lördag 1 januari 2011

Jaha!

Hur mår ni idag då?! Bakfulla och odugliga! Haha. Gött ändå. Era jävla as.

I det snart helt schulmanska hemmet var det mycket lugnt. Är glad att Anitha har exakt samma inställning till nyår som jag - inte vår grej. Även om det verkar vara en tävling mellan allas avsky till nyår numera.

Jag fortsätter planera för Middagen. Har ringt runt en del. Kommit fram till vilket vin vi ska ha till huvudrätten. Gissa vad vi äter till några flarror Barolo Lazzarito, Fontanafredda 1999.

Vet att den inte når hela vägen upp prismässigt. Men tydligen är den "magisk". Gött.


5 kommentarer:

 1. Är de hemliga paret som kommer på middag möjligen Ann-Marie Skarp och Jan Guillou? :-D

  SvaraRadera
 2. Summan av välmåendet dagen efter är relativt till alla andras jävlighet. En dag som nyårsdagen mår man således oförskämt bra förutsatt att man sköter sina kort rätt. Vi sköter dem rätt, Calle.

  SvaraRadera
 3. Barolo är alltid bra viner, men det är riktiga "show off viner" som riskerar att signalera att köparen inte har fantasi.
  Samma sak som Amarone och Châteauneuf-du-Pape

  SvaraRadera
 4. Barolon är bättre av årgång 1997. Det var en varmare vår det året och sydsluttningarna i Fontanafredda-regionen gynnades av en perfekt mängd nederbörd under den viktiga tillväxttiden. Men 1999 är också en bra årgång, samt kanske enklare att finna.

  Till det äter ni Dovhjortskalv med cecilepotatis som du kör i ugnen med lite grönmögelost, vitkål som du bryner lite lätt i fjällbjörksolja först, samt grå persilja.

  Till förätt kan ni ha anklever "plancha", med syrade bönor och en bättre banyulsvinäger. Efterrätten som gifter sig med allt detta är hjortron från västra Torne träsk med en lätt sockrad vaniljcreme och sirapsrostade mandlar.

  Mvh, Fred

  SvaraRadera
 5. fred: var det där något slags skämt? grå persilja? "syrade bönor med en bättre banyulsvinäger." gud!

  SvaraRadera