söndag 23 augusti 2009

Min helg

Försöker tänka vad jag egentligen har gjort den här helgen. Det känns som absolut ingenting. Det här kanske ni skiter i, men jag ska nu försöka redogöra för allt.

Fredag kväll åkte jag direkt från jobbet via systemet till Shanti på söder. Där träffade jag Julia och Anitha. Vi pratade mycket om Israel och Aftonbladet och om antisemitiska mönster som lever kvar. Jag tänkte där och då att om jag skulle få ett jobb i Tel Aviv skulle jag flytta omedelbart.

Sen gick vi hem till Lotta med vinet jag hade köpt. Vi drack upp det och pratade... minns inte riktigt om vad. Minns att vi pratade om hemorrojder vid ett tillfälle. Sen åkte jag och Anitha till Humlan. Där var tjejkalas - Sofi Fahrman fyllde år. Och vi kom just när fyllan slog till mot det där stället som en slägga. Vi träffade Linn, som är så trevlig. Och Christina, som är så trevlig. Viktor bjöd på öl. Han är också så trevlig, förresten. Jag och Viktor pratade om det projekt vi just avslutat/påbörjat.

Sen gick vi till V. Minns inte riktigt vilka vi träffade. Stod längst in. Vet inte varför, men jag brukar alltid få tillåtelse att hänga längst in bakom repen. Gillar att vara där.

Sen gick vi till Gubbis. Där var inte så mycket folk jag kände. Vi åkte hemåt.

Dagen efter var jag fasansfullt bakis. Släpade mig till Fine Food här i Frihamnen, men de hade varken buffelmozzarela eller pain chocolat. Köpte en burk cola med mig, som jag drack hälften av innan jag somnade om. Vaknade halv ett. Åkte till en bokaffär och köpte Elsa Beskow-lit till Louis som skulle döpas. Style by Mats-Mats pöjk. Jag hoppade champagnen där uppe på terassen och mådde inte riktigt bra.

Vi åkte till Nero och jag åt en tramezzino. Sen åkte vi hem och satt på balkongen och jag tänkte igen att jag vill till Israel. Men den här gången mer för vädrets skull. Såg att Anchorman skulle börja. Åkte till jobbet och hämtade hem min teve, som jag haft där. På vägen dit fick jag ett sms från min vän Thomas Grabe. Han var på svensexa, och den i sällskapet som snabbast kunde få fram var någonstans villan ligger som de spelade in Tele2-reklamen i - ni vet den med snowracer. Jag googlade. Saltsjöbaden. Thomas blev glad.

Sen somnade vi framför Anchorman, men bestämde oss för att inte gå till sängen när vi vaknade. Vi ville hänga i soffan. Jag såg Scream 2, men Anitha sov. Sen började Almost Famous. När det var en halvtimme kvar gick jag och lade mig och somnade till Seinfeld. Anitha kom några timmar senare. Älskar den vardagligheten.

Sen vaknade vi och åkte hem till Kristoffer och Martina som bjöd på frukost. Och sen åkte vi till Barkarby, men jag köpte inget.

Sen åkte vi hem och sen åkte vi hem till Lotta igen och åt middag med hennes familj. Och sen åkte jag hem och sen kommer jag åka och hämta Anitha, som stannade kvar.

Snart är vi i ordning i lägenheten. Då blir det många middagar. Vill ha öppet hus här! Vill att livet ska vara öppet här. Jag har inte levt som en riktig människa nästan någon gång. Jag har levt i konstiga förhållanden. Jag har bott i konstiga lägenheter. Om ni anar hur skönt det är att normaliseras. Att få ett fungerande liv.

Jaja. Det var min helg, det. Som jag sa - inte så intressant för er. Jag ville se själv vad jag egentligen har gjort, bara.

14 kommentarer:

 1. Har ni köpt den här lägenheten eller är det en andrahandslya?
  Nina

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det lät trevligt! Vet du? Min man är kortare än dig. Han är 1.65!!!

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde precis samma saker..förutom att Christina bjöd på öl, inte Viktor. Galet. http://pjoltas.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Du och hela Israel kan suga min kuk

  SvaraRadera
 5. buffelmozarella.... finns det nån annan mozarella än den gjord på buffelmjölk???

  SvaraRadera
 6. Lugna ner dig med den där kuksugandet. Fattar du inte att den där lilla fjanten försöker att provocera?

  SvaraRadera
 7. Calle, din blogg är underbar nowadays. Jag är mycket förtjust i hela grejen med Anitha och Er och alltihop. Dock är jag jävligt hearbroken för tillfället. Alltså på riktigt, det värker i själen. Istället för att spy över gulligheterna i din blogg försöker jag se det på ett annat vis. Jag läser, och kommer ihåg hur det kan vara när man är två. Det inger faktiskt hopp. Fast det är svårt. Suck.

  SvaraRadera
 8. "Listen to TOMMY with a candle lit, and you will see your entire future..."*click* SPARKS spelas. Det funkade för mig. Det mest inspirerande, spirituella, sagolika och rent av bästa album någonsin. The Who.
  Är det inte på tiden du snappar upp, Calle?

  SvaraRadera
 9. vi är INTE AUTOMATISKT ANTISEMITISTER FÖR ATT VI IBLAND KRITISERAR ISRAEL!!! ååååh jag ger mig för JAG BLIR SÅ JÄVLA PROVOCERAD.

  SvaraRadera
 10. Jag blir så glad när jag läser dig nuförtiden. Du låter genuint lycklig. Det är du verkligen värd.

  SvaraRadera
 11. Kritiserar Israel? Det där var en hitte-på-artikel. Det var därför det blev liv. Hörru, anonym, måste lära dig skillnaden mellan kritik - och rena rama lögner. Ibland är det inte svårare än så.

  SvaraRadera