onsdag 5 augusti 2009

Drömmer

Läser Katrins blogg. Hon är i Nice hos sin pappa Vladimir. Han bor i en enorm hörnlägenhet som han köpt loss från Negresco i själva hotellet. När man går hem till honom går man igenom lobbyn. Och så äger han den bästa strandbiten i stan - Lido Plage. Jag har själv varit där många gånger och blivit bortskämd. Igår åt de 800 gram gåslever.

Och jag blir alldeles stissig. Gåslever kan vara det godaste jag vet. Gåslever och Jamon Iberico. De två sakerna får mig ur balans. Jag får puls och vattnad mun bara jag skriver om det. Jag blir Bengt Frithiofsson och Steffo och Jan Stenbeck i en och samma person. Och kanske lite Pagrotsky bara för längdens skull. Vet inte hur mycket han gillar den typen av delikatesser.

Vill ha gåslever. Ren jävla gåslever. Inte i burk. Den ska vara ny. Inga trådar i. Fikon eller något sött - skitsamma vad. Vitt rostat formbröd. Sauternes. Pellegrino med lite extra salt i.

Vill ha Jamon Iberico. Grisjäveln som ger mig det har ENBART ätit ekollon under hela sitt liv. Sen slaktar de grisen och lagrar den i tre år. Ge mig det. Some fine olive oil och bröd med så stora luftbubblor i att det hade svävat om det inte vara för den stenhårda skorpan. Och en kall Spendrups till. Och en OP till det. En sexa direkt från frysen. Skiter i reglerna. Vill ha snaps till.

Ge mig det.

18 kommentarer:

 1. Det är bara att lägga ner gåsleverätandet. Det är inte ok att tvångsmata gäss med tratt för att det vattnas i munnen på dig. Sorry att vara en glädjedödare. Du får äta dubbla mängden Jamon för att trösta dig. Det är ok.
  Åsa

  SvaraRadera
 2. Fan va brackigt det är att säga att man äääälskar gåslever. Lägg av med det, det är bara djurplågeri.

  SvaraRadera
 3. Det är inte ok. Jag vet. Men det är så gott så gott. Kan det inte finnas trattlös rättvisemärkt gåslever? Varför tänker ingen på oss sybariter.

  SvaraRadera
 4. Har Jon gått in och sponsrat ditt öl-drickande också? För det finns väl inte en jävla svensk som någonsin önskar sig en Spendrups framför en Carlsberg Hof eller dylikt - det skulle vara någon sårad patriot från Grängesberg i så fall då.

  SvaraRadera
 5. Jag visste fan inte att man inte får äta gåslever.

  SvaraRadera
 6. Så jävla bra, de två senaste inläggen.

  SvaraRadera
 7. Klart som fan att man får äta gåslever, om man så vill.

  SvaraRadera
 8. Ja, man får, men det känns inte lika kul längre..

  SvaraRadera
 9. På världens största kinarestaurang i Kina serveras levande friterad fisk,huvudet är rått och ska "kippa efter luft" på tallriken, på ankorna pickar dom hål i bröstet och sliter ut hjärtat, hönsen doppas i skållhett vatten och slutar rätt fort att flaxa.
  Så vad är väl en spik i foten.
  Ät lite gåslever du. Och skål på dig!

  SvaraRadera
 10. bästa inlägget ever

  SvaraRadera
 11. Har följt din blogg ett tag, men nu äcklas jag av dig.

  SvaraRadera
 12. Haha. man märker vilken bondlurk du är innerst inne när du vill dricka Spendrups. Alla tycker om gåslever och jamon iberico osv, men enbart en bonnläpp föredrar Spendrups. Dina fina kläder och ditt väldigt skitnödiga (världsvana) sätt lurar ingen Calle. Gillar dock din blogg ;)

  SvaraRadera
 13. calle... vi får synas på TG på fredag!!
  carlsberg iåfs men skinkan å snapsen får vi:) finns där från 20!

  SvaraRadera
 14. Pellegrino med... salt?

  Låter som ett "ängsligt-påtvingat-världsvana-STHLM"-påfund. För det kan väl inte vara gott?

  SvaraRadera
 15. Hurra for Calle! Norge heier på Calle!

  SvaraRadera
 16. ÅÅÅÅHHHH JAMON IBERCO, så gudomligt!

  SvaraRadera
 17. haha. vad fan har du rökt. munchies of doom!

  SvaraRadera