SvaraRadera
 2. DEN Calle känner jag igen. Du är fenomenal! Kan inget annat än att älska dig.

  Anna M

  SvaraRadera
 3. Haha så JÄVLA roligt!

  SvaraRadera
 4. Ja det är synd om er....att ni inte får sova när alla andra ska iväg till jobbet.

  SvaraRadera
 5. Bra Calle. Underhållande och med snyggt avslut. Du slänger ur dig mindre skit för var dag och skriver på riktigt. Du behärskar skrivkonsten. Grattis till det.

  SvaraRadera
 6. Riktigt roligt!!

  SvaraRadera
 7. HAHAHAHAHAH helvete vad roligt. vågar inte kratta högt för jag är på jobbet. men jävligt kul skrivet. mer av det här tack :D anonym 4 av 5 tosters?? nejnej 5 av 5 TOOSTERS! bra skrivet calle hoppas du får en bra dag jag e bakis haaaaaaaaj

  SvaraRadera
 8. HAHA. Hysteriskt roligt!

  SvaraRadera
 9. Karriärtips från Bajskorven6 augusti 2009 11:18

  Skriv en bok. En rolig sådan. I den här stilen. Gör det nu.

  SvaraRadera
 10. He he he!
  Du skriver stundtals mycket snyggare än brorsan. Och roligare. Och med mer självdistans.

  SvaraRadera
 11. Var i Sjöstaden bor Du? Hos mej slipar de inte i alla fall.

  SvaraRadera
 12. Hahaha skrattade högt så magen vek sig också. DET gör jag inte åt alla blogginlägg min vän. Men känner igen fenomenet med sliparn! Fast jag brukar uppleva en borr, vägg i vägg dessutom. INTE skoj.
  Ett tips är att ha en extra kudde att lägga för huvudet!
  Eller kanske slå slip-Robban med!

  SvaraRadera