söndag 16 januari 2011

Här då!

Kan inte så mycket om jakt. Men är lite förundrad över varg-jakten. De utmålas som skogens farligaste djur - som vildsinta bestar. När de i själva verket är snällingar.

Medan björnarna utmålas som gosedjur när de är livsfarliga.

Vi växer upp med den här bilden. Tutas i att det är så det förhåller sig. Därför blir det så sorgligt att vuxna människor på allvar påstår sig jaga varg för att det är ett farligt djur.

Lägg av. Alla fattar att ni vill leka balla, bara. Att ni tycker det är svin-macho att skjuta vargar. Fy. Fan. Vad. Patetiskt.

Alla som säger emot nu är rednecks.20 kommentarer:

 1. Haha! Ibland får du till det.

  SvaraRadera
 2. Blir så jävla förbannad när det står en jägare med vild blick i TV och säger: - Det ska bli kul att jaga/skjuta varg.
  Hur kan det nånsin va kul att döda nåt?

  Att jaga för att ta bort sjuka djur eller för att fylla frysen är väl en sak men om man använder ordet kul i sammanhanget så känns det inte säkert.

  SvaraRadera
 3. Tappade väldigt väldigt mycket respekt för dig nu calle. svenska vargen har varit en så pass liten stam att de nu dryga 200 vargar som finns lider av svåra sjukdomar på grund av inavel, vilket gör att de inte beter sig som andra vargar och håller sig i skogen och jagar andra djur utan har inga problem med att vandra in i samhällen.

  vargjakten går därför inte ut på att skjuta bort massa onda vargar som du verkar fått för dig den går alltså ut på att lämna utrymme för invandrade vargar för att möjliggöra en genetisk mångfald för friska vargar som beter sig normalt

  SvaraRadera
 4. @"J": Haha. Är dina föräldrar syskon då?

  SvaraRadera
 5. Känner spontant precis som du Calle. Det man läst i media gör att man känner att de testosteronfyllt skjuter lite hejvilt. Tre skott per varg, alfahannar, märkta... Men nu när jag läste J:s kommentar blev jag lite mer tveksam. Får nog helt enkelt läsa på lite mer:)

  SvaraRadera
 6. J: precis som alla renrasiga hundar dårå. pudlar, chiwuwwor osv. och vad säger att man inte kan sätta in ryska vargar för att på så sätt blanda in en annan genpol i våran stam, utan att skjuta bort en del av de som redan finns?

  det är kul att svenskar är de som typ månar om och vill bevara tigern mest av alla i världen. så skjuter vi bort vår egen ashäftiga toppredator i våra skogar. sick.

  "man saknar inte sånt som man har" - lars w

  SvaraRadera
 7. Tycker J:s kommentar kan appliceras på sverige i stort!
  vad sägs om att skjuta av lite inavlade rednecks?
  öppna gränserna och lämna utrymme för invandrande människor för att möjliggöra en genetisk mångfald.

  laserturken ersätter alla triggerhappy vargjägare. nu bestämmer vi det.

  SvaraRadera
 8. Placera ut en flock vargar i Sjöstan vetja, så kan latteföräldrarna gå runt å klappa dem medan barnen vilar tryggt i sina Stokke vagnar! Djurvännerna förnekar sig aldrig.

  SvaraRadera
 9. Det är så fånigt det där. Hur man planterar in nya vargar för att rädda stammen.. och hur man skjuter lite vargar för att rädda stammen.

  SvaraRadera
 10. Haha, så roligt med "Alla som säger emot nu är rednecks." Älskar det, haha!

  SvaraRadera
 11. Vilket ställningstagande! Wow! Ett år efter att alla fördömt vargjakten vågar även du dig på det.

  Äh, lägg av, alla djur blir skjutna, varför ska det vara synd om just vargen? Löjligt!

  SvaraRadera
 12. älskar dig calle, best thing you ever wrote

  SvaraRadera
 13. Du har rätt Calle. Och jag är ändå en så kallad "redneck" (om det enligt dina kriterier avser att man kommer från landsbygden).

  SvaraRadera
 14. heja calle friskt humör!

  SvaraRadera
 15. det kallas troféjakt! dom kissar ju i byxan av lycka när de får hetsjaga vargar sen ligga och gnida sig på ett skinn!

  SvaraRadera
 16. J
  Under förra årets vargjakt sköts hur många "genetiskt defekta" vargar?
  Idiot.

  SvaraRadera
 17. Vargjaktsdebatten är helt otrolig. Vi borde kunna föra en sansad debatt. Är det omöjligt att bli ense om vissa grundläggande fakta?
  Vargen är ett fantastiskt djur som hör till och passar in i den svenska naturen.
  MEN - den skapar en massa problem. En för stor mängd djur på liten yta skapar oro hos folk i berörd landsbygd, och den ger skador på hundar och husdjur.

  Stor hänsyn måste tas till lokalbefolkningens fortsatta trivsel och välbefinnande. En större vargstam än ca 200 djur skapar bara nya incidenter och fler vådaskjutna vargar.
  En mindre vargstam ökar risken för en succesiv utrotning.
  En väl förberedd och övervakad vargjakt är i förlängningen det bästa alternativet.

  Man kan faktiskt älska vargen och samtidigt se fördelarna med en reglerad vargstam och därmed acceptera vargjakt!

  SvaraRadera
 18. Vår hund togs av vargen 160m från vårat hus, riktiga snällisar de där djuren....

  SvaraRadera
 19. Kom upp och bosätt dig i din stuga i Värmland, skaffa dig några hästar, får och hundar, så ska du se att du ändrar uppfattning till slut. Storstadssnack är vad du håller på med!

  SvaraRadera